Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikortól élhet úgy az ember ahogy végre szeretne?
Felnőttek a gyerekek, megdöglött a kutya, letelt a lakáshitel, otthagyom a munkahelyem az undok főnökkel, a társam úgyis csak barátként szeret elhagyom.
Vagy életünk végéig felelősek vagyunk azért amit megteremtettünk magunk körül?
Igazából ez a kis monológ illik ide:
https://www.youtube.com/watch?v=Mzk2DdBWi48
Szomorú, de ez van.
Fú, köszi! :) Ezt gyorsan meg is nézem :)
Faterom volt ilyen. 25 évet lehúztak egymás mellett. Soha egy ünnep, egy évforduló, karácsony, szülinap, mindenre csak odaböfögte, hogy az is olyan nap, mint a többi. Munka, utána döglés a fotelban a tévé előtt. Minden pénzkidobás: a kóla, a csoki, a második nadrág, a nyaralást szóba se mertük hozni.
Mindig morgott, parancsolgatott, de sose törődött velünk.
Valami ilyen járhatott a fejében, mikor az ötvenhez közel bebolondult, hogy ő élni akar, ledolgozta az életet, és az csak eltelik. Elváltak.
Gyanúsan gyorsan képbe került egy kis nőcske. Aztán pár hónap alatt kikerült a képből.
Most az öreg ugyanúgy dolgozik, eszik, alszik, és dohog, hogy alig nézünk rá, pedig felnevelt minket, és többet érdemel.
Anyu 45 évesen összejött egy életvidám, 42 éves, elvált férfival. Táncolni járnak, nyaralni voltak, együtt mennek vásárolni is. Kivirult, boldog, élvezi az életet. Most megkapta azt, amit fatertól hiába várt.
Csak rajtad múlik, hogy azt tudod-e értékelni, amid van, és tudod-e élvezni a saját életed. Te teszed olyanná, amilyen.
Igen, de pont ez a kockázata az "élésnek", hogy nem tudhatod ha kilépsz a nagyvilágba te melyik leszel. Az aki kivirulva újraéled vagy az aki elbukik újra és még rosszabb helyzetbe kerül esetleg.
Aztán ott a lelkiismeret, a felelősségérzet és a többi.
A színész aki a "bolondot" játssza most 69 éves és a felesége 32, tessék, milyen hamis film :D
6.
És ezért nem érdemes keverni a színészeket az általuk eljátszott karakterekkel. Az mondjuk bizonyos, hogy zseniálisan hozza a karaktert Marek Kondrat (és magyarban nagyon jó szinkront hoz hozzá Tordy Géza), de az élet és a szerep az más.
Ellenkező példa pl. Hajós András akit mindenki ilyen vicces figurának tart a műsorokban történő előadási révén, pedig sokkal komolyabb ember.
Igen tudom én. De mint afféle magányos kisgyerek a könyvek és a filmek birodalmában éreztem jól magam és noha tudtam, hogy ez csak játék azért még a mai napig meghökkent, ha az író vagy szereplő a valóságban a karakter ellenében cselekszik.
Ahogy például a sorozatszínészek is nehezen lépnek ki a hosszú ideig játszott figura árnyékából.
Nem is értelek. Éld mostantól! Nem a család tart vissza, hanem te saját magadat.
A jó házassághoz két ember kell. Te eleget tettél?
A gyerek nem tart vissza semmiben.
A képességeiden múlik, hogy milyen munkát tudsz elnyerni.
Te teremted, tőled olyan, amilyen.
Nekem olyan, amilyet élvezek. Mindenből a legtöbbet, legjobbat akarom kihozni, amit dob az élet. Pedig dobott már pár rossz lapot.
Ha a családod visszahúzónak érzed, az a te hibád. A gyereked te nevelted, a párod te választottad, te alakítod az életed. Felrúghatsz, eldobhatsz mindent, de ugyanúgy belőled fog felépülni minden, ami körülvesz. Ha te nem változtatsz, csak ugyanez lesz.
Minden fejben dől el.
A gond akkor van, ha csak rossz lapot kapsz. Egy darabig még lehet taktikázni, jó stratégiával talpon maradni - de egy idő után már sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!