Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fegyverellenes férfiként, valóban ezt a sorsot szánod a párodnak?
Amikor férfiként a párod szemébe nézel, és eszedbe jut, hogy háború esetén mi történhet vele, anyáddal, a lányoddal, a hugoddal, akkor hogyan mondhatod, hogy nincs szükség egy erős civil fegyvertartásra?
És fegyverellenes férfiként mit tennél, ha a párod szeretne fegyvert?
Vajon a Bözsinèniert kiabàló fiúcska rántja elő a stukkert
Vagy esetleg Magdi anyus, miközben gurul lefelè a lèpcsőn.
Esetleg a làngos helyett làngszóróval adjàk vissza az aprópènzt.
A kínaiba szoktam ràparàzni, hogy nehogy kijöjjön a vietnàmi poszttraumas stressz, oszt' nehogy karatèjozàs legyen a szezànmagos csirke után 😆
Ló*aszt adnék a kezedbe nem hogy fegyvert , II világháborús paranoiàsnak
10.-re.
De NEM az USA példát szeretné itt senki, hanem a szlovákot! Vagy a csehet.
Tudod, van idehaza is házasságkötés. De nem olyan, mint az arab országokban, hogy 70 évesen elvehetek 8 éves kislányt.
Érzed a különbséget?
Egy utolsó gondolat, aztán elköszönök.
Szlovákiában, alanyi jogon, egyszerű kérelemmel jár fegyver olyan munkaköröknél, mint őr, benzinkutas, postás, vállalkozó, 0-24 bolt eladója,...
Idehaza a rendőrök 90%-sem kap!
Ez alapján, szerinted egy dögkutat őrző szlovák őr, komolyabb és felelősségteljesebb ember, mint egy magyar orvos, aki a gyerek életét menti meg a műtőben? Gondolom szerinted igen, hiszen minek a magyarnak fegyver.
A magyar gyereked, idióta lövöldöző lenne ha lenne fegyvere, bezzeg a szlovák bolt eladója nem.
A szlovák kutas, SOKKAL megbízhatóbb szerinted, mint a 2 diplomás anyád, mert anyádnak nem lehet fegyvere, mert lövöldözne egy óvodában, részegen, ugye?
Na ez a baj a gondolkodásoddal, hogy a fegyver birtoklását te valami felelősséggel kapcsolatos státusz szimbólumnak gondolod. Sz.rok a szlovák kutasra, meg a dögkút örzőjére, nem is értem, hogy milyen logika alapján vonsz párhuzamot. Hogy a tökömbe lenne a 2 diplomás óvónőnek fegyvere, ha Szlovákiában csak bizonyos tisztségek betöltői kaphatnak fegyvert?
Te itt azzal érvelsz, hogy "Hejjj, férfiak, védjétek meg az asszonyt!", amiből következne, hogy minden random embernek lehetne fegyvere, aztán az ellenkezőjét mondod a szlovák példával, ahol nem lehet minden random embernek fegyvere. Most őszintén, te legalább tudod, hogy hová akarsz kilyukadni?
16.-ra.
Szlovákiában és Csehországban lehet MAJDNEM mindenkinek, de az említett példák szerinti foglalkozásokban még könnyebben. Igen, az óvónőnek is!
Viszont nem lehet a börtönviseltnek, mentális betegnek, drogosnak, piásnak,...
18.-ra.
Szlovákiában minden 33. emberre jut 1 éles lőfegyver.
(Egyszer beszélgettem egy idős zsidó nénivel, aki az USA-ból jött haza. Azt mondta: "Imádok itt lenni Budapesten, de 3 dolgot hiányokol az amerikai életemből, az egyik a Cadillac autóm, a másik a 357-es magnumom, meg az UZI-m!")
Fegyverpárti férfiként mondom: Tegyük félre a politikát, meg a seregben szerzett f*s emlékeket, szivatásokat.
Úgy gondolom, hogy nem minden fegyverviselő, fegyverb*zi ámokfutó állat, ahogy a fegyverellenesek között is találkoztam már agresszív barommal. Nem ez a fokmérője egy jó kapcsolatnak. Úgy gondolom, hogy mindenkinek más az érdeklődési köre. Én sem azzal nyitok, hogy ezt nézd, milyen glock replikát szereztem, vagy idenézz itt a lövészklubban a kisdrágám (aztán mutogatom a fegyómat)! Jó lenne a sztereotipizálást pro és kontra is abbahagyni.
Kérdésre a válasz: Ha helyzet van, igen, megvédem a szeretteimet - akár egy széklábbal is. Volt hogy exem elé viperával mentem ki, mert követte egy alak, és utána beállt a kapualjba, és nem engedte be exemet csak "vám ellenében". Ha ezért én "b*ssz*m meg a fegyveremet", meg vigyem az oltár elé, akkor szerintem itt vannak bajok. Az más kérdés, hogy nem vennék illegálisan fegyvereket. De! Ha valakit el akarunk intézni, akkor nézzétek meg, hogy más elmebeteg barom mit művelt az exével (ld. savas orvos).
All in all: Nem a fegyver megléte, vagy hiánya tesz egy embert dühöngő őrültté, hanem a beállítottsága. Erre vannak a pszichológusok, illetve az alkalmassági vizsgálatok, hogy dühöngő őrült NE kapjon fegyvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!