Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy a párom szülei...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a párom szülei egyáltalán nem segítenek nekünk?

Figyelt kérdés

Mindketten pályakezdők vagyunk, azonban elég nehéz a mostani helyzetben elhelyezkednünk, viszont azt tudni kell, hogy párom anyukája állandóan azzal jön szinte, hogy van-e már munka? Hova adtad be? Jaj, mi lesz veletek így? Meg így mikor fogtok a saját labatokra állni stb stb.? Elég idegesítő kérdések, főleg, hogy nem léhűtők vagyunk, keresünk munkát, azon vagyunk hogy jobb legyen és szoktunk tervezgetni, viszont egyáltalán nem olyan tragikus szerintem, hogy páromnak néhány hónapja nincs állása, nekem szintén, de pár hónapja végeztem én is az egyetemmel.

Nem is ez a lényeg, hanem hogy párom testvére már 28 éves és az anyja állandóan fényezi nekünk, hogy jaj de jó életük van a párjával, milyen jól élnek. Aha, de semmit se önerőből értek el, pedig a pasinak jó állása van stb de mégis a szülők raktak alájuk bazi nagy esküvőt, házat, kocsit, mindent szinte. Így persze h jó életük van, de a páromnak miért nem segítenek anyagilag jobban, amikor ő "csak" 25 éves? A tesója életét nemhogy elegyengetik pénzzel, hanem tökéletesízik, míg páromnak és nekem ehhez képest semmink nincs, őt egyáltalán nem segítik, mondván h az esküvőre is most csomó pénzük elment, páromnak még az autóba sem akarnak beszallni, pedig az beindíthatná a karrierjét (a munkához kell saját autó). Őt kéne inkább segíteniük elindulni a saját útján meg hogy saját lábra tudjon állni szerintem, persze értem, hogy ez nem az én dolgom de szoktuk párommal beszélni, hogy őt is frusztrálja ez a nagy kontraszt. Ja, és a szülei amúgy lakásokat is szoktak kiadni másoknak, munt pénzforrás. Csomó lakásuk van a városban, és páromban ia felmerült már, hogy miért nem tudnak nekünk kiadni egyet kedvezőbb áron?! Nem kérnénk ingyen, de nekem is könnyebb lenne úgy munkát találni ha ott élnék a városban (én vidéki vagyok), tehát szerintem mindenképp jó lépés lenne az önálló élethez, de nem, ez eszébe sem jut senkinek. Hát nem tudom ha az én szüleim megtehetnék és lenne sok lakásuk, biztosan szívesen odaadták volna az egyiket, és ha tudjuk akkor akár ki is fizetjük az a teljes árat, szerintem ez lenne a dolga többek között a szülőknek, nem pedig az, hogy csak az egyiket pumpoljuk pénzzel. Ja, és nem elég h nem segítenek, de csak magyarázni tudnak meg előadni kb hogy semmi nem lesz belőlünk így (nyilván nem ezt mondják de ez a lényege kb.), pedig szerintem nem akkora tragikum főleg a mostani helyzetben, hogy én 22, párom 25 éves létünkre perpill ez a helyzet és nehéz elindulni, ők meg csak stresszelik az embert de semmilyen formában nem segítenek és csodálkoznak ha nem jutunk előrébb még egy ideig, bezzeg előadja hogy a tesónak de jó élete van, közben neki 28 éves létére sem lenne semmije ha nem rakják a seggük alá.

