Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért haragszanak a nők és barátok is egy munkanélkülire?
Egyre több barátom elhagy a munkanélküliségem miatt és barátnőm is lehetséges ezért nincs (igaz régen dolgoztam pár hónapot és akkor sem volt nő).
Amúgy érettségim van, fizikai munkát sajnos nem igen végezhetek mert szívbeteg vagyok (éjszakázást végképp nembirom). Irodába meg sajnos nem vesznek fel kis városról van szó minden jó meló foglalt.
Szüleim nem milliomosak de eltartanak úgy ahogy és elég igényes vagyok nem trógerul járok és sosem kértem még kölcsön senkitől (nem is fogok).
Ti is utálnátok??
F/28
Nekem is voltak olyan időszakaim, amikor nehezen találtam munkát, de mindenképp teszek ellene, s nem keresek kifogásokat. Nekem is vannak problémáim, de nem használom őket kifogásokhoz, mert száz-féle megoldást találhat az ember, ha nem is épp a legjobb állásnál köt ki...
Már azért is nagyon gáz a helyzet, mert aki az átlagos keresetű szülei pénzén él, az többnyire “túlélő módba” van, nem teheti meg, hogy költekezzen mondjuk hobbira, vagy szórakozásra, örülhet annak, hogy van fedél a feje fölött és a létszükségleteinek.
pl. Amikor nem volt munkám, olyankor a szüleim nagyon rossz néven vették, hogy költekezek, nem nézték jó szemmel, hogy a “hülyeségeimre” szórom a pénzüket.
Aki a szüleivel él, annak meg kell húznia magát, s nincs meg az önàllósága, az a jó függetlenség érzés, így keserves élete lehet az ilyen embernek.
Nem hiszem, hogy bárki utálna.
De hogy látod magad 10, vagy 30 év után (esetleg már) a szüleid nélkül?
“Miért haragszanak a nők és a barátok?”
Hmm.. a szüleidet kihagytad.. szerintem inkább ōk azok, akik haragudhatnak.. vagy rájuk nem is gondoltál?
Mégis hol a rákba írta a kérdező, hogy 10 éve érettségizett? Lehet, hogy tavaj végezte estin, nem??
Viszont az összes okos figyelmen kívül hagyja azt is, hogy szívbeteg. Nos, nő létemre tudom, hogy még a nem nehéznek beállított fizikai munka is igencsak megterhelő, még egy egészségesnek is!
A közös témát meg hagyjuk már. Elég siralmas, ha két embernek csak a munkahely tud adni téma alapot. A világból ki tudok szaladni az olyanoktól, akik másról sem tudnak fecsegni, csak hogy hogy ment a munka, mit csinált a kolléga, vagy valami szakmai szöveget tol naphosszat. Jétségtelen, hogy a munkárol is lehet beszélgetni, de napi 5 perc abból bőven elég. Ha az ember végre hazamegy, szeretné a munkát aznapra elfelejteni és nem még a párjával órákig elmélkedni róla a vacsora mellett.
Nos rendkívül sok szűklátókörű
és kétszínű érdekember, akik kb azon a azinten mozognak, hogy ha nincs munkád, nem érsz semmit és nem lesz hasznuk belőled.
A kérdés,az, érdemes ilyenekkel foglalkoznod? Kellenek ilyen barátok neked? Egyáltalán, barát az ilyen??
16: hajrá, akkor alapíts családot a kérdezővel, és tartsd el őt is a gyerekeitek mellett! Vagy csak költözz össze vele, finanszírozd a szórakozását, kaját, ruhát, hobbit, nyaralást, mindent! De nem csak átmenetileg, amíg talál munkát, hanem egész életetekben, mert ő ugyebár nem tud dolgozni. Csodás lenne, ugye?
Az a büdös nagy helyzet, hogy nemhogy nem járul hozzá az előrejutáshoz, téged is hátráltat csak. Fantasztikus ilyen emberrel élni az életet, tényleg. És nem, nem vagyok aranyásó, van pénzem, jól keresek, nem szorulok rá senkire, de egy ilyen ember egyszerűen egy kolonc. Pláne, hogy ha annyira akarna, tudna dolgozni, nem csak fizikai munka van a világon. 28 éves korukra mások 2 diplomát szednek össze akár meló mellett is. A kérdező nem dolgozik, idene lenne, mint a tenger, de arra se vette a fáradságot, hogy tanuljon valamit, amivel végezhetne szellemi munkát, inkább eltartatja magát. Ez szimpla lustaság és nemakarás. Csodás példány, tényleg.
Iszonyatosan sötét embereket is láttam diplomát kapni, aztán elhelyezkedni vele, úgyhogy ez ne legyen már kifogás.
De tessék, érettségivel betölthető, nem fizikai munkakörökre példa: irodai adminisztrátor, ügyfélszolgálatos, irodai asszisztens, banki ügyintéző, akármilyen hivataki ügyintéző, call centeres munkatárs, postai dolgozó, recepciós stb.
Vagy akkor ha diplomát nem is, ha esetleg legalább egy szaros okj-t megcsináltál volna, lehetnél fogászati asszisztens, jogi asszisztens, gyógyszertári asszisztens, tb ügyintéző, marha hosszú a sor. Ezekhez nem kell diploma, egy 1-2 éves okj.
De igazából 10 év alatt rohadtul ráértél volna bármit tanulni, még akkor is, ha nem vagy éppen egy pengeéles elme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!