Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy 40 év körüli pasinak nem késő elkezdeni a családalapítást?
Szerintem nem.
Én 36 éves vagyok meloztam mindig most vár van mit a tejbe aprítanom én is szeretnék családot.
Ugyan nem beszélnek róla, de 40 felett nem csak a nők petesejtállománya gyengébb, hanem a spermiumok minősége is rohamosan romlik.
Ezt vedd figyelembe.
(Amúgy ha eddig nem volt nőd, 40 körül sem lesz, mert a korban hozzád illő nők javában babáznak/kisgyerekeznek.)
Szerintem ideális is lehet. Van már lakása, autója, szakmai és élettapasztalata, ha vigyázott magára egészséges és fitt.
A gyerek ballagását meg a fiatal szülők sem biztos, hogy megérik sajnos.
Egy kicsit késői, de még nincs minden veszve. A fő kérdés az, hogy anyagilag hogy állsz. A családalapításhoz kell egy saját, lehetőleg tehermentes, megfelelő méretű ház vagy lakás, saját autó, olyan havi jövedelem, ami mellett nem kell számolgatni, hogy anya GYES-e mire lesz elég (lóf***ra sem) és olyan tudás, illetve munkatapasztalat, ami mellett a következő 20-25 évben nem kell aggódnod, hogy lesz-e munkád és ha igen, éhbérnél többet fog-e fizetni, illetve nem kell az ország túlsó végére költöznöd, ha a szakmádban vállalnál jó munkát.
Ha ezek megvannak, néha az ember már a negyedik iksznél jár, mert k***a drága manapság az ingatlan. De ha mindet kipipálod, 2-3 éven belül megszülethet az első gyerek, az pedig még éppen belefér. Mire a 20-as éveiben a segítségedre lesz szüksége, még a 60-as éveid közepén fogsz járni, ha jó a munkád és vigyázol magadra, még nem leszel roncs. Sőt, ha a gyereked kicsit hamarabb alapít családot, mint te, még emberi állapotban leszel, mikor megszületik az unokád, nem csak annyi lesz rólad az emléke, hogy tolókocsiban, reszketve nyáladzol és minden egyes alkalommal el kell neked magyarázni, hogy ki ő.
Ám ha úgy gondolod, hogy még most teremted meg az anyagi hátteret, akkor rossz hírem van: nagy a baj. 50 éves korod előtt aligha lesz gyerekvállalás, annyi idősen meg már k***a vastag pénztárca kell, hogy gyerekvállalásra ideális korú, húszas vagy kora harmincas nőt találj. Ráadásul nem is biztos, hogy látod felnőni a gyereket és lehet, hogy már testvérre sem lesz időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!