Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy kb. 35 éves matematika vagy fizika tanárnő gondolkodása mennyivel másabb, mint az átlag nőké?
Ezek a nők sokkal racionálisabbak, esetleg hidegebbek, kevésbé érzelmesebbek a párkapcsolatban?
Ők nem azok a nők, akik érzelembombák?
"Mitől lennének kevésbé érzelmesek?"
A természettudományban nincs nagyon helye az érzelmeknek. Tehát egy hidegebb ember szerintem alkalmasabb arra, hogy természettudományt oktasson.
De az élet nem egy hálivúdi film, ahol mindenkire egy tulajdonság jellemző, és a foglalkozás összeköthető az érzelmi világgal.
Mondok jobbat, nem csak vagy-vagy emberek vannak. Van, aki magas az IQ-ja és az EQ-ja is. Van, akinek mindkettő alacsony.
Te se az eszeddel hódítasz, de így nem nagyon fogsz labdába rúgni a kis okos tanárnéniknél.
Szerintem nem igazán értetted meg a 12-es kommented, és te vontál le rám téves teóriát. A természettudományban az érzelmeknek semmiféle szerepe nincs (kivéve a tudomány iránti lelkesedést). Aki pedig érzelmi alapú döntéseket hoz - és a nők többsége ilyen - az nem igazán alkalmas arra, hogy a természettudományokat művelje. Oda hideg, racionális gondolkodás kell, mert akkor is el kell fogadni a bizonyítékokat, ha azok a tudós saját világnézetével mennek szembe.
Tehát azt gondolom, jogos a kérdésem, hogy aki ezeknek a tudományágaknak a tanítója, az milyen ember lehet.
"Egy ember személyisége nem ennyire egysíkú"
Az ember személyiségét egy spektrumként képzelem el, és ha a skála inkább az érzelmi töltet felé sodródik, akkor nem alkalmas a tudományok művelésére. Ezt egyértelműen bizonyítja egy főiskolai tanárnő (nem mondom ki a nevét), aki annyira nem tud elvonatkoztatni a vallási meggyőződésétől, hogy a tudományos végzettségének ellentmondó marhaságokat közöl. A saját fülemmel hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!