Miért próbálják itt is bizonygatni egyesek, hogy nem jártak itt földönkívüliek?
Az egy dolog, hogy ha valami UFO-t észlel egy egész város lakossága, és amikor a hírekben magyarázzák azt, akkor nem fogják beismerni a katonai vagy földönkívüli eredetét, mert az államnak nem érdeke az, az teljesen normális, de hogy ilyen névtelen fórumokon, mint a Gyakori Kérdéseken is miért bizonygatják egy ártatlan beszélgetésnél, hogy "Fekete Projektek" vagy földönkívüliek márpedig nincsenek, az érthetetlen. Főleg akkor, amikor Magyarországon ezzel a témával kevesen foglalkoznak. Az, hogy az USA-ban egyesek próbálják az ilyesfajta beszélgetéseket szétzilálni, elterelni eredeti irányuktól, természetes, mert ott sokan és komolyan szervezve kutatják civilek az UFO észleléseket, nálunk meg szinte senki.
Erre példa a Phoenix-i fény vagy 1976-os iráni észlelés. Ez a két észlelés slágertéma itt is, és próbálják bizonygatni, hogy
- a hegyoldalon felállított lámpákat nézték repülő dolognak
- repülők infracsalijai voltak
- Solar Impulse volt
Vagy amikor előhozakodnak az FBI / USAF honlapjáról az UFO észlelési jelentésekkel, akkor meg jönnek az "ilyeneket én is tudok otthon gyártani" hozzászólások.
"Ahogy említettem, több olyan dolog is van, amik az ufo-kutatást alapjaiban nehezítik meg, és ezek okozzák a bizonyítékokkal kapcsolatos nehézségeket, - ami persze nem egyenlő a bizonyítékoknak a hiányával."
Ezt már kétszer leírtad de még mindig nem fejtetted ki miről beszélsz.
"akik eleve eldöntötték, hogy nem hisznek"
Bizonyíték nélkül miért hinnének? Csak úgy? A hit kedvéért? Mert jobban hangzik? Miért hinnének?
"én sem állítottam egyértelműen, hogy földönkívüliek voltak, de elég jó esély van rá. Vagy legalábbis arra, hogy az építőik a tudást tőlük szerezték"
Nem, nincs rá jó esély, csak szeretnéd, hiszed. Komolyan, miért lenne rá jó esély?
"fejlett civilizációban éltek, amelynek a tudása később elveszett"
Szép lenne, de nincs nyoma. Sehol egy ókori teherautó vagy építkezési daru ami bizonyítaná.
Ez és az előző állításod csak hitre alapul és ettől még nem lesz igaz.
"Például én állíthatok bármit azzal kapcsolatban, hogy ma vagy tegnap miket csináltam itthon."
Rossz példa. Komolyan ennyire nehéz megérteni hogy mit jelent az hogy bizonyíték? De a példádnál maradva ha te csinálsz vmit és nincs rá bizonyíték akkor miért higgyem el hogy pont azt csináltad? Bizonyítékok hiányában csinálhattál éppen bármi mást is. Az hogy te állítasz valamit az nem bizonyíték, csak állítás. A példa meg egyébként rossz mert arról beszélünk hogy te mit csináltál.
A helyes példa egy olyan szomszéd napi cselekvéséről szólna amiről egyikünknek sincs fogalma csak állítása. És a tudomány megállapítaná hogy mivel a szomszéd kertjében van egy piramis és a kert az övé, ezek szerint a szomszéd felhúzott oda egy piramist, még a munkások eszközeit is megtalálnák. Te meg azt állítanád, hogy ufók/gépek segítségével húzta fel a piramist, pedig arra semmi bizonyíték, se egy idegen eszköz se egy keréknyom lenyomata. Az hogy szerinted a szomszédnak nem építhettek munkások piramist, mert te nem tudod elképzelni és nem értesz hozzá, nem jelenti azt hogy igazad van.
