Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerek téma. Mi a fontos ?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerek téma. Mi a fontos ? Várni a megfelelő anyagiakra vagy úgysem lesz jobb alapon belevágni? A kor is tényező.

Figyelt kérdés
A kor is tényező mert 32 éves a nő. 35 ig szeretné ha összejönne.
2021. ápr. 10. 08:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ha gyereked van, tobb marad a brutto fizudbol.

3 gyerek eseten majdnem a bruttod kapod.

2021. ápr. 10. 10:42
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

11. 99 ezer forint a családi adókedvezmény 3 gyerekre, amit csak az egyik szülő vehet igénybe.

Tehát csak ha bruttó 300 ezret vagy annál kevesebbet keresel, akkor igaz hogy 3 gyerekkel megkapod a bruttódat nettóban.

Ha bruttó 1 millió keresel, akkor abból 665 ezret kapsz kézhez nettóban gyerek nélkül, de ha 3 gyereked van, akkor ugyanúgy 99 ezer forint a családi adókedvezmény, tehát nettó 764 ezret kapsz, nem a teljes bruttódat akkor sem.

2021. ápr. 10. 10:56
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszi de itt nem 3 gyerekről van szo hanem 1 🙂
2021. ápr. 10. 10:58
 14/22 anonim ***** válasza:
47%

A megfelelő anyagiakra nem várni kell, hanem megteremteni azokat. Tanulni kell, képezni magad, vagy belevágni valami jó vállalkozásba, kimenni külföldre, ezerféleképpen lehet jól keresni. Főleg úgy, hogy párod is van. Én biztosan nem szülnék a szüleim házába gyereket, mint pl a tesóm, aztán mindenki más is a házban hallgassa a gyereksírást, meg mindenhol az ő cuccai legyenek. Ez önző dolog.

Ha megvan a saját otthon, van autó, és van annyi pénz, hogy a gyereket is jólétben fel tudjuk nevelni, akkor szülök. Ha nincs, akkor csak kib*sznék vele meg saját magammal is. Ennek a megteremtése csak rajtatok múlik.

24N

2021. ápr. 10. 11:16
 15/22 anonim ***** válasza:
52%
#8 ez inkább csak a Down-szindrómára igaz, annak nő az esélye, ha később szülsz. De manapság főleg Nyugat-Európában szinte mindenki 30 felett szül és ritka a beteg gyerek, az én ismeretségi körömben is csak egy beteg babáról tudok, az anyja 24 évesen szülte. Akik 30 felett szültek, mindnek egészséges gyerekei vannak, még ott is, ahol 3-4 van. Szóval valójában nem sok köze van a korhoz.
2021. ápr. 10. 11:19
 16/22 anonim ***** válasza:
51%
Hát én nem magamnak vásároltam, kaptam csomó mindent rokonoktól, barátnőktől ahogy én is vittem nekik. Kaptam pelust, (vettem is), kaptam fejőgépet, játékokat, kis ruhákat, nem vettem meg minden csili villi felesleges drága cuccot, nincs ezer ruhája a gyereknek, mégis milliós összeg jött ki.. én 30 évesen szültem, mert 2 diplmám van meg 7 éves munkatapasztalatom és nekünk igenis fontos volt az anyagi háttér.
2021. ápr. 10. 11:20
 17/22 anonim ***** válasza:
62%
#16 jól teszed, hogy fontos, végülis önszántából ki akarna szegény családba születni, ahol egész életükben csak nélkülöznek meg a boltba sem lehet úgy bemenni, hogy ne nézné meg mindennek az árát, meg ha a kocsit el kell vinni szervizbe, akkor abban a hónapban már nincs meleg étel, nyaralás maximum a Balatonon vagy Duna-parton, külföldet talán a tv-ből ismeri csak...áh én biztosan nem akarnék így élni és szerintem felelőtlenség is ilyen körülmények közé gyereket szülni.
2021. ápr. 10. 11:26
 18/22 anonim ***** válasza:
A leirtakat figyelembe veve, es csak kifogas a ficko reszerol, nem biztos a kapcsolatban. Vagy biztos a kapcsolatban, de nem akarja egy gyerekkel "elrontani". Manapsag az emberek csak sodrodnak nulla onismerettel, es remulten kapkodjak a fejuket, hogy mik tortennek a nagyvilagban. Ha oszinten ismered a masikat, ha ismered onmagad es a celjaid, akkor nem okoz gondot egy ilyen dontes. Az emberek legtobbje nem ismeri a parjat olyan melysegeiben, ahogy kene.
2021. ápr. 10. 11:45
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

Három gyerekem van, de egyet nem értek.

Ti a szülés után már nem akartok karriert építeni, anyagilag előbbre jutni? Úgy írnak meg beszélnek sokan a gyerekvállalásról, mintha negállna az élet. Amit addig elértél, az marad életed végéig, bezárt a bazár.

Holott az a normális, ha az életed ugyanúgy megy tovább. Nem kizárólag anya leszel. Egy, kettő, optimális esetben maximum három év, aztán mész dolgozni. Ez idő alatt is lehet szakmát tanulni, dolgozni otthonról, esetleg a hobbid fejleszteni pénzkeresetté. Lehet karriert építeni, pályát módosítani, pénzt félretenni. Nyithatsz vállalkozást. Szülőként is tehetsz félre pénzt, javíthatsz az anyagi helyzeteden.

Az, hogy valaki 25 évesen albérletbe vagy a szüleihez vállal gyereket, nem azt jelenti, hogy ott is kell maradnia.

2021. ápr. 10. 11:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

#15 Én 33 évesen szültem, a férjem 40 éves volt akkor. A gyerekem autista. Amikor óvodás volt, elmentünk óvodáskorú autista gyerekek szülő tréningjére. Tudod, mi volt a döbbenetes? Mi voltunk ott a legfiatalabb szülő pár. Az autizmust nem kötik korhoz, de tanárként látok ilyen családokat közelről, van, ahol a negyedik gyerek lett autista. Van, ahol az összes az. A szülők zömében harminc felett szültek.

Persze, ez nem egy gyakori állapot, de egyre gyakoribb,egyre több ilyen gyerek iratkozik be az iskolákba, most akarnak törvényt hozni hogy kötelező most már integrálni őket minden suliba.

És egyre több a down szindrómás gyerek is. Ahogyan egyre többen vállalnak gyereket harminc, sőt negyven fölött. Írtam is, csak a statisztikai esélyed nő, nyilván bőven lehet, hogy te 4-5 ilyen szülőpárt is ismersz, ahol nincs gond. Én viszont nagyon sokat, ahol van.

Ja és én is elváltam 37 évesen. Mert A volt férjem mégsem tudta megemészteni, hogy nem csak ketten vagyunk már, pláne a gyerek problémás.

2021. ápr. 10. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!