Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy állatvédő nőnek lehet ilyet mondani, vagy sem?
Schrödinger macskájára gondolok. Egy állatvédő nőnek bántó lehet ez a gondolatkísérlet?
Részletesebben:
Bemásolok a linkől egy kis ismertetőt:
"Schrödinger, hogy a kvantumelmélet egyik abszurditását szemléltesse, egy képzeletbeli macskát egy zárt dobozba helyezett, amelybe kívülről nem lehetett belelátni. A dobozban a macska mellett van egy szerkezet, melyet a macska nem tud befolyásolni. A szerkezet tartalmaz egy darab radioaktív anyagot, melyben egy óra alatt egy atom vagy lebomlik, vagy ugyanekkora valószínűséggel nem bomlik le. A radioaktív bomlást észleli egy Geiger–Müller-számláló, ami egy relén keresztül elenged egy kalapácsot és az összetör egy hidrogén-cianidos üveget, megölve ezzel a macskát. Ha egy óra hosszat magára hagyjuk a dobozt, azt mondhatjuk, hogy a macska él, ha időközben nem volt atombomlás.[1][2]"
Mivel képzeletbeli macska, így én személy szerint nem tartom bántónak. Oké, kicsit szomorú elképzelni, de maga az elmélet nagyon érdekes :)
Amúgy van egy képzeletbeli német hangszer, amin mindig jót derülök, pedig az sem túl állatbarát - egy zongora, amiben macskák vannak, hangjuk alapján sorba állítva. A billentyűk egy kalapácsot ejtenek a farkukra, amitől felnyávognak.
A Schrödinger macskája a kvantummechanika egyik gondolatkísérlete, hasonlóan híres, mint a kétrés kísérlet, tehát, ha felön a téma, akkor nem annyira megkerülhető.
A nekem tett sértő megjegyzésed, azonban visszautasítom. Alapvetően én is állatbarát vagyok, igaz, engem inkább az egzotikus állatok kötnek le, viszont a macskákat kedvelem a háziállatok közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!