Valóban?Mégis úgy adják elő magukat ezek a szkeptikusok mintha szerintük létezhetetlen hogy vannak földönkívüliek,sőt sokan határozottan ÁLLÍTJÁK is hogy nincsenek földönkívüliek merthogy ők nem láttak még és akkor biztosan nem léteznek.Továbbá ugye elpoénkodják a témát és idiótának tekintik azokat akik hisznek ebben úgyhogy baromira nem úgy jön le nekem mintha ők nem gondolnák biztosra azt hogy nem léteznek földönkívüliek.Az a vicc az egészben hogy még ők mondják hogy a nem létezésüket nem lehet bizonyítani.Akkor hogy jönnek ők ahhoz hogy tagadják a létezésüket ha azt nem lehet bizonyítani?Szánalom...
"Ezt már a tudományos kategóriában is előadta valaki és ki is lett röhögve"
És ezzel most mire akarsz célozni?Azt hogy a gyakorikérdések tudományos kategóriában professzorok vannak?Na ne röhögtess :D Oda is csak okoskódó senkiháziak járnak akik azt hiszik kemények csak azért mert Google-ból bemásolnak valamit
"Simán fel tudnának ma építeni egy piramist csak nincs rá igény"
Mi?Simán???!!!Na látod ez is bizonyítja hogy SEMMIT nem tudsz erről a témáról.Úgyhogy veled be is fejezem a vitát mert egyszerűen az alapokkal nem vagy tisztában.Ugyanis ha azt mondanád egy ÉPÍTÉSZ MÉRNÖKNEK hogy simán feltudnának építeni egy piramist akkor nem csak hogy kiröhögne de szerintem szembe is köpne és le is hugyozna mert a tudatlanságod már szinte határtalan
Ha vitázni szeretnél velem,akkor nézz utána legalább az alapoknak és persze nem ártana ha elvégeznéd az általános sulit mielőtt felnőttekkel vitázol...
Az előző kommentelő legalább érvelt is de te mit csinálsz itt?Értelmetlen kommenteket írogatsz meg trollkodsz mert gondolom nincs életed és csak ez az egy szórakozásod van.Annyira szánalmas vagy hogy nem is érdemes több betűt pazarolni rád.Elkeserítő hogy ilyen sok semmirekellő van ebben az országban mint amilyen te vagy.Inkább takarodj dolgozni ne pedig otthon lébucolj anyuci apuci lakásában
Egyébként bírom hogy sok baromnak fingjuk sincs a témáról de azért ide jönnek ócsárólni a többieket akiket érdekel a téma.Ennyire sok lenne a munkanélküli ebben az országban hogy ilyenekre ráérnek?
"Akkor hogy jönnek ők ahhoz hogy tagadják a létezésüket ha azt nem lehet bizonyítani?Szánalom... "
Az. Láthatóan a bizonyíthatóság mint fogalom megértése meghaladja az értelmi szintedet.
"Oda is csak okoskódó senkiháziak járnak akik azt hiszik kemények csak azért mert Google-ból bemásolnak valamit"
Ha nem érdekel mások válasza minek irkálsz ide? Bizonytalan vagy és megerősítésre vágysz? Máshol is kiröhögtek és most ide menekültél?
"Na látod ez is bizonyítja hogy SEMMIT nem tudsz erről a témáról...hugyozna mert a tudatlanságod már szinte határtalan"
Megint csak erőlködsz érvek nélkül. A stílusod meg a legalja, ez nálad idegi betegség vagy ennyire hátrányos közegben nőttél fel?
"és persze nem ártana ha elvégeznéd az általános sulit mielőtt felnőttekkel vitázol... "
Felnőttnek szánni való példány vagy, nem tudsz érvelni, kulturáltan viselkedni, helyesen írni és értelmezés nehézségekkel küzdesz mikor a bizonyíték és bizonyíthatóság szavakkal kerülsz szembe.
