Miből gondolják egyes emberek azt, hogy az 1969-es Holdra szállás nem történt meg?
Most kicsit fura választ fogok írni. Nincs valóságalapja, csak érdekességnek írom:
Igazából rosszul gondoljuk el magát a földet. A köztudatban úgy van az emberek fejében, hogy van egy gömb vagy egy geoid forma, ami az univerzumban csücsül és különböző mozgásokat végez pl. forog, kering.
Tehát sokan azt hiszik, hogy a földet bele lehetne tenni egy képzelt kockába, ha megrajzolnánk köré.
Ilyesmire gondolok:
Az hiszik az emberek, hogy a kockába vagy azon kívül ki lehet menni, hiszen ott van egy tér és a "gömb" csak úgy létezhet, hogy benne van valamiben.
Azt hiszik, hogy ha felgyorsulnak, ki lehet belőle törni pl. az univerzumba, amiben maga a föld csücsül.
Természetesen nem lapos a föld, nem erről van szó. Egyébként is vannak benne dombok, völgyek stb...
De a gravitáció sem úgy működik, hogy alul fejjel lefelé vannak az emberek, csak őket húzza a föld a közepéhez.
Egyszerűen olyan görbék vannak, amik olyan geodot alkotnak, amin kívül nincs más.
Tudom hülyeséget írtam és el lehetne gondolkodni, hogy akkor hol van a nap, hol van a hold. De fejleszti a gondolkodást.
A holdra szállást én sem értem, miért tagadják. Az még nincs messze. A repülőt pedig bárki kipróbálhatja, hogy nem kitaláció.
Mert tehetik.
Némelyek fájdalmasnak képzelik a gondolkodást, ezért alkotmányos jogukhoz, a "hűlyének lenni alapjog"-hoz folyamodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!