Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem alkalmazzuk mindenho...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem alkalmazzuk mindenhol a nemi egyenlőség elvét?

Figyelt kérdés
Személy szerint férfiként a nemek közti egyenlőségnek a lelkes támogatója vagyok. Ugyanakkor néha ez sajnos sérül. Mondjuk amikor egy nő megpróbál előre furakodni a pénztári sorban vagy a busz ajtaja felé. Avagy amikor olyasmit hallok, hogy "illik meghívni".
2020. szept. 14. 12:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%

A társadalmi és a párkapcsolati viszonyokat kevered.

Mondok egy példát, hogy érthető legyen.

Átlagos ruhaboltokban nincsenek több XL-es ruhák. Ha elkezdődne egy társadalmi mozgalom, hogy a H&M-ben is lehessen 5 XL-es ruhát kapni, támogatnám, mert nem érzem a kövér embereket alacsonyabb rendűnek, de ez nem változtatna azon, hogy nem vonzódom a kövér emberekhez.

Ugyanez van a nemekkel is. A párkapcsolat más, mint a társadalom. Sajnos sokszor van az, hogy ha egy férfi udvarias, utána "lenézi" a vele kapcsolatban lévő nőt, nem tartja magával egyenlőnek, mert segített neki. Pedig gondolom, édesanyátokkal nem úgy vagytok, hogy "anya, egyenlőség van, 10 kilót én cipelek, 10 kilót te".

Szeretem, ha (lenézés nélkül) udvarias velem a párom, de azt is szeretném, ha a meeting-re jövő ügyfél velem is kezet fogna, nemcsak a férfiakkal.

2020. szept. 14. 15:01
 12/14 anonim ***** válasza:
79%
Így van, keveritek itt a szezont a fazonnal. Azért a férfinak illik fizetni az első randin, mert ő hívja randira a nőt, így neki illik fizetni. Később a nő visszahívhatja, akár többször is, nem oszt, nem szoroz. De ha én hívok valakit valahova, fizetem a részét. Párkapcsolatban meg tökmindegy, ahogy esik, úgy puffan. Aki előbb megtalálja a tárcáját. Tolakodó nővel még nem találkoztam, 60 év alattival legalábbis. A nyugdíjas nénik előszeretettel csinálják, tisztelet a kivételnek. :D.
2020. szept. 14. 15:13
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Én egy MMA meccsen alkalmaznám szívesen:).
2020. szept. 14. 20:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetértek ezzel.

Az udvariasság jól tud esni oda-vissza, én is szívesen magam elé engedek egy férfit a kasszánál ha nála van egy ásványvíz, én meg a havi nagybevásárlást intézem. Persze máskor nekem is jól tud esni fordítva.

Meghívásnál szerintem annak illik fizetni aki elhívta a másikat, legjobb ha kölcsönösen működik.

Ezek a dolgok szerintem inkább helyzetfüggők, nem azt kéne nézni hogy a másik milyen nemű.

Valaki említette fentebb, én is imádnám ha a köszönések végre valahára "gendersemleges" verziót kapnának, gyűlölöm azt a szokást hogy puszilkodnom kellene vadidegenekkel, nem értem miért nem megfelelő a kézfogás.... :)

(Magát feministának tartó, 26 éves nő.)

2020. szept. 15. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!