Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért állnak sokan "hitetlenül...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért állnak sokan "hitetlenül" az UFO témához, amikor az USAF-kaliberű szervek hivatalosan elismerve foglalkoznak az ilyen jelenségekkel és némely általuk vizsgált jelenség "megmagyarázhatatlan"?

Figyelt kérdés
Megmagyarázhatatlan jelenség az az észlelés, amit nem lehet sem képzelgésbe, sem légköri, időjárási jelenségekbe, sem repülős dolgokba (pl repülő, vagy infracsali) beleerőszakolni.
2016. febr. 9. 13:50
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

#Krekonex: Nem kell mindenféle összeesküvés-elméletet szőni a titkolásokról, az teljesen józan dolog, mert egy egyszerűbb példával "bizonyítva", találnál valahol nagy mennyiségű kincset, azt te mennyire kötnéd a nyilvánosság orrára, a másik, hogy ami akták, jelentések születtek a Project Blue Book és hasonló vizsgálatok során, 1947 és 1968 között, azoknál a jelentéseknél egy teljes bekezdés vagy egy fél oldal ki van húzva feketével. Néha a tetejétől az aljáig átsatírozzák az oldalakat. Ha ilyen súlytalan a téma, miért csinálják azokat a kihúzásokat még most is, 2016-ban, amikor azoknál már bőven elavult a titkolni való haditechnika ?

Szkeptikusként mondom, hogy vannak olyan UFO észlelések és eltérítések, melyeket valóságosnak tartok, és vannak bőven olyanok is, melyekre már láttukkor legyintéssel reagálok.

És végül, a Szkeptikus Wiki silány, pontatlan cikkétől eltekintve hogy értékeled a 97-es Phoenix-i fényeket, mennyire hihető, hogy területmegvilágító fényeket dobáltak ott A-10-es Warthog-ok ?

Katonatisztnek készülök polgári egyetem után és ezért is mondom teljes magabiztossággal, hogy ott nem területmegvilágítófények és nem is A-10-esek voltak, hanem vagy az USAF egyik új, titkolt kísérleti repülője, vagy netán a földönkívüliek űrhajója.

2016. febr. 19. 01:14
 32/39 A kérdező kommentje:
A Phoenix-i fényen kívül van még egy másik "magas" minősítésű eset is, az 1976-os teheráni észlelés, az hogy értékelhető eset ?
2016. febr. 19. 01:17
 33/39 A kérdező kommentje:
Ahelyett, hogy megpróbálnátok értékelni a 76-os teheráni (iráni) ill. a 97-es Phoenix-i észlelést, helyette továbbra is toljátok a "várjuk a bizonyítékot" mantrát, pedig kíváncsian vártam, hogy miért számítanak "ezoterikusnak" ezen két észlelések.
2016. febr. 21. 18:00
 34/39 anonim ***** válasza:

A teherániról annyit mondanék, hogy a figyelő katonákra, az akció közben rájuk nehezedő nyomás, és hogy "azonosítatlan" dolgot hallottak a rádióban így hallucináltak. Csak a sajtó szépen kiszínezte!

Ja és most jön az érdekes rész:

Ha az akta amiben erről szó volt eltűnt, és soha nem került elő, akkor honnan tudunk róla?

2016. febr. 21. 20:26
 35/39 A kérdező kommentje:

#Mesa_biome:

Az UFO-t nem csak katonák látták, hanem civilek is, ők értesítették az "illetékeset", az esetet több fél (katonák és civilek) több helyről (levegőből és földről) és több helyszínről (Shemiran, Mehrabad, Shahrokhi / Hamedan, kiszáradt tómeder) megfigyelték, így a hallucináció biztos kizárható. Továbbá az elfogást végző repülők ill. egy arra repülő civil járat fekete dobozai is vették az egészet, így megint egy "pont" a hallucináció az eset ellen.

Az esetről nem csak az irániák készítettek jelentést, az amerikaiak is foglalkoztak vele:

[link]

[link]

[link]

2016. febr. 23. 00:13
 36/39 anonim ***** válasza:
68%

Böff, én személy szerint leszarom bármelyik "tuti" észlelést, ha bizonyítva lenne akkor nem vitáznánk rajta. De ez is a nem tudjuk mi volt kategória, míg nincs fizikai bizonyíték mindenki azt állít - vagy téved - amit akar. Mivel ez csak egy ki tudja kitől és honnan származó és ki tudja mennyire megbízható x darab kézen átment információ, mindenki azt hisz amit akar. Ugyanakkor még fényes, világító helikopterszerű pontok sem feltétlen idegenek, még akkor sem ha zavarják a műszereket. Legfeljebb azt jelzi hogy fingunk sincs arról hogy egy esetleges katonai eszköz mire képes. Ez utóbbi ugyanis még mindig valószínűbb. Egyébként vicces hogy e tuti leírásból pont a tárgyi bizonyítékok hiányoznak, "mert hát sajnos" pont az utólagos fizikai vizsgálatok eredményei hiányoznak. Hahahahaha! X-D

