Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hiszi el a párom és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem hiszi el a párom és a környezetem, hogy soha nem akarok házasodni?

Figyelt kérdés
Párom mostanában egyre többször felhozza, hogy szeretne feleségül venni. De nekem eszemben sincs házasodni, és ezt már ismerkedésnél is elmondtam neki. Erre az volt a válasza, hogy azt hitte idővel kialakul, mert minden nőnek ez az álma és biztos nem vele tervezem a jövőmet. Holott ez nem igaz, nagyon szeretem és igenis tervezek vele, de nem akarok házasodni. Sosem vonzott a gondolat, kislányként sem. A családom és a barátaim nagy része tök hülyének néz, meg leszólnak, hogy más bezzeg örülne stb. Ezzel csak bűntudatot keltenek bennem, mert nem dacból mondom mindezt és rosszul esik, hogy mindenki rám akar erőltetni valamit, amit nem akarok. Ettől függtelenül nagyon szeretem a páromat, közös lakást tervezünk venni és gyerekeket is szeretnék tőle. Mit tegyek, hogy végre elfogadják ezt a dolgot? 22/N
2021. okt. 20. 22:35
1 2 3
 11/28 October15 ***** válasza:
69%
Ok hogy nem logikus de pls az érzelmek melyik része az? :D Azért eddig nem derült az ki, hogy mégis mennyire erős érzelmei vannak mondjuk a 2. és a 3. érv kapcsán. Azért ebben a két kategóriában simán lehet annyira traumatizálva, hogy ne legyen opció a házasság.
2021. okt. 21. 00:02
 12/28 anonim ***** válasza:
91%
Úgy vannak vele hogy mert még fiatal vagy és ez idővel biztosan változik majd. Én sem akarok házasodni nekem is azt mondják hogy jaj mások is mondták a családba aztán lett lagzi gyerek minden. Ettől néha nekem is ki van a tököm. Azt szoktam mondani majd én eldöntöm mit szeretnék és nem kell az én életemmel foglalkozniuk. 26 vagyok még nem változott semmi.
2021. okt. 21. 00:09
 13/28 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező!

A házasságod papírral és papír nélkül is megromolhat. Az élettársi közösség papírral nem szentesített házasság az összes jogi következménnyel.

Ha váltok, akkor is ugyanúgy van vagyonnmegisztás, gyerektartás, gyermekelhelyezés, a felügyeletéről való megállapodás vagy bírói ítélet.

Kapálózol egy szépnszertartás ellen. Ugyanakkor az összes előnyétől is elesel.

A szomszédom 5. hónapban van. Mivel csak akkir kapják meg mindketten az idei szja visszatérítést, ha házasok, most házasodtak össze. A lagzi, az egyházi a keresztelővel együtt lesz.

2021. okt. 21. 05:41
 14/28 anonim ***** válasza:
Hiába félsz a hazassagtol, azzal hogy egyutt eltek, kozosen gazdalkodtok,gyereket szulsz neki,jogilag is ugyanolyan a helyzet mint a hazassag. Valas eseten ugyanugy pereskedhetsz a vagyonert es gyerekert ha eldurvul. Penzt, gyereket mindent elvehet. Nem kell hazasodni, de attol meg irass mindenfele jogi szerzodest ha vedeni akarod magad. Egyik ilyen a vagyonelkulonitos rendszeru szerzodes, ki mit keres, azé. Barmit vesztek felesbe, tulajdonjogot is annyi aranyba. Nem art ha inkabb a pasi lakik a te hazadban, valaskor igy te feled billen a merleg...stb. bezz utana...
2021. okt. 21. 07:23
 15/28 anonim ***** válasza:
43%

"túl nagy felelősségnek érzem"

Nem vagy szerelmes. Ha az lennél, bele akarnál költözni egy életre a testébe, nemhogy simán kijelenteni, hogy vele akarsz élni egy életen át.

