Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért próbálják itt is bizonyg...

Miért próbálják itt is bizonygatni egyesek, hogy nem jártak itt földönkívüliek?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy ha valami UFO-t észlel egy egész város lakossága, és amikor a hírekben magyarázzák azt, akkor nem fogják beismerni a katonai vagy földönkívüli eredetét, mert az államnak nem érdeke az, az teljesen normális, de hogy ilyen névtelen fórumokon, mint a Gyakori Kérdéseken is miért bizonygatják egy ártatlan beszélgetésnél, hogy "Fekete Projektek" vagy földönkívüliek márpedig nincsenek, az érthetetlen. Főleg akkor, amikor Magyarországon ezzel a témával kevesen foglalkoznak. Az, hogy az USA-ban egyesek próbálják az ilyesfajta beszélgetéseket szétzilálni, elterelni eredeti irányuktól, természetes, mert ott sokan és komolyan szervezve kutatják civilek az UFO észleléseket, nálunk meg szinte senki.

Erre példa a Phoenix-i fény vagy 1976-os iráni észlelés. Ez a két észlelés slágertéma itt is, és próbálják bizonygatni, hogy

- a hegyoldalon felállított lámpákat nézték repülő dolognak

- repülők infracsalijai voltak

- Solar Impulse volt

Vagy amikor előhozakodnak az FBI / USAF honlapjáról az UFO észlelési jelentésekkel, akkor meg jönnek az "ilyeneket én is tudok otthon gyártani" hozzászólások.

2015. márc. 16. 18:09
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
21%

Mert egoista arrogáns szarok akik azt hiszik nagyon okosak és mindent megtudnak cáfolni,de valójában senkiháziak akik a legprimitívebb "hiszem ha látom" kategóriába tartoznak

Teljesen biztosra állítani hogy nincsen a Földön kívül más élet hatalmas ostobaságra vall.Igenis vannak arra utaló nyomok hogy feltételezhetően járhattak itt földönkívüliek vagy élt itt egy másik fejlettebb civilizáció.Ezt nem én mondok hanem SZAKEMBEREK akikhez képest a szkeptikusok még lepkefingnak se felelnének meg

Például ott vannak a piramisok,olyanokat a mai napig nem tudnának felépíteni vagy ha esetleg igen akkor igen nagy bajban lennének.A tudósok el sem tudják képzelni hogy a fenébe tudtak ennyire pontosan építkezni hiszen akkoriban elvileg nem is voltak arra alkalmas szerszámok.Éppen ezért (is) mondja sok szakember hogy más magyarázat a földönkívülieken vagy egy fejlettebb civilizáción kívül nincs!

Lehet ebben hinni vagy nem hinni,de könyörgöm,kik vagytok ti hogy 100%-os bizonyossággal állítsátok márpedig nincsenek földönkívüliek?Elárulom nektek,egy nagy senkik vagytok akik poént csinálnak ebből a témából holott totál sötétek és visszamaradottak vagytok

2015. márc. 16. 21:08
 12/38 anonim ***** válasza:
56%
Kihisztizted magad?
2015. márc. 16. 21:22
 13/38 anonim ***** válasza:
0%

A piramis a lepergett homokóra jelképe.

Az igazi szakemberek meg épületeket helyeznek át és sokkal dizájnosabb dolgokat csinálnak. A technikájuk és csapdáik is sokkal fejlettebbek és kifinomultabbak.

2015. márc. 16. 21:27
 14/38 anonim ***** válasza:
56%

"Teljesen biztosra állítani hogy nincsen a Földön kívül más élet hatalmas ostobaságra vall."

Senki nem állítja teljesen biztosra. Egy szkeptikus kb. azt állítja hogy nincs rá (földi) bizonyíték, tehát ez alapján valószínűleg nincsenek (a Földön), de ettől máshol még lehetnek (máshol). Legalább tudd már hogy kikkel vitázol, mielőtt hatalmas ostobaságot állítasz. :)

"Például ott vannak a piramisok,olyanokat a mai napig nem tudnának felépíteni vagy ha esetleg igen akkor igen nagy bajban lennének."