Persze lehet hőbörögni hogy nem szkeptikus hanem tagadó vagyok mert nem bújom ezeket a dolgokat, de lófaszt, amíg az ezoterikus érvelés abból áll - már pedig mindig ebből áll, pont ez "élteti" - hogy bizonytalan forrású és információjú észlelésekből vontok le hitetekből fakadó következtetést és mikor erre rámutatunk előhúztok a kalapból még egy hasonló "tuti" észlelést, akkor bocs, de az én szabadidőm többet ér mint hogy mindegyik hülyeséget elolvassam és ellenérvet mutassak fel. Vagy hogy rámutassak hogy ez nem bizonyíték. Egy tárgyi bizonyíték cáfolhatatlan lenne, egy dokumentum, beszámoló vagy homályos felvétel nem az. Ráadásul vicces módon sosincs tárgyi bizonyíték, az észlelések mindig csak anekdotikus szinten hasonlítanak, de ha bármelyik is említ bármilyen fizikailag vizsgálható részletet, az mindig homályos, a többinek ellentmondó vagy hamis. Ez gáz. Persze mindenkinek van egy hihetőségi küszöbje, a tieteké alacsony, ezért hisztek el mindent.

2016. febr. 23. 19:09
 37/39 A kérdező kommentje:

"Ahogy a tudósok sem állnak neki minden szart kutatni amiben mások hisznek, mi szkeptikusok sem fogjuk végigkutatni mindet."

Ti, szkeptikusok főállásban vagy hivatásszerűen mivel foglalkoztok, ugyanis olyan munkát nemigen ismerek, hogy "főállású szkeptikus". A másik, ki kért titeket arra, hogy minden "hülyeséget" igazítsatok ki, mindenki egy területre szakosodjon, a saját problémátok, hogy mindenbe belekaptok és emiatt csak felületesen tudtok foglalkozni vele. Neked mi az eredeti / fő területed az "ezotérián" belül (akármennyire is próbáljátok az UFO témát belé erőltetni) ?

"nincs fizikai bizonyíték"

Mi számít fizikai bizonyítéknak repülős észlelés esetén ? A fekete doboz elégséges ?

"sem feltétlen idegenek, még akkor sem ha zavarják a műszereket. Legfeljebb azt jelzi hogy fingunk sincs arról hogy egy esetleges katonai eszköz mire képes. "

Elnézést a korábbiakért, a lenéző stílusért, azt gondoltam, hogy az a "vaskalapos" szkeptikus vagy, aki szerint a "titkolt", fejlesztés alatt álló katonai repülőeszköz sem jöhet szóba, mert amint korábban is mondtam, nem az a "hardcore" UFO-rajongó vagyok, aki minden "megmagyarázhatatlan" észlelést földönkívülieknek tulajdonít, hanem a józan szkeptikus, aki kísérleti katonai repülővel is magyarázza a dolgokat, bár akkor eléggé ridegül hat, hogy hangtalanul és minden fúvócső nélkül képes repülni, mint a Phoenix-i fények.

2016. febr. 27. 23:25
 38/39 anonim ***** válasza:

A "mi szkeptikusok sem foglalkozunk" alatt azt értettem hogy itt a fórumon mindenki jön a saját személyes ezoterikus véleményével, amiről elvárja hogy cáfoljuk, ahelyett hogy venné a fáradtságot és saját maga keresne a következtetését cáfoló vagy legalább bizonytalanná tévő részleteket, hogy ne essen a tévedés hibájába. Pont mint egy szkeptikus. :)

Fekete doboz nem elég. Ez csak az észlelésre lenne bizonyíték, arra nem hogy mi volt az észlelés tárgya. Fizikai bizonyíték az lenne ha lenne egy darab az objektumból a lezuhanása helyszínén, ami valami módon bizonyítja a nem földi eredetét, de itt is _pont_ ez hiányzik, mint mindig...

Nyugodtan levaskalapozhatsz, már többször megkaptam itt. :) Egyébként én azt gondolom hogy minden nagyobb katonai fejlesztés titkos, túl sok minden múlik rajta és ehhez nem kell ufószerű izének lennie, elég pár pontosabb megmunkálást lehetővé tévő szerszámgép. Lásd a Toshiba botrányt, ahol a japánok eladtak pár CNC szerszámgépet a ruszkiknak, akik onnantól sokkal halkabb tengeralattjárókat tudtak készíteni és ezáltal az amerikaiak előnye jelentősen csökkent.

[link]

2016. febr. 29. 18:53
 39/39 anonim ***** válasza:

Ilyen jelenség az is amit David Copperfild mutat.

Megmagyarázhatatlan.

Akkor most már éééérrrrteeeeem !

Vagy David Copperfild egy ufó, vagy az amit nem tudnak megmagyarázni, és UFÓ jelenség az nem más mint olyan dolog aminek MÉG nem jöttek rá a magyarázatára.

2016. márc. 5. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!