Vágó helyesen értelmezi az UFO szó jelentését?
Sokszor volt téma itt a topiban, hogy az UFO szó jeltése idegen lény vagy űrhajó. Szkeptikusok szerint, az UFO szó ma is csak azonosítatlant jelent, de hiába linkeltünk oldalakat, hogy a szó jelentésváltozáson ment át, csak hajtogatták a magukét, meg hogy az UFO-t egy szkeptikus sosem használja idegen lényre.
Vágó István nem hiszem, hogy ne lenne elég szkeptikus és művelt, hogy helyesen ne lenne képes használni a szavakat. Eme beszélgetésben az ufológus (idófizikus, mérnök) felajánlja neki illedelmesen az UFO itt használt szkepto jelzőjét, de Vágó nagyon helyesen kijavítja és hallgasd meg mit mond, az UFO szó jelentésére, amivel magam teljes mértékben egyetértek.
4:00-tól érdemes nézni. https://www.youtube.com/watch?v=a1X0wCgwLNE&feature=youtu.be..
"Hát persze, mert a fizikusoknak soha nem volt jobb dolga, mint gyakorikérdéseken írogatni földönkívüliekről, és másokat hülyézni. Hát hogyne"
Egyrészt nem lehet hülyének nézni, csak azt aki az. Ezzel magadat fedted fel. Másrészt egyfajta tanítása a szkeptikusok felé, hogy még a saját fajtájuk sem úgy fújja, mint ők. A szkeptikus úgyis materiális, csak azt (vagy sem) érti meg, amit lát és hall.
# 20 A tahó, autista szkeptikus, ateista fajtátad minősíted a hangnemeddel. Azt hiszed, hogy a hangerő az igazság fokmérője. 4 elemisek hisznek ilyenekben.
# 21 Jó, hogy te jobban tudod, mint én magam, hogy ki vagyok. Mást nem is vártam tőled.
Ismétlem, hátha másodjára jobban sikerül felfogni ateistáknak is : Vágó nagyon helyesen kijavítja és hallgasd meg mit mond, az UFO szó jelentésére, amivel magam teljes mértékben egyetértek.
1. Ha szerintetek Kisfaludynak van igaza, akkor egyet értesz azzal amit a videoban mondott, nevezetesen hogy idegenekkel találkozott
2.Ha Vágónak van igaza, úgy az UFO szó idegent jelent, magában foglalva a lény jelentését is.
Bármit választ egy szkeptikus, az jó nekem :)
"Egyrészt nem lehet hülyének nézni, csak azt aki az."
Csak vedd magad észre, mennyire lekelező a stílusod. Nem fedtem én fel magamról semmit, egyszerűen nem veszed észre, mennyire lekezeled azokat, akik hajlandóak voltak a kérdésedhez szólni. Aki nem ért veled egyet, szkeptikus és hülye, kész. Gondolatmenet vége.
Talán (de csak talán), ha normális hangnemben szólnál az emberekhez, akik választ adnak neked, nem kellene vitáznod senkivel, és elbeszélgethetnél velük arról, amiről a kérdésed kiírásakor szerettél volna.
Teljesen felesleges volt feltenned a kérdést, ha becsmérelsz, és a saját igazad szajkózod fennkölt stílusban.
Látom mindenki tisztában van mindennel... nos, az földönkívülieket (űrhajó) először amikor meglátta az a bizonyos pilóta, repülő csészealjnak nevezte el, mivel a formája csészealjra emlékeztette (flying saucer). Majd az lett a felkapott, hogy UFO-nak hívják őket, mely egy Unidentified Flying Objectet jelent, magyarul: Azonosítatlan Repülő Tárgy!
Ezt követően ez terjedt el, de még mindig voltak olyanok akik repülő csészealjnak nevezték!
De a sajtó UFO-nak hívtak őket.
Aztán a hétköznapokban az emberek UFO-nak hívták, mivel nem tudták azonosítani, ezt követően ez terjedt el hazánkban is és mindenhol a világon!
Egy hétköznapi ember nem is tudnak azonosítani egy katonai teszt repülőt vagy járművet, ez egyértelmű.
Majd ha jól emlékszem kb 1960 környékétől már nem csak az repülő csészealjakra mondták hogy UFO hanem egybeolvad a kis idegenekkel is, vagyis már nem csak tárgyra hanem személyre is mondjuk az UFO kifejezést, ami így hibás, de mivel a társadalomban kicsit átminősült a jelentése, így ezt el kell fogadni, holott hibás a megnevezés!
Lényegében azon idegenek akikről szó van, azokat E.T.-nek vagy Extra Terrestial-nak nevezik.
A másik modern meglátás már az, hogy azon UFO-k amiket a levegőben lát az ember azok már UFO-k hanem IFO-k, mert már az azonosításuk megtörtént, de ettől függetlenül repülő tárgyat jelent, tök mindegy melyik nagyokos akar ezen lovagolni, utána lehet járni a szó származásának és jelentésének, jó pár dokumentumfilmben el is mondják, ezért kár ezen az egy szón lovagolni.
Mi amúgy is idegen szóval illetjük vagy "nem tudom mi az ott fent" de ettől még egyértelmű, fogalmunk sincs olykor mit látunk és mivel elterjedt az ufo szó használata, így azt mondjuk rá, de ha már landolt uforol van szó, akkor ott találkozásokról beszélünk, melyeknek szintje van 1-6ig ha jól emlékszem de talán már van 7 is.
Az hogy ehhez ki hogyan áll hozzá az megint más, nem leszólni kell a másikat, hanem nem foglalkozni a témával ha nem érdekelt benne az ember, ilyen egyszerű.
Tisztára olyan ez mintha a zsemle - zsömle szavak jelentéséről vitatkoznánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!