Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szabálytalan szépség, ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szabálytalan szépség, ezt a kifejezést használta rám a párom barátja tegnap este egy osszejovetelen. Szerintetek ez sértő?

Figyelt kérdés

Eléggé az elevenembe talált ez a megjegyzés. Korábban is elcsiptem már a párom barataitol hasonló félmondatokat, ami arra vonatkozott, hogy en nem vagyok olyan szép, mint az ő barátnőik, párjuk stb, inkább csak spiritusz van bennem. Bevallom, hogy nagyon rosszul esett, főleg, hogy szerintem nem játszunk egy ligában azokkal a csajokkal. Ők nem dolgoznak, nincs végzettségük, kitartottak, van idejük egész nap magukkal foglalkozni, ellenben én doktorálni készülök éppen, kutatói pályán vagyok, kulturális szférában dolgozom, egyetemen szeretnék oktatni rövid időn belül. Szóval eléggé elfoglalt vagyok es nem különben művelt. Altalaban a társaság le van nyugozve a tudasomtol, rengeteg pozitív visszajelzest kapok. Egyébként meg adok magamra, a munkám miatt kell is. Szóval nem pulóverben, meg sportcipőben mászkálok. Mindennap magassarkúban, elegánsan öltözök fel, sminkelek, frizurát készítek stb. Szóval nem vagyok topis.

A páromnak tetszem, de akkor is bánt, hogy ennyire alul értékelnek ilyen szempontból.

Egyáltalán miért kell megjegyzést tenni arra, hogy én kilógok a sorból? Nem mindegy nekik? Miért foglalkoznak a kinézetemmel? Nem velük járok.

2021. dec. 12. 15:41
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

#19 Ennyiről van szó. Köszönöm.

Engem a párom haverjainak nincs oka megítélni, nem kell engem beskalazni, én sem tekintek rájuk férfiként.

2021. dec. 12. 17:18
 22/34 anonim ***** válasza:
56%

Az érzéseidet pedig inkább tudod irányítani, mint mások viselkedését.

Inkább vagyok átlagos normális önbizalommal, mint akármilyen szépség, akinek másoktól függ az önbizalma.

2021. dec. 12. 17:23
 23/34 anonim ***** válasza:
89%

Először nem értettem, mi bajod van, de most már teljesen értem. Én primitívségnek, éretlenségnek tartom, amikor az emberek ennyire rá vannak feszülve a másik külsejére.

Nekem a rokonsági köröm ilyen. Úgy nőttem fel, hogy mindig egymásról ilyeneket mondtak (mindig az illető háta mögött) :

"hát szép lenne, de csontsovány"

"le kéne adnia pár kilót, nagyon sokat hízott mostanában"

"sajnos az arca csúnya"

"az a ruha iszonyúan állt rajta"

"jó nagy s.gge van"

"rövidek a lábai meg a karjai"

"vastag a combja, azért hord szoknyát, hogy eltakarja"

És természetesen ezeket a gusztustalan megjegyzéseket 99%-ban a nőnemű rokonokra tették, a férfiak valahogy kimaradtak ezekből a csodálatos, mélyértelmű beszélgetésekből.

Szerintem felesleges és ostoba dolog a másik ember külsején csámcsogni, mivel nem a külsőnk határozza meg az emberi értékünket. Van akinek kék a szeme, van akinek barna, van aki magas, van aki alacsony. Egyik fizikai jellemvonásunk által sem leszünk többek vagy kevesebbek.

Ráadásul például nálunk tradíció megjátszani a "támogató" rokont - de közben persze lehúzzák, pocskondiázzák a másikat.

