Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szabálytalan szépség, ezt a kifejezést használta rám a párom barátja tegnap este egy osszejovetelen. Szerintetek ez sértő?
Eléggé az elevenembe talált ez a megjegyzés. Korábban is elcsiptem már a párom barataitol hasonló félmondatokat, ami arra vonatkozott, hogy en nem vagyok olyan szép, mint az ő barátnőik, párjuk stb, inkább csak spiritusz van bennem. Bevallom, hogy nagyon rosszul esett, főleg, hogy szerintem nem játszunk egy ligában azokkal a csajokkal. Ők nem dolgoznak, nincs végzettségük, kitartottak, van idejük egész nap magukkal foglalkozni, ellenben én doktorálni készülök éppen, kutatói pályán vagyok, kulturális szférában dolgozom, egyetemen szeretnék oktatni rövid időn belül. Szóval eléggé elfoglalt vagyok es nem különben művelt. Altalaban a társaság le van nyugozve a tudasomtol, rengeteg pozitív visszajelzest kapok. Egyébként meg adok magamra, a munkám miatt kell is. Szóval nem pulóverben, meg sportcipőben mászkálok. Mindennap magassarkúban, elegánsan öltözök fel, sminkelek, frizurát készítek stb. Szóval nem vagyok topis.
A páromnak tetszem, de akkor is bánt, hogy ennyire alul értékelnek ilyen szempontból.
Egyáltalán miért kell megjegyzést tenni arra, hogy én kilógok a sorból? Nem mindegy nekik? Miért foglalkoznak a kinézetemmel? Nem velük járok.
#19 Ennyiről van szó. Köszönöm.
Engem a párom haverjainak nincs oka megítélni, nem kell engem beskalazni, én sem tekintek rájuk férfiként.
Az érzéseidet pedig inkább tudod irányítani, mint mások viselkedését.
Inkább vagyok átlagos normális önbizalommal, mint akármilyen szépség, akinek másoktól függ az önbizalma.
Először nem értettem, mi bajod van, de most már teljesen értem. Én primitívségnek, éretlenségnek tartom, amikor az emberek ennyire rá vannak feszülve a másik külsejére.
Nekem a rokonsági köröm ilyen. Úgy nőttem fel, hogy mindig egymásról ilyeneket mondtak (mindig az illető háta mögött) :
"hát szép lenne, de csontsovány"
"le kéne adnia pár kilót, nagyon sokat hízott mostanában"
"sajnos az arca csúnya"
"az a ruha iszonyúan állt rajta"
"jó nagy s.gge van"
"rövidek a lábai meg a karjai"
"vastag a combja, azért hord szoknyát, hogy eltakarja"
És természetesen ezeket a gusztustalan megjegyzéseket 99%-ban a nőnemű rokonokra tették, a férfiak valahogy kimaradtak ezekből a csodálatos, mélyértelmű beszélgetésekből.
Szerintem felesleges és ostoba dolog a másik ember külsején csámcsogni, mivel nem a külsőnk határozza meg az emberi értékünket. Van akinek kék a szeme, van akinek barna, van aki magas, van aki alacsony. Egyik fizikai jellemvonásunk által sem leszünk többek vagy kevesebbek.
Ráadásul például nálunk tradíció megjátszani a "támogató" rokont - de közben persze lehúzzák, pocskondiázzák a másikat.
"Nem mindegy nekik? Miért foglalkoznak a kinézetemmel? Nem velük járok."
Ez igaz.
Pont ezért állhatnál úgy a kérdéshez, hogy
Nem mindegy a véleményük? Miért foglalkoznék a véleményükkel? Nem velük járok.
"Fura, hogy a többség nem érti, mi a gond."
Én értem, mi a baj, de most sírhatunk együtt, hogy gonosz volt a pasi, vagy felfoghatjuk, hogy másokat nem tudunk megváltoztatni.
Utálom én is az ilyen embereket, de vagy visszaszólok, vagy leszarom. Csúnyának semmiképp nem érzem magam egy kis senki kommentjétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!