Ha már Stephen Hawking, a világhírű fizikus is hisz az intelligens élet létezésében a földön kívül, beláthatjuk, hogy a szkeptikusok valójában beszűkült, unintelligens egyedek?
Én inkább adok egy világhírű, rengeteg díjjal és elismeréssel rendelkező fizikus szavára, mint egy jöttmentére, aki csak a gyakorin tud okoskodni, meg vagdalózni a struccpolitikájával, miszerint "csak az létezik, amit a saját szememmel látok".
De nem csak ő az egyetlen fizikus, tudós, aki hisz az intelligens élet létezésében a Földön kívül, szóval már csak ez is bizonyítja, hogy minél nagyobb tudással rendelkezik valaki, annál szavahihetőbb a véleménye.
"12-es, arra nem gondolsz, hogy kialakulhatott élet a földitől eltérő módon, tehát nem víz-szén alapon?
...
akkor konkrétan a lehetőségek száma jóval több"
Konkrétan ez megszorozza a lehetséges bolygók számát egy kis egész számmal. Legyen mondjuk 5, és akkor már nagyot mondtam.
Tegyük fel, az élet kialakulásának esélye egy random bolygón:
0.000000000000000000001
Így lesz belőle:
0.000000000000000000005
Nagyon megnőttek az esélyek...
És mi van ha nem is 0.000000000000000000001 a valódi esélye, hanem mondjuk 100-szor ennyi nulla van benne?
A kérdés provokatív, elfogult, általánosító.
A normális szkeptikus abban különbözik tőletek, hogy ismeri a talán, esetleg, lehetséges stb. szavakat is, s nem bulvárlapokból tájékozódik.
Normális szkeptikus nem mondja azt, hogy csak a földön lehet emberi élet. Egyáltalán élet.
Én nem mérem a tudásomat senkihez, nem is valami nagy ebben a témában.
Én azt mondom, lehet a földi élethez hasonló máshol is. Lehet! Nem tagadom, nem állítom. De nem ájulok el a csodálattól egy remegő kézzel, rossz minőségben felvett valamitől, hogy na ez bizonyíték.
Lehet élet, de nagyon valószínűtlen.
Hogy miért valószínűtlen? Fermi-paradoxon.
csak annyit szeretnék hozzáfűzni kedves kérdező, hogy ezt a témát a végtelenségig lehetne vitatni, mindig lesz olyan aki hitetlen lesz, mindig lesz aki nyitott szkeptikus és van aki egyértelműen vallja, hogy van élet földön kívül kétség nélkül
DE MI A FENE ÉRTELME VAN ERRŐL BESZÉLNI, senki életén nem változtat az, hogy valaki hiszi vagy nem hiszi..
Az a helyzet, hogy ez a dolog nincs akkora befolyással az átlag emberre, azért nem mert az átlag embert nem érdekli annyira a téma..és emiatt hiába mondasz nekik bármit nem fogod őket meggyőzni csak amiatt, mert téged jobban érdekel..röviden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!