Van valami leírás, hogyan fejtsem meg saját magam, álmaim jelentését?
Krúdy: Álmoskönyv.
eddig ez volt eddig a leghasználhatóbb, de ennél bővebb jobban leíró dolgokra is kíváncsi lennék
használj egy megbízható, hangsúlyozom megbízható álomjelkép szótárt.
Az egyik legjobb oldal a dreammoods.com. Nem csak szótár, hanem útmutatás is álmodáshoz.
álmodás tanulása, szituk, karakterek...
Nemrég kezdtem el, egy olyan ember tanácsára, aki már megfejtette a saját szimbólumrendszerét.
Én még az elején vagyok, azért van nehéz dolgom, mert sokszor nem emlékszem az álmaimra, de gondolom, az ilyen álmok igazából nem is lényegesek, csak a napi történések feldolgozása. Ritkábban vannak olyan álmaim, amik megmaradnak, és valószínűleg üzenetük van. Ha ilyen van, akkor általában még félálomban leírom egy papírra, így ébredés után nem felejtem el.
Azért érdemes a saját szimbólumrendszeredet kidolgozni, mert szerintem az álmoskönyv és hasonló előre elkészített dolgok nem hasznosak. Pl. mást jelent egy vonat egy olyan embernek, aki a vasútnál dolgozik, és mást egy olyannak, aki nem ilyen területen dolgozik.
Ezen kívül, az álmok nagyobb része a napközbeni események feldolgozása, vagy vágyakból, félelmekből adódó álmok, amik szintén nem nagy jelentőséggel bírnak ebből a szempontból. Szerintem az üzenetet hordozó álmok inkább furcsák (hogy került ide ez a téma?), élénkebbek, jobban megmaradnak az emberben, mint a sima álmok.
Érdekességképpen, kicsit eltérve a témától, volt többször olyan álmom, ami egy vasútállomáson játszódott. Amikor alvás és ébrenlét közti állapotban vagyok, akkor elő szoktak jönni korábbi álmaim emlékfoszlányai. És egy ilyennél előjött ez a vasútállomásos dolog, és akkor megfordult a fejemben, hogy vajon ez egy valós hely-e vagy sem. Majd hirtelen beugrott a semmiből, hogy Edinburgh. Napokig eszembe se jutott, aztán rákerestem a google-ban Edinburgh vasútállomásaira, és kidobta találatnak a Waverley-t. És furcsa mód ismerős volt a hely, pedig az életben még soha nem jártam ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!