Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem hiszi el a párom és a környezetem, hogy soha nem akarok házasodni?
"Nem kell azzal jönni, hogyha a házasságot túl nagy felelősségnek érzem, akkor gyereket se akarjak."
Pontosan miért ne? Ha félsz a felelősségvállalástól, akkor magától értetődő tanács hogy ne akard magadra vállalni az egyik legnagyobb felelősséget, amit hétköznapi ember magára vállalhat.
Hiszen pont a saját érveid szerint nem szabadna gyereket vállalnod...
"nem szeretem a tömeget és nem szeretek a középpontban lenni"
Babaváró bulin, a kicsi születésekor, keresztelőn is középpontban leszel.
"szinte mindenki körülöttem elvált, emiatt eléggé félek, hogy megromlik a mi házasságunk is"
Rengeteg embernek megromlik a viszonya a gyerekével.
A felelősségre gondolom nem is kell írnom semmit.
Mert logikusabb a házasság. Úgy tiszták a pénzügyek, alapból a férjet tekinti a születendő gyerek apjának a jog, könnyebb a bürokrácia, könnyebb a hitelfelvétel, bemehetsz hozzá a kórházba, örököltök egymás után.
Nekem sem kéne olyan pár, aki közös házat meg gyereket akar, de a házasság szerinte túl nagy felelősség. Mivel ez így hülyeség, ellenben az igaz, hogy a házasság rengeteg mindent megkönnyít és lehetővé tesz jogilag. Az én életemet meg ne nehezítse senki a saját korlátoltsága és komplexusai miatt. (A lagzi meg totál opcionális.)
#26 Elolvastad a kérdést? A "SOHA" szó neked mond valamit? Bár az írásképed alapján nem csodálkozom, ha nem. Ne reklámozd már, hogy ellenzéki vagy, mert így másokat is leégetsz akik azok.
27.: Esetleg elolvastad az előtte lévő 25 hsz-t köztük a kérdezőét? :D Eléggé nyilvánvaló, hogy a probléma nem abban áll, hogy a kérdező most úgy gondolja, hogy soha nem akar megházasodni hanem abban, hogy mégis miért gondolja ezt. Illetve abban hogy a környezete ezt nem tartja tiszteletben. Az még egy releváns kérés lenne felé, hogy ha érzelmi alapú gondja van a dologgal és nem elvi akkor azt próbálja meg rendbe rakni magában, vagy egy pszichológussal, vagy ne adja isten ha már 1x el akarja venni akkor foglalkozhatna a kérdéssel a pasija is... :D
Ha ez a munka elvégződik akkor van arra esély, hogy nem fog görcsölni a semmin és ősszeházasodnak, vagy rájön hogy bocs de neki ez akkor se fog menni és ha a pasijának van egy kis esze akkor realizálja, hogy leeeeeeeehet picit fontosabb a kapcsolatuk mint egy szájba tekert papír.
Az más kérdés hogy nálad az a szempont, hogy neked egyszerű legyen az öröklés és nem az, hogy addig ne traumatizáld szét azt akivel vagy... bocs hogy értelmiségi lettem őszintén sajnálom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!