Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek, lányok, csajok! Ismerkedésnél, új kapcsolatnál vagy ha már egy ideje együtt vagytok hogy viszonyulnátok ahhoz, ha a (leendő) párod elmondaná, hogy korábbi kapcsolatában félre lépett s ráadásul örömcsajjal?
Ezt persze nem úgy értem, hogy az első szia után a felkiáltó jel helyett egy ilyen vallomás áll, de az őszinteség, tiszta lappal való indulás, a másik (múltjának) megismerése jegyében ez elfogadható vagy elvárható? Vagy inkább nem szeretnétek ilyesmiről tudni?
Ha pedig elmondja, akkor hajlotok rá, hogy megértsétek a miérteket s annak tudatában elfogadnátok, hogy az a múlt s értékelnétek az őszinteséget vagy csípőből felháborodnátok, elutasítanátok az illetőt s lelépnétek?
Kort írjatok légy szíves!
Köszönöm.
Én becsülném azt, hogy elmondtad, és megadtad a lehetőséget, hogy válasszak. De nekem ez marhára nem férne bele. Vannak dolgok, amiket ha megtudok a másikról, akkor nem tudok rá potenciális társként tekinteni. Nagyon túlzó példa, de olyan emberrel sem kezdenék, aki gyilkolt... lehet, megváltozott, lehet, terápián volt, és soha a büdös életben nem tudna egy legyet sem lecsapni, de nem tudnék nem félni tőle. Nyilván egy megcsalás és egy gyilkosság köszönőviszonyban sincs egymással, de ha valaki kitervelten (!) meg tudta csalni a párját ahelyett, hogy szakított volna vagy megoldja a problémát, az azt jelenti, hogy valami egészen mást gondol a világról, mint én.
Még egy szimpla, pillanat hevében történt megcsalást, ha kamaszként vagy 20-21 évesen történt, ami nem sorozatos, el tudnék fogadni, mert akkor még sok baromságot csinál az ember és kicsit feszegeti a határait. Tanulhatott a hülyeségéből. De a prosti... nem, akkor annyira másként állunk a szexhez és a szexualitáshoz, hogy felejtős.
De lesz, aki el fog így fogadni. Vannak, akiknek nincs baja a prostikkal, vannak, akiknek semmi baja az egyéjszakásokkal, vannak, akik tudnak teljesen úgy állni a másikhoz, hogy ami múlt, az elmúlt. Sőt, olyan is van, aki egyáltalán nem akar hallani a korábbi kapcsolatokról. Egyszerűen olyan párt kell keresni, akivel ebben egyeztek: neked is az a legjobb, ha nem kell hazudnod, nem kell titkolóznod.
"S szerinted az ember nem változhat s tanulhat a hibáiból?"
Nem. Az lehet, hogy tanul belőle, és eljátszik egy másik szerepet emiatt, de belül ugyanaz marad.
Ott meghalna az egész. Nálam tabu a megcsalás és nem hiszek benne, hogy egy megcsaló valaha megváltozik. Egyszer megtettem ostoba módon és ugyanúgy az maradt, szóval mostantól szkeptikusan állok hozzá.
A felmentő szöveged meg inkább ront a helyzeten. Előre kitervelt megcsalás volt, ahol a számomra korrekt megoldás az lett volna, ha szakítasz és utána mész kurvázni. Na, azt már meg tudtam volna érteni, de a megcsalás a gerinctelen, jellemnélküli emberek eszköze.
Az persze cuki, hogy őszinte akarsz lenni, van, akit biztos meghat, bár én nem hinnék a nagy megváltozásban.
Kedves Mindenki!
Köszönöm a sokféle hozzászólást, véleményt, nézőpontot meg satöbbit.
Fogok reagálni erre-arra, de szeretném leszögezni, hogy bármit is írok, nem akarok senkit se megbántani vele. Nem beszólogatni, visszaszólni akarok vagy bárkivel is kötekedni, hanem max. egy egészségeset vitatkozni (ez nem egyenlő a veszekedéssel). :)
Ami feltűnt, hogy vannak olyanok, akik ítélkeznek felettem vagy úgy írnak véleményt, mintha tudnák, hogy mi s miért történt. De ezzel persze nincsen baj. :) A történet maga - amit nem írtam le - az hosszú, az esszenciája az maga a kérdés ill. a bevezető.
Lehet, hogy volt egy félreérthető hozzászólásom, mert olybá hat, hogy van, aki azt hiszi, hogy most van egy jelölt vagy épp egy bimbózó kapcsolat. Nincsen most ilyen, de azért remélem, hogy idővel lesz (de ez most nem prioritás). S persze van, aki erre azt mondja, hogy minek aggódok előre olyasmin, ami még nincs is. Szimplán azért, mert zavar s bánt, hogy barom voltam s szeretném helyre tenni magamban meg azt is, hogy akarva-akaratlanul ne bántsak meg egy jövőben megismerendő nőt egy múltbéli cselekedetemmel (hibámmal). Ill. nem szeretném, hogy odakerül a sor, akkor ezen ne görcsöljek, hanem igenis, ha úgy van, akkor fel tudjam vállalni, hogy hülyeséget csináltam.
@21
"Onnan látszik, hogy semmit sem változtál, hogy azt hiszed, miértek enyhítő körülmény és próbálod magad felmenteni. Továbbra is másokra mutogatnál, ezáltal felmentve magad, ha bárki hagyná. Én nem hagyom."
Nem ismersz, a történetet se ismered, azt meg végképp nem, hogy változtam-e, de talán nem véletlenül írtam ki a kérdésemet s nem véletlenül írogatok itt s vagyok kíváncsi a véleményetekre, nézőpontjaitokra stb. S az a "véletlen" nem az, hogy bárki azt mondja nekem, hogy a "miért" enyhítő körülmény, viszont egy miért nélkül nem teljes a történet.
Miért is mutogatnék másokra? Vagy miért mutogattam volna másokra? Kétségtelen, hogy a történet többszereplős, de sajnos - vagy sem - csak magamra mutogathatok. :( Hogy miért tettem, amit tettem, az kétségtelenül nem igazolja vagy teszi jóvá/semmissé azt, hogy megtettem. Nem kell felmenteni, nem bíróság ez. :) Igazából saját magammal kell elszámolnom, magamnak kéne megbocsátanom s elfogadni, hogy hülyeséget csináltam s túllendülni rajta.
@27
"ahogy rendszeresen ellepi az agyatokat a lila köd, amikor új pina van a láthatáron. 😂" Igen, ez tény. Alapvetően a punci hatása ilyen a férfiakra s ehhez nem feltétlen kell újnak lennie. :)
Mivel még nincs jelölt, nincs kinek elmondani. Bűntudatom, lelkiismeretfurásom persze, hogy van, dehogy azért akarnám elmondani, hogy "egyfajta engedélyt kérj arra, hogy vele is megcsinálhasd", ez bődületes hülyeség. Szimplán annyiról van szó, hogy életem egyik, ha nem legnagyobb baklövése volt... ("Befogod a pofád és elfelejted ami történt, vagy hagyd békén azt a lányt.") .... s ha befogom a pofám s eltitkolom, hú de jó, de mi van, ha egyszer szóba kerül? Vagy csak valami oknál szóba kerül a megcsalás vagy a prostik s megkérdi, hogy valaha történt-e velem ilyesmi, csináltam-e ilyesmit? Ha erre "befogom a pofám", akkor bizony kőkeményen hazudnom kéne. S ez is elég gáz. :( Ezt pedig nem valószínű, hogy meg tudnám tenni, mert sajnos elég mélyen bennem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!