Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem hiszi el a párom és a környezetem, hogy soha nem akarok házasodni?
Kérdező!
A házasságod papírral és papír nélkül is megromolhat. Az élettársi közösség papírral nem szentesített házasság az összes jogi következménnyel.
Ha váltok, akkor is ugyanúgy van vagyonnmegisztás, gyerektartás, gyermekelhelyezés, a felügyeletéről való megállapodás vagy bírói ítélet.
Kapálózol egy szépnszertartás ellen. Ugyanakkor az összes előnyétől is elesel.
A szomszédom 5. hónapban van. Mivel csak akkir kapják meg mindketten az idei szja visszatérítést, ha házasok, most házasodtak össze. A lagzi, az egyházi a keresztelővel együtt lesz.
"túl nagy felelősségnek érzem"
Nem vagy szerelmes. Ha az lennél, bele akarnál költözni egy életre a testébe, nemhogy simán kijelenteni, hogy vele akarsz élni egy életen át.
Nő vagyok, ha nekem ilyet mondana a párom, elhagynám. Nekem sem kell a lagzi, de van annyi eszem, hogy tudom, nem egy fogadalomtól mennek tönkre a kapcsolatok, sem a vagyonközösségtől! Illetve csak olyannal akarok lenni, aki x év után képes kiejelenteni, érzi, hogy velem akar maradni egy életen át. Tökre nem izgat, ha nem sikerül, nekem az érzés kell, hogy tudjam, ő is velem akar maradni egy életen át. Meg akarja próbálni, úgy érzi sikerülhet, és ezt vállalja egy rakás ember előtt is, illetve nem fél velem vagyonközösséget vállalni, MINDENÉT megosztani, amink később lesz. És persze fordítva. Elismer, elfogad és egészen mélyen szeret. Nekem ezeket az érzéseket hozza az egész.
Szerintem ezért fontos az esküvő, bizonyosság a szerelemről, elfogadásról. Nem tudom hány kapcsolat van mögötted, de aki már esett pofára, ismert félre embert, az mindennél jobban szeretne hinni, és ez nem megy "alap" nélkül. Lehet, hogyha jön egy random pasi, te elhiszed, hogy Szabó Andrásnak hívják és 28 éves, de engem egy idő után érdekel, hogy láthatom e egy okmányát. Kell a bizonyosság.
Szerintem ne csinálj vele semmit közösen, ha már a gondolatát is elutasítod annak, hogy vele egy életen át vagyonközösségben. Ha neked a kijelentés sem megy, akkor minek tervezel vele? Ciki lenne megmondani, hogy középtávon gondolkodsz csak, aztán meglátod megéri e, ugye? Szerelmes ilyet nem tesz.
Lehet házasodni szerda délután is, két tanúval. Nem kötelező a lagzi.
De azon, hogy a házasságot túl nagy felelősségnek érzed, nagyon jót röhögtem.
Akkor gyereket sem vállalsz?
Mert elárulok egy titkot: a gyerekvállalás a házasságnál sokkal nagyobb felelősség.
Gyereklány vagy te még.
"lagzit kicsit sem szeretnék, mert nem szeretem a tömeget és nem szeretek a középpontban lenni"
A házasságkötéshez semmiféle lagzi nem kötelező.
"a szüleim, és szinte mindenki körülöttem elvált, emiatt eléggé félek, hogy megromlik a mi házasságunk is"
Lehetséges, de az miért rosszabb, mintha csak szakítanátok?
(Mielőtt jönne a kézenfekvő válasz az anyagiakról: lehet házassági szerződést kötni, és különben is csak sokkal-sokkal macerásabb az anyagiak szétosztása egy sok éves élettársi kapcsolatban, mint egy házasságnál.)
"túl nagy felelősségnek érzem"
Ez érthető, de akkor eszedbe ne jusson gyereket vállalni!! Milliószor nagyobb felelősség, mint egy szerződés megkötése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!