2021. febr. 12. 13:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
93%
Ha közös jövőt terveztek bizonyára beszéltek a pároddal a lehetőségekről. Nem tudom milyen diplomátok van de már korábban is nézegethettek volna állást ha önállósodni szeretnétek. Leget,hogy a szülők is azt sérelmezik,hogy álltok,várjátok a legmegfelelőbb állást. Most miből éltek egyébként? Én a helyetekben néznék a városban állást,a párod pedig odaállna a szülők elé és a segítségüket kérné a lakhatás megoldásában. Ha segíthetnének és nem teszik én sem értem Őket. Viszont azt megértem ha azt várják,hogy Ti is kezdjetek el valamit,Ők pedig lehetőségük szerint segítenek.
2021. febr. 12. 15:03
 12/33 anonim ***** válasza:
84%

mondjuk azert azt ne probald mar meg rajuk fogni, hogy miattuk nem kaptok munkat. ha a pasidnak noncs kocsija, ne olyan munkakat nezzen, amikehez kell a kocsi, ne pedig az anyjaektol varja, hogy alatoljanak egy kocsit. te detto, nehogymar az akadalyozzon, hogy nem elsz a varosban, manapsag kb mindenhol home office van, be se kell jarni. illetve a te szuleid miert nem segitenek? ok miert nem ‘pumpolnak’ titeket? azert kicsit vicces mindent a pasid szuleitol elvarni.

az valoban nem korrekt, ha az egyik testevernek adnak, a masiknak meg nem, de nem latunk ebbe bele, nem tudhatjuk, mi megy a hatterben, hogy van valojaban, mi igaz ebbol. amugy egy szulo nem feltetlen azt tamogatja, aki jobbam raszorul, szerintem az lenne a korrekt, ha egyenloen adnanak, de ennek a sztorinak csak az egyik oldalat ismerjuk.

mindenestre akarhogy is van a csaladjukban, nem toluk kene varni a megoldast. amugy meg hiaba adnanak kedvezmenyesen lakast, mivel per pill. bevetel nelkul vagytok, semmi garancia ra, h fizetni tudjatok. ezen feleul belegondolhatnal, h ez nem ugy mukodik, h egyik hetrol a masikra kiteszik a jol fiezto, problemamentes berlot, mert nektek most epp kell a lakas, mert nagy onallo felnottek vagytok, de fizetni mar nem tudnatok, mert munkatok nincs.

nekem nagyon nem szimpi, ahogy itt frocsogsz a pasid szuleire, mikozben a tieidrol egy szo sem esik, h mivel segitenek.

2021. febr. 12. 15:16
 13/33 anonim ***** válasza:
81%
Ha adnának lakást, elveszítenék a bevételi forrásukat, és fizezhetnék még a rezsit és egyéb költségeket is. Mielőtt bármit is várna a barátod, előbb dolgozzon. Persze, hogy nem adják oda, amikor mind a ketten munkanélküliek vagytok.
2021. febr. 12. 15:34
 14/33 anonim ***** válasza:
46%

Sorry olyan hosszú volt hogy nem olvastam végig.

Igen szemétseg a szülők részéről, én is kialadnék a barátod helyében.

De NEKED nincs jogod elvárni ilyesmit. Max a baratodnak, ezt neki kellene a szülőkkel megbeszélni hogy miért így van?

Neked semmi beleszólasod, azt csinálnak a pénzükkel amit akarnak, noha nem szép dolog ez így.

"Őt kéne inkább segíteniük elindulni a saját útján meg hogy saját lábra tudjon állni szerintem"- ez sem egészen korrekt.

Persze, igen segíteniül kéne, de én azt godolom hogy EGYENLŐ mértékben. Nyilván ha a testvér lenne a párod, ugyanezt nem mondanád.

A barátod tiszzázza a szüleivel. Mást sajnos nem tehetsz.

