Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok, mennyire hátrány,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, mennyire hátrány, hogy én hegyen, erdőben szeretnék élni? Mármint, hogy ott lenne a közös házunk, ahol majd a gyerekeinkkel lakunk (rönkház, nagy kert, kilátás)?

Figyelt kérdés

Mindig is szerettem a természetet, ezért ilyen helye szeretnék lakni, sikerült is szerezni egy megfelelő telket, gyönyörű üdülőövezetben, 3 percre / 800 méterre a várostól.

Idővel ide szeretnék építtetni egy stílusos rönkházat (szerintem annak van hangulata).

Ismerkedésnél amikor szóba kerül, a lányok olyan furán néznek... Ami egyrészt érthető (néhány szomszéd olyan igazi elvált lúzer, akit kisemmiztek, és a 30 m2-es retro nyaralójában éldegél, víz nélkül, a kinti wc-vel).

Másrészt, néha kiderül, hogy a lány panelban lakik (gyerekkorától, vagy albérletben), max egy kis erély van, az ablaktól 5 méterre meg a 4 sávos főút... ami szerintem elég nyomasztó, büdös és zajos.

Szóval, ti hogy viszonyulnátok az elképzelésemhez? Ha hátrány, miért?

29/F

2020. jún. 30. 14:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Én rönkházban nőttem fel, van jó pár hátránya is a dolognak, ha ezekkel tisztában vagy, akkor semmi gond. Szeretnék majd én is erdőben élni, de most egyelőre a város praktikusabb.

Gyereket viszont nem akarok, számomra ez az okozná a "bukást"

2020. jún. 30. 18:51
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Itt is - a párkapcsolathoz hasonlóan - a kompromisszumokról szól minden.

Távolság a várostól: a "romantikus" alkatnak az jön be, ha a város zaja több km-re, a szomszéd legalább 1 km-re van. Igen ám, de ahogy írtad, akkor nulla közművek (kútvíz, szippantós kocsi, aggregátor, fatüzelés, xar, de drága net stb.), télen járhatatlan utak vannak a másik serpenyőben.

Elhelyezkedés: érintetlen hegyek/erdők ritkán vannak nagyvárosok közelében, ezért ha valakinek olyan (jellemzően diplomás) melója van, akkor nem pár km-t kell menni a melóba vagy iskolába, hanem 50-100 km-t kellene ingázni naponta... De ha mégis akad, akkor csak a telek annyiba kerül, mint pár km-rel odébb egy komplett, jó állapotú ház.

"Következtetés": a fenti gondolatokat folytatva, ha van bőven pénz egy természet- és városközeli telekre, akkor jó eséllyel egy normális utcában fogsz lakni, vagyis bármelyik ablakon kinézve házat látsz a közelben, hallod a szomszéd kutyát/fűnyírót, de lesz "zöldben" érzésed. Én ilyenben lakom: pár 100m-re L-alakban természetvédelmi terület van, a melóhelyre (egyetem) biciklivel 1km-t kell tekerni az erdőn át, az utcában vagy a környéken rendszeresen van fácán, őz, vaddisznó, nyúl, róka stb. De ha az ablakon kinézek, akkor kb. bármelyik igényesebb kertvárosban lehetnék, mert csak a szomszédos házak teteje felett átnézve látom a fákat, a szomszédos házak meg 15m-re vannak...

Természetközelibb és olcsóbb a zártkertes/nyaralós övezet, csak ott már "kétes elemek" is bekerülhetnek a szomszédságba, ami pikk-pakk nullázza az élményt és az ingatlan értékét...

Aztán ott van a távoli tanya koncepció, de az sok embernek már-már vállalhatatlan lemondásokkal jár.

Láthatod, hogy NINCS IDEÁLIS megoldás (az extrém, pár 100-1000 millióba kerülő opciókon kívül) a kérdésre. Te választottál egy opciót, ami hátrány azoknál a csajoknál, akik nem ezt választanák.

Egy belvárosi/kertvárosi csajnak egy nyaralós övezet túl messzi és/vagy túl "putris" lesz. Míg egy hipicsajnak túl városias.

De a valóságban ez is csak egy szelet a párkapcsolati tortában, vagyis simán lehet, hogy egy belvárosi lány is megbékél ezzel, ha megfogja a személyiséged.

2020. jún. 30. 19:21
 23/23 anonim ***** válasza:
82%

Nem egészen értelek, ha egy zsúfolt utcában lakik a család, akkor is el kell jutnia a gyereknek suliba....??

2020. júl. 1. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!