Hogyan készíthetem fel a mászásra? Kell neki egyáltalán segítenem?
Sziasztok. Van egy kislányom, lassan 7 hónapos. Kúszni nemrég kezdett el, sokat és szépen hasal, hason sokat játszik, fog, forog. Tudom, bőven van ideje a mászásra, akár hónapok. Viszont az a kérdésem, hogy a sok tornáztatás/hason játszás elég neki ahhoz, hogy megtanuljon később mászni? Kell segítenem rávezetni a dologra?
Kiskoromban én kihagytam a mászást, voltak tanulási nehézségeim, emiatt nem szeretném, ha vele is ez történne.
Köszi a válaszokat! :)
Szia!
Magától fog mászni, neked konkrét rásegítést nem kell "alkalmaznod". Viszont mindig figyelj, hogy minden rendben és időben történik-e. Nyilván minden baba egyéni ütemben fejlődik, viszont ha nagyon késik a mászás, vagy bármilyen másik mozgás, érdemes ránézetni gyógytornásszal. De ne aggódj, még időben vagytok abszolút.
Ha kimarad egy mozgás, az nem egyenesen jelent gondot a későbbiekben, viszont előrejelzője lehet ESETLEGES gondnak. Szóval ha bármi kimarad, késik vagy nem rendben folyik, ne ijedj meg, hogy később az oviban/isiben feltétlenül baj lesz, mert ha időben elviszed tornára, fejlesztésre, stb., akkor még abszolút korrigálható :) De úgy látom, veletek nincs semmi baj. Amit majd később csinálhatsz, mikor nagyobb lesz, az a labdázás minden formája, az meglepően sokat tud segíteni a gyerekeknek az idegrendszeri fejlődésben.
Meg nem mell segitened neki sztem van meg ideje
Egyebkent talacskiazassal lehet(derekanal tartod es a kezet teszi magatol) meg hazon bicikliztesd a labat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!