2021. febr. 12. 16:05
 15/33 A kérdező kommentje:
Nos, a szüleivel amúgy jóban vagyok, és egyáltalán nem terveztem beleszólni, hogy miért nem adnak nekünk lakást, de ez alapból csak egy példa volt. És itt nem a sima munkáról van szó, olyat azért előbb találunk mindketten. De pl amit párom szeretne igazi állásnak, karriernek ahhoz kellene autó, de a szüleinek az a baja hogy karrier ügyileg nem lép előbbre, amikor semmilyen kezdőlökést nem adnak neki,ellenben a tesójával. És nem tudom sokan min akadtak most ki, de véleményem lehet szerintem és ebben nincsen semmi rossz, és azért hozom fel, mert kíváncsi vagyok mások véleményére, hogy ez mennyire normális amúgy, és nem megváltást várok idegenektől. És ha már nekem, kívülállóként is fel tűnik ez a nagy kontraszt, akkor nyilván nem én találom ki a sztorit és páromat nyilván legalább annyira zavarja mint engem, vagyis engem nem zavar konkrétan, hanem feltűnik és nem fér a fejembe hogy tud az anyja magyarázni, ahelyett hogy megpróbálnák picit anyagilag is támogatni, ugyanis nekem mondhat bárki bármit, a többség azért így tud kezdetben saját lábra állni, hogy a szülők segítik ahogy tudják. Az meg nem hiszem hogy ide kapcsolódik hogy már egyetem alatt is kereshettünk volna melót. Egyébként turizmus végzettségünk van, ami most a legkevésbé kell szerintem az iparban, tehát hiába is kerestünk volna, egyikünk sem így tervezte nyilván, de mondom , ez tök mellékes ahhoz hogy normális-e ez a nagyon szembetűnő kivételezés a szülei részéről. És nem, nem velem vagy a kapcsolatunkkal van bajuk, és én nem is varnamel hogy ők segitsenek RAJTAM, de könyörgöm, a saját fiukról beszélünk,számomra ez nem normális és nem fair a tesóval szemben.
2021. febr. 12. 16:07
 16/33 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy leírtam már, hogy páromnak volt állása, ami nem szakmába vág, de az megszűnt neki és azóta még nem talált állandó állást. Nekem pedig az egyetem óta még nem sikerült állást találnom, nyilván folyamatosan keresünk, pályázunk, még mindketten otthon élünk szülőkkel. És igen, épp ezaz hogy a szülei megtehetnék hogy segítenek neki, de a kifogás az hogy most a tesó esküvőjére meg konyha felújításra elment a pénz meg amúgy ia durván spórolósak, főleg ha páromról van szó úgy vettem észre. Na mindegy, szerintem nem fair, bárkivel kapcsolatban ez lenne a véleményem, nem azért mert páromról van szó, és nyilván nem mondom hogy jaj most úgy adjanak lakást, hogy nincs is munkánk, de ha én szülő lennék és lenne a városban elszórtan vagy 10 lakásom, egyet igenis a gyerekemnek adnék, hiszen ott van a korban és had menjen,miért is ne adnék neki egyet?!
2021. febr. 12. 16:12
 17/33 A kérdező kommentje:
És nem a MEGFELELŐ állásra vár egyikünk sem, beadjuk mindenfélére és nem vettek fel eddig egyikünket sem, nincs túl sok lehetőség a jelenlegi helyzetben, örülnénk bármilyen állásnak szinte, nem szúrja a szülei szemét ilyen szempontból semmi.
2021. febr. 12. 16:15
 18/33 anonim ***** válasza:

#14 vagyok gyorsan még leírok valamit. Egyébként kérdező ne mondd már hogy neked az a bajod CSAK hogy a fiukon nem segítenek. Ez nem csak a pasidról szól, hanem rólad is, mert nagy valószínűséggel ha alátennének egy lakást, oda mennél te is. Tehát TE nem csak a pasidra gondolsz hanem magadra is, ami oké, csak ne legyünk álszentek.

Tehát. Próbalom rövidre fogni. A szüleim elváltak pár éve közel 30 év házasság után. A ház amiben mi (anyum, pályakezdő tesom, és én mint egyetemista) lakunk az egy az egyben az anyai nagyapámtól van, ő vette anno anyámnak. Sőt az a lakás, ahol előtte laktak is a nagyapám jóvoltából jöhetett létre. Tudott segíteni a gyerekének, megtette. Na most, mivel házasok voltak a szüleim, ezért anno úgy látták korrektebbnek ha kis részét fateromra iratják, ami nem volt egy bölcs döntés, több szempontból se, mindegy.

VISZONT: ami azt gondolom, hogy egy visszataszító viselkedés és aligha korrekt viselkedés, vélemény volt (illetve az a mai napig apám részéről) hogy ő sérelmezte hogy ő mint a férj, vej, nem kapott semmit. Tehát hogy a lakás az 100%ban anyám nevén volt és a mostani házunk is nagyobb részt anyám nevén volt. Apám sérelmezte tehát hogy az apósa, akinek aligha volt kötelessége bármit is adni a vejének, kvázi nem 'adott' neki semmit. Ami persze így egy az egyben nem igaz hisz ő is itt lakott, de hogy hivatalosan. Sőt, még apám szülei IS sérelmezték hogy a korabbi lakásból egy kis részt SEM iratott az anyai nagyapám, az apám nevére. Egy hangyafo**nyit sem. És ez örökre beleégett a családba és szült is konfliktusokat.

Szóval nem korrekt azt gondolom még férjként/feleségkent sem elvárni ilyen jellegű dolgot az anyóstól/apóstól. Mert nem az ő dolguk. A gyerekének segítHET HA akar.

Tudom hogy ez nem ugyanaz az eset, inkább csak érzékeltetni akarom, hogy persze, lehet véleményed a témában de semmi közöd hozzá, TE nem várhatsz el tőlük semmit, max a barátod és az azert lássuk be, hogy ez nem csak és kizárólagosan morálisan zavar teged és nem csak és kizárólagosan a barátodról szól, hanem rólad is, mert ha ő lakást kap, akár így, akár úgy, közvetetten te is "kapsz". Meg ha nem is jogilag, de akkor gondolom te is odaköltöznél.

Tehát a kérdés leegyszerűsítve, nem az hogy miért nem raknak alá, hanem hogy miért nem raknak aláTOK!

És ezzel nagyon vigyázz, hogy mi a véleményed vagy mennyire hangoztatod, mert nagyon gyorsan elvághatod magad náluk.

Továbbra is az a véleményem ha fordítva lenne, hogy a baratod kapna mindent és a másik tesó semmit vagy te a másik tesó párja lennél NEM zavarna a dolog, ebben biztos vagyok.

De tény és való hogy a szülők se teljesen korrektek, mert én úgy nevelkedtem, hogy ha én szülő vagyok és van 2 gyerek, mindkettőt egyformán segítem, a magam módján.

2021. febr. 12. 16:25
 19/33 anonim ***** válasza:
38%
Nos, mivel a szülőknél éltek, akkor segítenek a szülei, csak szólok. Jelenleg ugyanis ők tartanak el mindkettőtöket. Én inkább nagyon csendben lennék, ha huszonévesen eltartanák a se**em, nem azon reklamálnék, hogy miért nem adnak többet. Minél többet, könyörgöm?! Hogy eltartják? Szerinted mennyivel könnyebb lett volna a szülőknél héderezve kezdeni az életünket, talán nem albérleteztünk volna 10 évig, mire lakást vettünk. De mint mondtam, a pofámról lesülne a bőr. Kapjatok már a fejetekhez. Kérdezted mások véleményét, ez az enyém. Ez nem változtat azon, hogy szerinted a párod szüleinek kutya kötelessége kistafírozni a felnőtt fiukat, pedig most is ezt teszik, csak szólok. Elsűllyednék szégyenemben. Ha valami értelmes szakmátok lenne, nem lenne gond. De ti eltinglitanglizatok apuci-anyuci pénzén büfészakon évekig, most meg megy a csodálkozás, hogy jé, nincs meló. Akkor emeljétek fel a hátsótokat és esetleg menjetek el dolgozni.
2021. febr. 12. 16:32
 20/33 anonim ***** válasza:
33%
Ha ennyire nem lenne pénzem, nem mástól várnám a segítséget, hanem elmennék árúfeltöltőnek a tescoba vagy ételfutárnak valahová. Függetlenül hogy milyen diplomám van. Nem ülnék tétlenül hónapokon keresztül, mert épp az én szakmámban nem fut a szekér.
2021. febr. 12. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!