2021. dec. 12. 17:46
 24/34 anonim ***** válasza:
97%
Én teljesen megértelek, kérdező. Könnyű mondani, hogy ne vedd magadra, de ha egy társaságban többen is ott vannak és csendben ülnek, egyetértenek, meg se szólítják, hogy "figyelj már, ez tök fölösleges volt", akkor az még egy önbizalommal teli embernek is tud fájni. Az önmagában nem lett volna annyira sértő, hogy szabálytalan szépségnek hív, de miért kell más lányokhoz hasonlítani, hogy " igen, ezért nem kell szép lányt választani, mert ők legalább nem húznak le pénzzel". "Ja mármint nem úgy értem, hogy te nem vagy szép, hanem a férfiak többségének nem vagy az".
2021. dec. 12. 17:49
 25/34 anonim ***** válasza:
37%
Bunkó beszólás volt az igaz, de nem értem hogy ha belőtt frizurával, kisminkelve bohócnak érzed magad, akkor miért csinálod úgy? Nyilván látszik rajtad, hogy nem érzed magad jól a bőrödben és ilyenkor még könnyebb betalálni a másikat.
2021. dec. 12. 17:55
 26/34 anonim ***** válasza:
34%

"Nem mindegy nekik? Miért foglalkoznak a kinézetemmel? Nem velük járok."

Ez igaz.

Pont ezért állhatnál úgy a kérdéshez, hogy

Nem mindegy a véleményük? Miért foglalkoznék a véleményükkel? Nem velük járok.

2021. dec. 12. 18:02
 27/34 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az nem fér bele, hogy: Ezt beszélje meg a haverjaival, vagy a kérdező párjával, ha annyira akarja, de nem értem, hogy miért érez olyan közlési kényszert, hogy ezt kérdezőnek az arcába kell mondania. Nyilván a kérdező tudja, hogy melyik polcra helyezze magát, teljesen felesleges ezzel kéretlenül szembesíteni (hogy mondjuk nem 165 cm alatti "kompakt nő"). Fura, hogy a többség nem érti, mi a gond.
2021. dec. 12. 18:37
 28/34 anonim ***** válasza:
6%
Én meg azt nem értem, hogy ha 179 cm vagy, mi a jó bánatnak játszol még rá minden nap magassarkúval? Így én is bohócnak érezném magam.
2021. dec. 12. 19:02
 29/34 anonim ***** válasza:
44%

"Fura, hogy a többség nem érti, mi a gond."

Én értem, mi a baj, de most sírhatunk együtt, hogy gonosz volt a pasi, vagy felfoghatjuk, hogy másokat nem tudunk megváltoztatni.

Utálom én is az ilyen embereket, de vagy visszaszólok, vagy leszarom. Csúnyának semmiképp nem érzem magam egy kis senki kommentjétől.

2021. dec. 12. 19:05
 30/34 anonim ***** válasza:
10%
Hiába öltözöl fel úgy ahogy leírtad, valaki nem ettől lesz nő vagy szép, mivel ez belülről fakad. Nem tudom, hogy nézel ki, de nekem az írásodból az süt, hogy rettentően visszaigazolásra éhes önbizalom hiányos ember vagy, aki végzettséggel és “tudással” akar kompenzálni, csak sajnos a lexikális tudás nem egyenlő az intelligenciával. Vannak olyan típusú lányok, akik nem klasszikus szépségek, valóban szabálytalanok, pl aszimmetrikus arc (az enyém is ilyen) de nagyon vonzóak és szépnek számítanak. Lehet, hogy szimplán csak arra gondoltak a barátai, hogy nem vagy egy tucat, kategóriába besorolható lany, mint ahogy te pl. az ő barátnőiket leírtad. Tehát lehet ennek pozitív hangvétele is, inkább a mentalitásoddal van szerintem baj, mert ez a kivagyi stílus nem vonzó, és mint mondtam, pulcsiban meg sport cipőben is lehet egy nő szexi, szép, csak kell hozza a kisugárzás, ami nem mindenkinek van meg. Ha magaddal meg vagy elégedve és tetszel magadnak külsőre, akkor miért erdekel, hogy másnak mi a meglátása rólad? Bár egyébként is egy érdekes és bunkó társaság lehet az, ahol komolyan nyilvánosan téma a barátnők külseje és el kell ejteni ilyen megjegyzéseket…
2021. dec. 12. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!