Ezt már a tudományos kategóriában is előadta valaki és ki is lett röhögve. Simán fel tudnának ma építeni egy piramist csak nincs rá igény, illetve sokkal nagyobb, szebb és jobb épületeket fel tudnak helyette húzni és ezekre van igény. Az érvelésed meg hibás, az úgynevezett személyes kétely érvelési hibát követed el, ami kb. annyi hogy azért mert te nem tudod elképzelni hogy az emberek építették, az nem jelenti azt hogy a földönkívüliek voltak. Az ufológus meg nem szakember, akkor se ha annak állítod be.

"Elárulom nektek,egy nagy senkik vagytok akik poént csinálnak ebből a témából holott totál sötétek és visszamaradottak vagytok"

Köszönjük értékes hozzászólásodat. :D

2015. márc. 16. 21:34
 15/38 anonim ***** válasza:
28%
#11 Mostmár jobban vagy, hogy kiadtad magadból azt a sok feszültséget, mely az évek során felgyülemlett benned? Nyugodj meg itt barátok közt vagy, akik nem folytanának meg egy pohár vízben. Legtöbbünk is azért jár ide, hogy kiadja a feszkót, lassan már nyitni fogunk egy külön kategóriát az anonimeknek. Nem szégyen, ha bevallod, hogy "idegroncs vagyok". Hidd el ennél márcsak jobb lesz..:DDD
2015. márc. 16. 21:39
 16/38 anonim ***** válasza:
16%

Con Troll, szerinted amiket te állítasz, azok nem a hiten alapulnak? Mert szerintem igen.

Már többször leírtam, hogy az ilyen vitáknak nincsen értelme, mert állandóan az lesz a vége, hogy a két tábor egymásnak esik, és fölöslegesen birkózik. Akik például eleve eldöntötték, hogy nem hisznek az itteni földönkívüliekben, azokat még az Isten sem tudná meggyőzni. Ilyen témákban minden úgynevezett bizonyíték hit kérdése, és attól függ, hogy ki mit tekint annak.

Ha már belementünk a piramisok témába, leírom azt, hogy eredeti formájukban nem így néztek ki, hanem szép csillogó bevonat volt rajtuk, amely ki tudja, hogy hány ezer év alatt lekopott róluk. Lehet, hogy mai technikával fel lehetne építeni, de olyan technikával, amit feltételeznek a hivatalos álláspontot képviselő emberek, amilyen szerintük volt annak idején, teljesen ki van zárva. Már ott bukik a dolog, a legelején, hogy primitív kőkorszaki eszközökkel kifaragnak teljesen szabályosra ilyen köveket és ennyit, aztán a szállításról nem is beszélve. Szerintem egy óra alatt tönkremenne a kezük az ezt végző embereknek. Később persze, ahogyan a tudás elhomályosult az évezredek folyamán, már próbáltak pusztán nyers kézi erővel is felépíteni ilyeneket, de ezek messze nem lettek akkorák és főleg nem tökéletesek, meg egyesek össze is omlottak. De inkább nem folytatom, mert egyrészt nem ez volt a kérdés, másrészt pedig ebből is csak értelmetlen kötélhúzás lenne, mint ahogy minden ilyen témánál ez szokott lenni.

Ami az ufo-kutatást illeti, talán nekik van a legnehezebb dolguk, mert ezt a témakört több okból sem lehet úgy kutatni, mint valami mást. Pedig a valódi ufo-kutatásban és ezotériában rejlik a létezés és a világ rejtélyeinek a megfejtése, kulcsa. Én továbbra is hiszek a valódi ufo-kutatásban.

2015. márc. 16. 22:38
 17/38 anonim ***** válasza:
75%

"Con Troll, szerinted amiket te állítasz, azok nem a hiten alapulnak? Mert szerintem igen."

Szerinted. Szerintem meg bizonyítékokon. Igyekszem nem hinni többet annál mint amit a bizonyítékok vagy azok hiányai igazolnak. :) Ez persze nem jelenti azt hogy később nem lesz valamire bizonyíték, amire most még nincs, akkor örülni fogok hogy jobban tudjuk.

Illetve azért mert - bizonyíték híján - nem hiszek mondjuk az ufókban, nem jelenti azt hogy "ellenzem" őket. Ha léteznek akkor előbb-utóbb bizonyíték lesz rá. Viszont mivel már lassan 70 éve tart az "ufóláz" és még mindig semmi bizonyíték, én jelenleg azt gondolom hogy az "ufó" mint fogalom egyszerűen az üzletről szól, mint minden olyan dolog ami nem bizonyítható, viszont az emberek pénzt adnak érte, mert hinni akarnak benne.