Szóval azon kívül hogy felháborodsz és káromkodsz még semmit nem bizonyítottál. Mivel láthatóan elvárod hogy mások bizonyítsák az agymenésed valótlanságát azt kell gondolnom hogy troll vagy vagy mérhetetlenül ostoba. Én remélem hogy az utóbbi, ha az előbbi akkor grat.
Szerintem is olyanok írnak ide sokan, akik nem járatosak a témában semennyire. Felszínes tudásukkal akarnak olyanokkal vitatkozni, akiknek valóban van érdeklődésük, valamennyi jártasságuk és nyitottságuk is ez iránt a téma iránt. Akik nem hisznek a földönkívüliek itteni jelenlétében, azok is csak állítanak. Azt állítják, amiben ők hisznek. Én egyébként semmilyen munkagépet nem említettem a piramisokkal kapcsolatban, hogy ilyesmiket kellene találni. Ilyeneket biztos, hogy nem is fognak.
Sok mindenről bizonyosodott be a történelem folyamán, hogy téves, amit pedig bizonyítottnak is véltek, és sokáig megrögzötten ragaszkodtak hozzá a mindenkori tudósok. A bizonyítékokkal meg még más problémák is vannak, de ezt meg úgysem hinnék el azok, akik elutasítják ezt az egészet. Itt nem csak a bizonyítékoknak a vélt hiányáról van szó, de ezt már leírtam tegnap is.
Eleve nyitottság kellene ide, de az meg nincsen sokakban, és így nem is lehet vitatkozni, meg nincs is értelme.
Miért osztják itt az észt a tudatlan és tájékozatlan, témában járatlan emberek?
Elsősorban kikötöm: nyilván mindenkinek joga van megszólalni egy ilyen nyílt fórumon, én szimplán a belső indíttatást nem tudom megérteni.
Naponta feljövök és kíváncsiságból beleolvasgatok ebbe a kategóriába, de szinte már fáj, amit itt leművelnek. Az emberek úgy érvelnek az UFO-k földönkívüli, intelligens lényektől való származása mellett vagy ellen, hogy nem olvasták az észlelés leírását vagy (ha van) nem nézték meg az észlelést megörökítő filmfelvételt / fotót ill. nem néztek utána annak, hogy milyen UFO-észlelések vagy eltérítésekről szóló beszámolók vannak.
Ha valami mellett ennyire kardoskodnak, miért nem képesek legalább utána nézni a dolgoknak ? Legalább utána olvasni, minimum annak az észlelésnek, amiről szó van a kérdésben... ez kicsit olyan, mintha én most nekiállnék az informatikai kategóriában osztani az észt, miközben nem értek hozzá.
Mert az emberiség 95%-a ott villog az egojával ahol csak tud, és addig abba nem hagyja amíg nem érez megelégülést magában..mire te feladod, mert nem látod értelmét beszélgetni vele, és olyankor azt érzi, hogy ő a király.
Ezt egy ésszerű oknak tartom, aztán kitudja.
3 embertípus létezik: aki érdeklődik, aki nem és aki bizonytalan, de azt magabiztosan teszi!
Itt sajnos nemigen van szkeptikus, itt csak hívők vannak. Egyik hívő próbálja mindenről bebizonyítani, hogy földönkívüli volt, másik meg a "nem jártak itt és nem is fognak itt járni" lemezt pörgeti a végtelenségig.
Én magamat szkeptikusnak mondanám, először megvizsgálom a dolgot, alaposan, és utána döntök magamban. Továbbá szkeptikusnak egészséges nyitottságot kell tanúsítania, különben anélkül már nem kezdhetne a vizsgálódásnak. És ami a legfontosabb, valami ehhez kapcsolódó területen járatosnak, ismerősnek kell lennie az illetőnek, különben nem tud dönteni, hogy pl. repülő infracsalijait látták vagy földönkívüliek járművét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!