Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hiszi el a párom és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem hiszi el a párom és a környezetem, hogy soha nem akarok házasodni?

Figyelt kérdés
Párom mostanában egyre többször felhozza, hogy szeretne feleségül venni. De nekem eszemben sincs házasodni, és ezt már ismerkedésnél is elmondtam neki. Erre az volt a válasza, hogy azt hitte idővel kialakul, mert minden nőnek ez az álma és biztos nem vele tervezem a jövőmet. Holott ez nem igaz, nagyon szeretem és igenis tervezek vele, de nem akarok házasodni. Sosem vonzott a gondolat, kislányként sem. A családom és a barátaim nagy része tök hülyének néz, meg leszólnak, hogy más bezzeg örülne stb. Ezzel csak bűntudatot keltenek bennem, mert nem dacból mondom mindezt és rosszul esik, hogy mindenki rám akar erőltetni valamit, amit nem akarok. Ettől függtelenül nagyon szeretem a páromat, közös lakást tervezünk venni és gyerekeket is szeretnék tőle. Mit tegyek, hogy végre elfogadják ezt a dolgot? 22/N
2021. okt. 20. 22:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
64%

"Nem kell azzal jönni, hogyha a házasságot túl nagy felelősségnek érzem, akkor gyereket se akarjak."

Pontosan miért ne? Ha félsz a felelősségvállalástól, akkor magától értetődő tanács hogy ne akard magadra vállalni az egyik legnagyobb felelősséget, amit hétköznapi ember magára vállalhat.

2021. okt. 21. 10:42
 22/28 anonim ***** válasza:
65%
A közös lakás nagyobb felelősségvállalás mint a házasság, a gyerekről meg ne is beszéljünk, mekkora felelősség, ahogy írták is, annál nagyobbat nem tudsz vállalni. Szóval elég furák az érveid, valószínűleg még nagyon gyerek fejjel gondolkodsz, ha ezt nem látod át. Illeve, a barátodat sem szeretheted eléggé. Várod, hogy felbukkanjon valammi jobb, mi? Nem szégyen, de akkor ne kábítsd szerencsétlent, hogy vele képzeled el az életed.
2021. okt. 21. 10:50
 23/28 anonim ***** válasza:
51%

Hiszen pont a saját érveid szerint nem szabadna gyereket vállalnod...

"nem szeretem a tömeget és nem szeretek a középpontban lenni"

Babaváró bulin, a kicsi születésekor, keresztelőn is középpontban leszel.

"szinte mindenki körülöttem elvált, emiatt eléggé félek, hogy megromlik a mi házasságunk is"

Rengeteg embernek megromlik a viszonya a gyerekével.

A felelősségre gondolom nem is kell írnom semmit.

2021. okt. 21. 10:54
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
20-on évesen én is határozott nemet mondtam az esküvőre. 18 voltam mikor akkori párommal összejöttem, 22 évesen szültem. Jó is hogy nem volt esküvő, mert a gyerek születése után fűvel fával megcsalt. 24 évesen sokkal könnyebben küldtem el, mintha házasok lettünk volna. Utána 2 kapcsolatom volt, egyiknél merült fel a házasság. Mondtam hogy nem. Nem igazán vágyok én ilyenre, ő is csak azért akarta hogy formaibb legyen majd egyszer. Ezért felesleges. Most 33 évesen a mostani párom mellett, egy percig nem gondolkozok azon hogy szeretnék a felesége lenni. Itt érzem azt ami az előző kapcsolatoknál nem volt. És ez borította az eddigi hozzáállásomat.
2021. okt. 21. 11:53
 25/28 anonim ***** válasza:
66%
Nem kötelező megmagyarázni, miért nem szeretnél.. Nem és kész.
2021. okt. 21. 12:16
 26/28 October15 ***** válasza:
23%
Wow látom nagyon nem megy az embereknek a távlati jövő [gyerekvállalás], a közeli jövő [közös ház], és a jelen [házasság erőltetése] elváalsztása. :D Értem én, hogy hülyeség ez a egés igeidő dolog mert hát Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay! oszt csá de akkor legalább ne reklámoznátok...
2021. okt. 21. 16:34
 27/28 anonim ***** válasza:
34%

Mert logikusabb a házasság. Úgy tiszták a pénzügyek, alapból a férjet tekinti a születendő gyerek apjának a jog, könnyebb a bürokrácia, könnyebb a hitelfelvétel, bemehetsz hozzá a kórházba, örököltök egymás után.

Nekem sem kéne olyan pár, aki közös házat meg gyereket akar, de a házasság szerinte túl nagy felelősség. Mivel ez így hülyeség, ellenben az igaz, hogy a házasság rengeteg mindent megkönnyít és lehetővé tesz jogilag. Az én életemet meg ne nehezítse senki a saját korlátoltsága és komplexusai miatt. (A lagzi meg totál opcionális.)

#26 Elolvastad a kérdést? A "SOHA" szó neked mond valamit? Bár az írásképed alapján nem csodálkozom, ha nem. Ne reklámozd már, hogy ellenzéki vagy, mert így másokat is leégetsz akik azok.

2021. okt. 21. 22:26
 28/28 October15 ***** válasza:
48%

27.: Esetleg elolvastad az előtte lévő 25 hsz-t köztük a kérdezőét? :D Eléggé nyilvánvaló, hogy a probléma nem abban áll, hogy a kérdező most úgy gondolja, hogy soha nem akar megházasodni hanem abban, hogy mégis miért gondolja ezt. Illetve abban hogy a környezete ezt nem tartja tiszteletben. Az még egy releváns kérés lenne felé, hogy ha érzelmi alapú gondja van a dologgal és nem elvi akkor azt próbálja meg rendbe rakni magában, vagy egy pszichológussal, vagy ne adja isten ha már 1x el akarja venni akkor foglalkozhatna a kérdéssel a pasija is... :D

Ha ez a munka elvégződik akkor van arra esély, hogy nem fog görcsölni a semmin és ősszeházasodnak, vagy rájön hogy bocs de neki ez akkor se fog menni és ha a pasijának van egy kis esze akkor realizálja, hogy leeeeeeeehet picit fontosabb a kapcsolatuk mint egy szájba tekert papír.

Az más kérdés hogy nálad az a szempont, hogy neked egyszerű legyen az öröklés és nem az, hogy addig ne traumatizáld szét azt akivel vagy... bocs hogy értelmiségi lettem őszintén sajnálom. :(

2021. okt. 22. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!