Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy domináns, kontrollmániás ember csak az
alérendelődésre hajlamos emberrel jön össze?
Sok veszekedés, két dudás egy csárdában effektus
2021. aug. 21. 09:53
2/10 A kérdező kommentje:
Aki határozott az nem veszekszik hanem ésszerűen nyugodtan vázolja az állaspontját. A domináns akad ki és győzköd.
Konkrétan a minden téren domináns emberekre gondolsz vagy az árnyalatokra is kíváncsi vagy?
2021. aug. 21. 10:00
Nem győzköd, csak kiakad és megsértődik. Nagyon résen kell lenni, főleg a kontrollmániásokkal. Ilyen jel lehet, ha pl. ismerkedési szakaszban állandóan megkavarja a találkozók időpontjait, hogy végül ott és akkor találkozzatok, ahol ő mondja.
Nekem az utolsó barátnőm betegesen kontrollmániás volt, nem váltunk el békésen, pár hónap múlva felbukkant és én hát eléggé megszivattam, de csak azért, mert nem akartam, hogy újra találkoznunk kelljen. Konkrétan a munkahelyemen keresztül próbálkozott. Nem is kell mondani, hogy egy utolsó tróger, szánalmas senkiházinak el lettem hordva.
2021. aug. 21. 10:00
5/10 A kérdező kommentje:
Van egy feltehetően erősen nárcisztikus, de minimum kontrollmániás férfi, aki manipulációkkal probálkozik nálam. Ezeket átlátom, és azt hiszem ez a baja. Ha hanyagol, nem akadok ki, nem teszem szóvá, élem az életem. Valamilyen függőségi dologra akart rávenni (kapcsolatfüggőségre gondolok) de az meg sosem voltam. Kontroll: akkor beszeljünk amikor ő akarja. Jó, felőlem. Na ez sem tetszett neki igazán. Egyik nap imád aztán másnap lekoppint. Sebaj, egyszer sem hisztiztem emiatt. Hisztis sem voltam sosem. Megpróbált belém magyarázni olyan tulajdonságokat amilyenek nem jellemzőek rám, inkább mintha magát vetítette volna rám. Kiálltam önmagamért, hogy en nem az vagyok akiről beszél. A fejében van egy baromira téves kép rólam, és azt akarja bebizonyítani saját magának hogy az úgy van ahogy látja. Nem sikerül neki. Már nem tudja mivel, hol keressen rajtam gyenge pontot, és úgy veszem észre, kezd odébb állni.
Az alárendelődésre hajlamos ember se élvezetből ilyen, hanem mert kerüli a konfliktust. Valójában minden élőlény érvényt akar szerezni az akaratának, ezért van életben.
Csak hát van, aki előbb dobja be ebben a partiban a törülközőt, elkönyvelhető ilyenkor vesztesnek.
Sokan dobálóznak másokra a nárcisztikus jelzővel, miközben észre sem veszik, ők maguk is azok.
2021. aug. 21. 10:20
7/10 A kérdező kommentje:
Én vállalom a konfliktust de kizárólag nyugodt hangnemben.
8/10 A kérdező kommentje:
Az alárendelődő személy az inkább megfelelési kényszeres szerintem. Ha nem teszi amit a másik akar, akkor retteg hogy emiatt elveszíti.
Szerintem egy domináns is tud alárendelődni egy olyan dominánssal szemben, aki nem ugyanolyan stílusban domináns, hanem megfontoltabb, oki a dolgokat.
2021. aug. 21. 10:43
Nem csak olyannal jon ossze, de (altalaban) csak olyannal marad egyutt.
2021. aug. 21. 18:51
Kapcsolódó kérdések: