Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van igaza, nekem vagy a barátnőmnek?
Egy veszekedés során előkerült, hogy én mi mindent csinálnék szerinte a háta mögött.. (lényegtelen)
Elhangzott a következő kérdés:
"Szóval, ha most kék hó esik, akkor lelkiismeret furdalás nélkül megcsalnál?"
Erre annyit mondtam reflexből, hogy "logikailag igen".
Azóta nem áll velem szóba. Mit kellett volna mondanom? Mi erre a helyes válasz?
Most komolyan azért haragszik, mert rosszul használja az implikációt?
Mindig a barátnődnek van igaza.
A nőknek inkább érzelmi, mint logikai gondolkodásuk van.
Női szótár LKT
Igen = Nem
Nem = Igen
Talán = Nem
Sajnálom = Sajnálni fogod
Szükségünk lenne egy = Szeretnék egy
Ahogy gondolod = Teljesen egyértelmű, hogy mit kellene csinálni. Nem ezt.
Csináld, ahogy akarod! = Ezt még nagyon megbánod!
Persze ... folytasd csak nyugodtan = Szeretném, ha abbahagynád
Nem vagyok ideges = Hogy a fenébe ne lennék ideges...
Szerintem ott jobb lenne = ODA rakjad!
Ugye, nagyon szeretsz? = Csináltam ma valamit, aminek nagyon nem fogsz örülni.
Nem híztam egy kicsit? = Mondd, hogy gyönyörű vagyok!
Meg kell tanulnod normálisan kommunikálni = Érts egyet velem!
Nem kiabálok! = Persze hogy kiabálok, amikor ilyen fontos dologról van szó.
Nőknek, veszekedés alatt még nyomokban SE használj logikát vagy érveket.
Olyankor egyszerűen nem így működnek.
Amit az előző írt, az így van.
Veszekedés alatt az "AKAROM, ÉS KÉSZ!" módszer működik a részükről.
ma 16:27
Ezt nem értem. Semmilyen körülmények között nem csalnám meg. Gondolom ezt ő is tudja.
Logikailag értelmezhetetlen a kérdése. Csak az a baj hogy ő nem logikai értelemben értette a kérdését, hanem gondolom úgy értette, hogy "ha nyomós indokod vagy lehetőséged lenne rá, akkor..."
Főleg abban az idegállapotban amiben lehetett, nem gondolta végig a kérdés feltételekor a szavai logákáját. És azt sem gondolta végig, hogy a "logikailag igen" válasz itt mit is jelent. Szóval igennek vette, és ez az idegállapotán tovább változtatva még annyira sem gondolta át a kérdésének logikáját. Most már valószínűleg a kérdés szavait is elfelejtette, csak annyi maradt meg benne, milyen szarul esett neki a válasz.
Végülis kommunikációs probléma, mert rossz kérdést tett fel. Szóval igazad neked van. Csak hiába :D
ma 16:48
Miért értsük úgy, ahogy nekem "kedvezőtlen", ha az az értelmezés tulajdonképpen meg sem állja a helyét. Akkor mi lesz legközelebb? Ha nem mondom, hogy az autó igazából egy garázs, akkor szakít velem?
Zaklatott állapotban nem fogja az összes értelmezési lehetőséget felvázolni maga előtt és Bayes-i valószínűségi modellel súlyba venni hogy kinek mi kedvező és kedvezőtlen.
Ha már eleve féltékenykedő és veszekedés során még a szemébe is mondják hogy igen, megcsalnák, olyan stresszhelyzetbe és érzelmi fájdalomba kerül hogy nem fog ezen gondolkozni.
A másik lehetőség hogy már eleve szakításon gondolkozott, csak hogy ne ő legyen beállítva a szemétnek, addig szúrkálódik amíg valami ürügyet nem talál amin megsértődhet. Ilyenkor elmegy kisírja magát a barátnőinek és elterjed hogy te vagy a nagy szemét, mindenki vigasztalja, stb, stb. Gyakran előfordul ez a forgatókönyv.
Neked nem való barátnő! Mindenki számára egyértelmű, hogy hogyan értette a kérdést. Az egészet elintézhetted volna annyival, hogy "Sose csalnálak meg". Helyette nekiállsz okoskodni. A párkapcsolat nem matekóra. Senki sem szereti az okostojásokat.
Kérj tőle bocsánatot, te ebből már nem jössz ki jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!