Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bunkó lennék ? Párom anyukája hallotta hogy bécsben olcsóbb az étolaj, de nem hagyja el szülőfaluja 10km-es körzetét ezért párom felajánlotta hogy kimegy bécsbe olajért. 40 liter kell neki, 200 ft literenként a megtakarítás, 8000 ft. ??
Én számoltam, 500 km 20000 ft üzemanyag, kb annyit esik is a kocsi ára meg a gumi etc. autópálya díj osztrák plusz eszik ott legyen együtt 10e ft.
50.000.- ft. ezt én fizetem mint segítség.
Én felajánlottam hogy ne menjen ki olajért, adok 8.000 Forintot anyujákjának és kész. Én spórolok 42 ezret anyukája is jól jár.
Erre kaptam hogy bunkó vagyok, anyukája nem alamizsnát kér mert van pénze, hanem segítséget, azért kell kimenni..
Most, tényleg bunkó voltam ?
Anyukájának van pénze de n gondolkodik reálisan! Mi éri meg ebben neki? Semmi, tiszta deficit. Az olcsó mindig drágább!
Dehogy vagy bunkó, inkább ők meg gondolatlanok. Azért mert valaki felnőtt, az nem jelenti azt hogy úgy is gondolkodik. Pénzzel nem tudnak bánni, gyerek ésszel gondolkodnak.
Ezzel a pasival akarod leélni az életedet? Gondolkozz el rajta, amíg nem késő.
Igen, elég bunkó voltál. Természetes, hogy nem mész ki ezért Bécsbe, nem itt a baj, hanem a megoldásoddal.
Mit kellett volna tenni? Elmondani a mamának, hogy kiszámoltad, 8 ezer forintot spórolnál olaj árán, de 30 ezer lenne az utiköltség. (az 50 hogyan jött ki?) Ezt megérti és letesz róla.
Párodnak is azzal van a baja, hogy így lekezelted az anyját, ahelyett, hogy tájékoztatod a helyzetről.
5: a kedvedért utánanéztem az uti költségnek.
20e ft az üzemanyag.
10e kmenként 70e ft kötelező szerviz, plusz 30 erenkent 120ert valto olajcsere, akkor 5000 kmre 5000.
Auto ertekvesztese 50ezer kilometerenkent most a hasznaltauto.hu szerint 1millio forint azaz 20ft / km, 500 kmnél 10e ft-
35 ezernél járunk, még nem kopott a gumi se a fék, 270e ft egy gumi garnitúra szerelve, 40et bir ki, 3000 ft, osztrák pálya matrica legyen 3000 mittudomén tehát 6000
41ezernél járunk. Még legyen 3-4000 ft valamire, mert biztos van, és akkor marad 5000 ft arra hogy megéhezik az úton vesz enni inni, nem tudom most mennyi a kaja az osztrák fővárosban.
akkor legyen 45 nem ötven, igazánból a kérdés lényegén nem változtat.
totálisan az 5össel értek egyet
máshogy látjátok a világot és neki az a lényeg, hogy ez egy módszer, amivel spórolni tud (tehát megoldani hgoy több pénze maradjon) és tényleg bunkóság így kezelni. mert nem csak a pénz számít + nem mindneki gondolkozik ennyire racionálisan
az anyósnak biztos hgoy jól is esik, hogy kitalálta hogy így milyen jól spórol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!