Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy a párom szülei egyáltalán nem segítenek nekünk?
Mindketten pályakezdők vagyunk, azonban elég nehéz a mostani helyzetben elhelyezkednünk, viszont azt tudni kell, hogy párom anyukája állandóan azzal jön szinte, hogy van-e már munka? Hova adtad be? Jaj, mi lesz veletek így? Meg így mikor fogtok a saját labatokra állni stb stb.? Elég idegesítő kérdések, főleg, hogy nem léhűtők vagyunk, keresünk munkát, azon vagyunk hogy jobb legyen és szoktunk tervezgetni, viszont egyáltalán nem olyan tragikus szerintem, hogy páromnak néhány hónapja nincs állása, nekem szintén, de pár hónapja végeztem én is az egyetemmel.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy párom testvére már 28 éves és az anyja állandóan fényezi nekünk, hogy jaj de jó életük van a párjával, milyen jól élnek. Aha, de semmit se önerőből értek el, pedig a pasinak jó állása van stb de mégis a szülők raktak alájuk bazi nagy esküvőt, házat, kocsit, mindent szinte. Így persze h jó életük van, de a páromnak miért nem segítenek anyagilag jobban, amikor ő "csak" 25 éves? A tesója életét nemhogy elegyengetik pénzzel, hanem tökéletesízik, míg páromnak és nekem ehhez képest semmink nincs, őt egyáltalán nem segítik, mondván h az esküvőre is most csomó pénzük elment, páromnak még az autóba sem akarnak beszallni, pedig az beindíthatná a karrierjét (a munkához kell saját autó). Őt kéne inkább segíteniük elindulni a saját útján meg hogy saját lábra tudjon állni szerintem, persze értem, hogy ez nem az én dolgom de szoktuk párommal beszélni, hogy őt is frusztrálja ez a nagy kontraszt. Ja, és a szülei amúgy lakásokat is szoktak kiadni másoknak, munt pénzforrás. Csomó lakásuk van a városban, és páromban ia felmerült már, hogy miért nem tudnak nekünk kiadni egyet kedvezőbb áron?! Nem kérnénk ingyen, de nekem is könnyebb lenne úgy munkát találni ha ott élnék a városban (én vidéki vagyok), tehát szerintem mindenképp jó lépés lenne az önálló élethez, de nem, ez eszébe sem jut senkinek. Hát nem tudom ha az én szüleim megtehetnék és lenne sok lakásuk, biztosan szívesen odaadták volna az egyiket, és ha tudjuk akkor akár ki is fizetjük az a teljes árat, szerintem ez lenne a dolga többek között a szülőknek, nem pedig az, hogy csak az egyiket pumpoljuk pénzzel. Ja, és nem elég h nem segítenek, de csak magyarázni tudnak meg előadni kb hogy semmi nem lesz belőlünk így (nyilván nem ezt mondják de ez a lényege kb.), pedig szerintem nem akkora tragikum főleg a mostani helyzetben, hogy én 22, párom 25 éves létünkre perpill ez a helyzet és nehéz elindulni, ők meg csak stresszelik az embert de semmilyen formában nem segítenek és csodálkoznak ha nem jutunk előrébb még egy ideig, bezzeg előadja hogy a tesónak de jó élete van, közben neki 28 éves létére sem lenne semmije ha nem rakják a seggük alá.
Hónapok óta egyikőtök sem dolgozik.
Hol Laktok? Ki fizeti a rezsit, élelmiszert?
A megtakarításaitokból éltek?
Latom sikerült megfogni a lényeget hogy a tesó lany, sejtettem hogy ha így van, belefogsz kötni.:D
Nem ez a lényeg. Ahhoz nem kell, maximálisan átlátni mindent a tesóék oldaláról, hogy tudni lehessen hogy az egyik gyerek kap, a másik meg nem. Gondolom a tesó férje azért annyit lát hogy alátok nincs lakás téve. Tehat erre mondom, hogy ha fordítva lenne ,nem mondanád, meg senki se persze, hogy jaj miért nem kapnak ők is.
Ha meg a te szüleid segítenek amiben tudnak, miert érdekel? Morálisan, persze.
De ezt a baratodnak kell megtudakolni.
Tudom milyen ez. Nekem a nagyanyám ilyen. Bátyámmal egyedüli unokái vagyunk. Amióta a nagyapám meghalt és mamám segített, ami nem lett volna kötelessége és nagyon hálás vagyok, szamtalanszor előfordult hogy ha a tesom kapitt x összeget akkor annak én csak a felét. Anyám mindig elrendzte úgy, meg tesóm hogy akkor egyenlő legyen. Nem anyagisság csak szinten nem fair. Ő(k) így gondolja/ják.
De nagyanyám a nagybátyánéket is jobban nyomta tehát ő egyértelműen valamiért mindig a férfiakat 'pumpolja'jobban a családban. Nem tudjuk miért.
Gondolom az is közrejatszik hogy ő arra vár, v azt gondolja hogy majd én úgyis ferjhez megyek és akkor majd a férj nagyreszt eltart.
Ami csak ott hibádzik, hogy barátom nincs, ha lenne se akarnék a közeljövőben férjhez menni és pláne nem akarom hogy majd barki is eltartson:D
De hat ez van.
Vannak az embereknek olyan motivacioik akiket nem erthetünm.
Honapok ota nem dolgoztok, egyikotok sem.
En meg Szabolcsban is allandoan azt latom, munkatarsat felveszunk, kb mindenhol.
Alszent vagy, es varod a lovet, gondolom a fiu is.
Meg is erdemlitek, hogy ne kapjatok semmit.
Gusztustalan, es alszent vagy.
de amugy most oszinten, pasidnak megis hogy tudnanak a szulei segiteni munkat keresni?! irod, hogy auto kene neki a munkajahoz, azert eleg sok olyan munka van, amihez NEM kell auto, miert nem olyat keresgel? en se jelentkezek olyan munkakra, ahova felsofoku kinai nyelvtudas szukseges, aztan meg szidom a szuleim, hogy miert nem olvastak nekem kinaiul mar kiskoromban..(csak egy bena pelda volt). szoval o olyan munkakra jelentkezik honapok ota, amikre eleve eselytelen, lehet emiatt ‘sopankodnak’ a szulei, hogy semmit sem talal honapok ota, csak az autora faj a foga. siman lehet, hogy naluk ilyen ‘jutalmazas alapu’ rendszer van, szoval ha talalna munkat, akkor kapna autot, de igy a semmire.. honnan tudod, h pl a tesoja nem az elso munkaja miatt kapta az autojat?
de tegyuk fel, h nincsenek szulok, se elkenyeztetett testverek, se senki, csak ti ketten. akkor mi a terv, hogy boldogulnatok? mert dolgozni akkor is kell sajnos, ha az embernek abszolut 0 eselye van anyagi vagy egyeb tamogatasra. akkor is menne a hiszti, h nincs auto - nincs munka?:( akkor gondolom, azert a pasid is motivaltabb lenne, meg te is, ha tudnatok, h TUTI NINCS kedvezmenyes alberlet meg auto meg ez meg az.. probald meg igy felfogni. elvonatkoztatani a tesoktol, szuloktol, nagy eskuvoktol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!