Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programozáson gondolkodom,...

Programozáson gondolkodom, érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy még egy kicsit korai mivel még csak 10.-es vagyok, de egy pár napja láttam egy hirdetést egy programozói állásról. Nagyon megtetszett, mert eddig semmi olyat nem találtam amiben a jövőben el tudnám magam képzelni ez pedig hozzám illőnek tűnik, utána is olvastam. Csak sajnos még mindig vannak bennem kétségek, hogy valóban jó döntés lenne e ezt választanom.

Szeretem a matekot és az infót is, a fizikával is jóban vagyok.

Tudnátok pro és kontra érveket mondani a programozással kapcsolatban?

16/L

2021. máj. 16. 08:34
 1/6 anonim válasza:
93%

Mellette szól, hogy sok pénzt lehet vele keresni! Ha jó helyet fogsz ki, nem lesz hiányod semmiben. Egy helyben kell ülnöd és "csak" gépezni.

Ellene szól, hogy agyilag totál leszív, rengeteget kell dolgozni, akár túlóra is ha nem sikerül munkaidőben, de időre meg kell csinálni, akkor nem kelhetsz fel és helo. A szemedet tönkreteszi egy idő után a gép. Ismerősből kiindulva, csak a munkán jár az esze egész nap, alig foglalkozik mással... És persze prfinak kell lenni hogy felvegyenek valahova, kezdőként ugyanúgy megvagy lőve mint más munkahelyeken.

2021. máj. 16. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt igen egyszerű megválaszolni. Jön a nyár, csináld végig ezt a kurzust:

[link]

… ha élvezed, neked való, ha nem élvezed, nem való neked. Ezen múlik minden.

2021. máj. 16. 08:52
 3/6 A kérdező kommentje:
#2 Mindenképp megcsinálom
2021. máj. 16. 09:00
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

2. Vagyok. Ez csak egy gyors ötlet volt. Részletesebben: találd ki először, mi érdekel! Mit csinálnál szívesen. Például weblapot, vagy mobil applikációt? Vagy játékot? És azt kezdd el tanulni. Csak akkor van értelme programozónak menned, ha élvezed csinálni. YouTube-on keress tutorialokat. A freecodecamp csatornán nagyon jók vannak és mindenféle.

Ha weblapokat akarsz farigcsálni, akkor talán érdemes wordpressel kezdeni (ez még nem programozás, hanem weblapkészítés kész keretrendszerrel) és utána hozzátanulni HTML-t, CSS-t és JavaScriptet.

Ha mobil applikációt, akkor Flutter frameworköt érdemes tanulni, ehhez van egy Dart nevű nyelv.

Ha játékot, akkor C#, Unity framework...

Azt fontos tudni, hogy mindenki otthon tanul meg programozni, a programozás egész életen át tartó tanulással jár.

2021. máj. 16. 09:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A legnagyobb ellenérv, hogy ha nincs érzéked hozzá, akkor nem leszel jó benne, és nem fogod élvezni. És úgy az anyagi megbecsülés is el fog kerülni. Szóval tényleg tanulj otthon magadtól, menj informatika faktra, kérdezd meg az informatikatanárt, hogy milyen nyelvet fogtok tanulni. Aztán elmész egy mérnökinfóra vagy proginfóra, és pár év alatt diplomás informatikus leszel. Az egyetemen belekóstolsz annyi mindenbe, hogy abból ki tudj választani egy olyan területet, amivel konkrétan foglalkoznál, a gyakornoki vagy rendes álláskeresésed ehhez igazíthatod. Aztán ha az adott terület nem jön be, simán válthatsz egy másikra.
2021. máj. 16. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A programozás ilyen igazi "easy to learn hard to master" szakma.

Tehát ha valaki középiskolában programozó szakképesétést/OKJ-t/technikusit (nem tudom most hogy hívják) szerez akkor ugyan úgy fog tudni vele keresni mint más technikus.

Viszont a diplomások körében jobban lehet vele keresni mint más mérnöki végzettségekkel. Persze ehhez hozzátartozik, hogy például sokkal több matek van mögötte. (3 félév analízis és szakmai szigorlat I love you <3 ) És magából programozásból nagyon szűrik a népet. Nem ritka, hogy 1-1 zh csak a hallgatók 30%-ának sikerül kettesre. És a tárgy is csak az emberek felének lesz meg, úgy hogy a hallgatóság harmada másodjára hallgatja.

Szóval programozni úgy éri meg ha papírt is szerzel hozzá. Viszont ahhoz tanulni kell ezerrel. És elengedhetetlen, hogy legyen érzéked hozzá.

2021. máj. 16. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!