Nő vagyok, ha nekem ilyet mondana a párom, elhagynám. Nekem sem kell a lagzi, de van annyi eszem, hogy tudom, nem egy fogadalomtól mennek tönkre a kapcsolatok, sem a vagyonközösségtől! Illetve csak olyannal akarok lenni, aki x év után képes kiejelenteni, érzi, hogy velem akar maradni egy életen át. Tökre nem izgat, ha nem sikerül, nekem az érzés kell, hogy tudjam, ő is velem akar maradni egy életen át. Meg akarja próbálni, úgy érzi sikerülhet, és ezt vállalja egy rakás ember előtt is, illetve nem fél velem vagyonközösséget vállalni, MINDENÉT megosztani, amink később lesz. És persze fordítva. Elismer, elfogad és egészen mélyen szeret. Nekem ezeket az érzéseket hozza az egész.

Szerintem ezért fontos az esküvő, bizonyosság a szerelemről, elfogadásról. Nem tudom hány kapcsolat van mögötted, de aki már esett pofára, ismert félre embert, az mindennél jobban szeretne hinni, és ez nem megy "alap" nélkül. Lehet, hogyha jön egy random pasi, te elhiszed, hogy Szabó Andrásnak hívják és 28 éves, de engem egy idő után érdekel, hogy láthatom e egy okmányát. Kell a bizonyosság.

Szerintem ne csinálj vele semmit közösen, ha már a gondolatát is elutasítod annak, hogy vele egy életen át vagyonközösségben. Ha neked a kijelentés sem megy, akkor minek tervezel vele? Ciki lenne megmondani, hogy középtávon gondolkodsz csak, aztán meglátod megéri e, ugye? Szerelmes ilyet nem tesz.

2021. okt. 21. 07:27
 16/28 anonim ***** válasza:
38%
Mert még gyerek vagy. Mire felnősz (kb. 30 éves korodra), ez még simán változhat.
2021. okt. 21. 07:45
 17/28 anonim ***** válasza:
90%
ne házasodj ha nem akarsz. Valamennyire azért mentálisan érzed, hogy független vagy, ami jó dolog, márcsak ezért sem érdemes. De igen, arra figyelj, hogy ez a függetlenség anyagiakban is meglegyen, mert úgy nem ér semmit az egész.
2021. okt. 21. 08:50
 18/28 anonim ***** válasza:
70%

Lehet házasodni szerda délután is, két tanúval. Nem kötelező a lagzi.

De azon, hogy a házasságot túl nagy felelősségnek érzed, nagyon jót röhögtem.

Akkor gyereket sem vállalsz?

Mert elárulok egy titkot: a gyerekvállalás a házasságnál sokkal nagyobb felelősség.

Gyereklány vagy te még.

2021. okt. 21. 09:19
 19/28 anonim ***** válasza:

"lagzit kicsit sem szeretnék, mert nem szeretem a tömeget és nem szeretek a középpontban lenni"

A házasságkötéshez semmiféle lagzi nem kötelező.

"a szüleim, és szinte mindenki körülöttem elvált, emiatt eléggé félek, hogy megromlik a mi házasságunk is"

Lehetséges, de az miért rosszabb, mintha csak szakítanátok?

(Mielőtt jönne a kézenfekvő válasz az anyagiakról: lehet házassági szerződést kötni, és különben is csak sokkal-sokkal macerásabb az anyagiak szétosztása egy sok éves élettársi kapcsolatban, mint egy házasságnál.)

"túl nagy felelősségnek érzem"

Ez érthető, de akkor eszedbe ne jusson gyereket vállalni!! Milliószor nagyobb felelősség, mint egy szerződés megkötése.

2021. okt. 21. 09:57
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem kell azzal jönni, hogyha a házasságot túl nagy felelősségnek érzem, akkor gyereket se akarjak. De, igenis akarok, de nem most és nem holnap után, hanem amikor készen állok rá. És igen, lehet, hogy pár év múlva már én is úgy lennék vele, mint itt 1-2 válaszoló, hogy bár nem akarok házasodni, de megteszem, mert nem múlik már rajta semmi. De most még egyáltalán nem ezt érzem, és nem évek múlva várnak tőlem választ erre a kérdésre, hanem most.
2021. okt. 21. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!