Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a klasszikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a klasszikus férfi női szerepekről, klasszikus családmodellről?

Figyelt kérdés

Tehát a férfi teremtse meg az egzisztenciát, ő döntsön, irányítsa a családot.

A nő meg teremtse meg az otthon melegét, tartsa össze a családot, mosson főzzön, takarítson.

2020. febr. 11. 13:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
21%

"9" reagálva

Nekem úgy rémlik, hogy a házasságban szerzett vagyon fele a házastársat illeti, szóval a "kisemmizett nő" nem megy az utcára, még akkor sem ha csak a töredékét kereste meg annak a pénznek aminek addig haszonélvezője volt. De tegyük fel, hogy a férfi szorgalmas volt és mielőtt megismerte a feleségét, vagyis a házasság előtt már összespórolt egy komplett házravalót. Kérdezem én hogy a nő mi f...szt csinált a házasság előtt ha pucér seggel ment a házasságba és utána abba reménykedik hogy nem kerül az utcára? A házasságig semmi megtakarítása nem volt?

A legtöbb válásnál mindig azt hallgatom a nőktől, hogy ők az otthoni munkájukat tették bele a közösbe és nevelték a gyerekeket ezért mindenből jár nekik amit a férfi éppen ez idő alatt keresett. Nem véletlen hogy manapság egyre kevesebb férfi akar megházasodni, mert amíg a nő keresőképes, addig miért is osztoznának a költségeken ha ennyire nagy egyenjogúság van? Az egész házassági szerződésnek csak akkor van értelme a férfi részéről ha a nő képes egy egészséges gyereket szülni neki, egyébként csak a költségeket fizeti.

2020. febr. 11. 18:41
 12/18 anonim válasza:
21%
Az e fajta családmodell képes felnevelni a legegészségesebb gyerekeket, de ez már a múlté, még a mostani gyerekek szülei ilyen családmodellt folytattak talán, de a gyerekek már valószínüleg nem fognak ilyet. Én örülök, hogy egy ilyen családban nőttem fel, mégse tetszik nekem ez annyira... nem tudom miért van ez, talán nem is kéne hogy érdekeljen. Viszont a gyerekneveléssel gondba leszek, nem tudom hogyan kéne ezt csinálni “modernen”. 19/L
2020. febr. 11. 21:02
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
11es, hiába mondod a 9es féléknek az igazat, amit ész érvekkel alátámasztasz. Nők adják be a válást, pénzt akarnak ha otthon házimunkát végeznek, vagy épp félrebsznak. Ha a 9es félék zöldnek akarják látni az eget, akkor zöldnek látják, azt ha szólsz neki, h na na az azért nem úgy van, akkor meg te vagy a hülye. Csak azt nem értem, miért jó ez? Más lesz ettől, hogy mást állítunk mint ami a valóság?
2020. febr. 12. 09:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Akinek ez megfelel azzal nincsen semmi bajom, sok boldogságot nekik!

Én viszont nem élnék így. Azonban azt nagyon szívesen bevállalnám, hogy én dolgozzak sokkal többet, a pasi pedig mondjuk 4 órában dolgozzon, de otthon közel mindent megcsináljon, teregessen ki, főzzön meg mire hazamegyek, menjen el a postára stb. Én elég sokat dolgozom, és utazom, ha minden nap otthon is tudok lenni, akkor napi 12-14 óra munka plusz utazás, ha meg haza sem tudok menni akkor otthon vagyok egy héten két napot, vagy még ettől is ritkábban. Simán el tudnám tartani kettőnket, csak ne disznóólra menjek haza, ne nekem kelljen kínlódni mindennel ennyi munka után, főleg, hogy elég kemény fizikai munkával foglalkozom. (Mielőtt valaki rosszra gondolna: Semmi köze a szexhez).

Én nem lennék sóher vele szemben, ha ő sem lenne az velem, de eddig még minden pasi csak arra játszott, hogy majd ő összeköltözik velem, felmond, nem dolgozik, nem csinál semmit, eljár kur vázni, én meg dolgozom, mint a hülye és majd eltartom őt meg a kur váit. Hát, köszönöm nem.

2020. febr. 12. 21:46
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

11-es ki mondta, hogy a férfi házasság előtt vette a házat egyedül? A legtöbb család közösen veszi a házat. De ha elválnak, akkor valószínűleg eladják. Egy fél ház árából nem nagyon lehet másikat venni, max valami lyukat, de akkor el is ment rá az összes pénz.

Teszem azt 50 éves a feleség, élni fog még kb 25-30 évet. Életében nem sokat dolgozott, mert ugye otthon ganajozott a kicsalád után, ha van is szakmai tudása már rég elavult. Egy 50 éves már nem is tanul vagy alkalmazkodik olyan könnyen, mint egy fiatal. Nem fognak kapkodni érte a munkáltatók, mehet éhbérét a szalag mellé. Munkaviszony nem lévén nyugdíja sem lesz. Pár év alatt feléli ami esetleg a válásból maradt és utána mi lesz?

De igazából nem is kell ehhez válás. Tragédiák történnek, a férjet elcsapja a busz, anyu ott marad x gyerekkel, lakáshitellel, munka nélkül. Teljes kiszolgáltatottság.

2020. febr. 12. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:
16%

14-es:

"Én viszont nem élnék így. Azonban azt nagyon szívesen bevállalnám, hogy én dolgozzak sokkal többet, a pasi pedig mondjuk 4 órában dolgozzon, de otthon közel mindent megcsináljon, teregessen ki, főzzön meg mire hazamegyek, menjen el a postára stb."

Ha bejárónőt keresel férfiben, ne csodálkozz h nem akar ez lenni senki.

Ha büdös a női mivolt, akkor légy tökös, de minden téren, ne csak a jó oldalait kívánd. Az h vmi lezüllött hüdematchókat választottál eddig, hát no comment, de tökkel nem lesz egyszerű "férfit" találni.

2020. febr. 13. 14:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

16, igazából az a családmodell amiről a kérdező kérdezi a vèlemènyünket az erről szól. Ezek a dolgok a nőtől lennènek elvàrva alapesetben, egy nő ne munkàba járjon, hanem gyereket neveljen, mosson, főzzön, takarítson, ha munkába jár akkor pedig ez mind akkor is rá vár. Én ebből nem kérek. Ha én dolgozom úgy, hogy heti egy vagy két napot tudok otthon lenni úgy, hogy a párom egész héten egyedül volt otthon nem fogok abban az egy-két napban is takarítani utána, meg főzni rá meg hasonlók. Ha egyedül élek és úgy magamnak tartom rendbe a házat, akkor oké, nyilván megcsinàlom, nem vagyok koszos, lusta dög, de valamit valamièrt. Engem sem tartana el egy férfi sem csak azért, mert én a párja vagyok, nekem is ugyanúgy főznöm kéne, takarítani, stb.

És igen, eddig rossz pasikat fogtam ki, elismerem.

2020. febr. 13. 14:59
 18/18 anonim ***** válasza:
16%
17es, amit te akarsz, az a klasszikus férfi szerep. A klasszikus férfi szerep a családfentartó, az erőskezű féri. Nyilván azért futottál bele "nem ilyenekbe", akiket el kellett tartni, mert te átveszed a férfi szerepét. A férfiak erősebb izomzattal, logikus gondolkodással, precízitással rendelkeznek, még a nők érzelmekkel, anyai ösztönökkel (ilyen nem lehet egy férfinek...), művészibb vénával, stb... rendelkeznek. Nem véletlen h a lányoknak jobban fekszik az irodalom, a történelem vagy a nyelvtanulás. Meg kell tanulni, így volt, ez lesz kész. A férfiaknak meg jobban fekszik a fizika, a matek, stb... Azért mert máshogy működik az agyuk. Most hagyjuk azt a fél százaléknyi kivételt, aki fordítva működik, mert nem ez az általános. Ha viszont átveszed a "férfi szerepet", elkezdesz 100kilókkal fekvenyomni, tolni magadba a fehérjét, elkezdesz "férfiasodni", s lehet még a bajuszkád is megindul növekedésnek. Ha te betöltöd a "férfi szerepet", akkor nem marad más a női szerepre, mint egy nő, akit el kell tartani (vagy el akarsz tartani). Egyébként én tartottam el már páromat, adtam házat/lakást párom alá, levettem a terheket és még a házimunkában is ott voltam, de itt én voltam a kenyérkereső, én tettem le az asztalra és én akartam. Szerintem egy férfi teremtsen, adjon és biztosítson. Ez nem a nő feladata, ami nem zárja ki azt h ne dolgozzon, ne tanuljon vagy akármi. Egyszerűen ha nem dolgozik, mert főállású anya (ilyen férfi nem tud lenni, nincs anyai ösztön és nem is lesz), akkor ő neki az a munkája. Ha pénzért akar dolgozni, tegye, de igyis úgyis én fogom a felelősséget vállalni a megélhetésért, lakhatásért, bármiért, mert én vagyok a férfi.
2020. febr. 14. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!