"minden úgynevezett bizonyíték hit kérdése, és attól függ, hogy ki mit tekint annak."

Ez nem igaz. Bizonyíték az ami egyértelműen bizonyít valamit. Ennél többet vagy kevesebbet képzelni bele, az hit.

"de olyan technikával, amit feltételeznek a hivatalos álláspontot képviselő emberek, amilyen szerintük volt annak idején, teljesen ki van zárva."

Nézd, ez nem azt jelenti hogy földönkívüliek voltak. Legfeljebb azt hogy nem tudjuk. És ez nagy különbség. Az hogy valamit nem tudunk nem azt jelenti hogy Isten/ufók/Xenu stb. csinálta. Ez utóbbi már hit.

"több okból sem lehet úgy kutatni, mint valami mást."

De igen lehetne. Egyetlen idegen, egyetlen idegen tárgy már is bizonyítaná hogy vannak idegenek. Ez eddig nem történt meg.

"Én továbbra is hiszek a valódi ufo-kutatásban."

Ez rendben is van, mindenki abban hisz amiben akar.

2015. márc. 16. 23:27
 18/38 anonim ***** válasza:
7%

Con Troll, több dolgot félreértettél ezzel az egésszel kapcsolatban. Nézd, én nem tavaly kezdtem ezzel a témával foglalkozni, és nem is tavalyelőtt. Ahogy említettem, több olyan dolog is van, amik az ufo-kutatást alapjaiban nehezítik meg, és ezek okozzák a bizonyítékokkal kapcsolatos nehézségeket, - ami persze nem egyenlő a bizonyítékoknak a hiányával. Persze, akik eleve eldöntötték, hogy nem hisznek, mert ilyen a szemléletük, azok ahogy említettem, nem fognak hinni semmi ilyesmiben, akármit is mond az ember. Ezért tartom feleslegesnek erről az egészről vitázni.

A piramisokkal kapcsolatban egyébként én sem állítottam egyértelműen, hogy földönkívüliek voltak, de elég jó esély van rá. Vagy legalábbis arra, hogy az építőik a tudást tőlük szerezték, vagy pedig ha esetleg nem tőlük, akkor mindenképpen olyan fejlett civilizációban éltek, amelynek a tudása később elveszett, vagy rejtett formában maradt fenn.

Ami a bizonyítékokat illeti újra, nem értek egyet továbbra sem azzal, hogy nem hit kérdése. Például én állíthatok bármit azzal kapcsolatban, hogy ma vagy tegnap miket csináltam itthon. Akármit is állítok akárhogyan, nem fogom tudni tudományos igénnyel bebizonyítani, hogy én miket csinálok itthon nap mint nap. Pedig az úgy van, mert ha én tényleg azokat a dolgokat mondom, amiket valóban csinálok, akkor az igazat mondtam, mert én tudom, hogy az valóban így szokott lenni, ahogyan állítottam, hogy miket csinálok itthon nap mint nap. Aki viszont ezt nem hiszi, azzal nem tudok, és nem is lehet mit kezdeni: vagy elhiszi, amiket mondok, vagy nem. Ez tehát egy példa volt, de így működik a bizonyítás kérdése is ilyen témakörökben. Mindig lesznek olyanok, akik kételkedni és hitetlenkedni fognak.

2015. márc. 17. 00:05
 19/38 anonim ***** válasza:
38%

Én azt mondom, hogy a szkeptikusok, s a hívők ugyan abba az irányba tartanak! Mind 2 t a maga hite irányítja!

A hívő is vágyik arra, hogy valaki meg cáfolja, s ez ugyan így vissza is igaz! Ettől érezzük magunkat különlegesnek mert különbözünk!

Ez inkább a hívőknek szól!

Nehogy azt gondolja egy hívő se, h van még olyan szkeptikus aki bátran kijelenteni, hogy az egész

világegyetembe csak is kizárólag mi létezünk!

Mert ez az én ismereteim alapján egyszerűen nem igaz!

A vita inkább mindig az körül forog, hogy mi emberek

kapcsolatban állunk e valami fejlettebb fajjal!

Ennek is persze nagyon magas a lehetősége!

Ha a történelmet nem manipulálják, akkor viszont minden jel arra mutat, hogy bizony fejlett lényeknek van hozzánk köze!

2015. márc. 17. 01:49
 20/38 anonim ***** válasza:
50%

Többeknek, az UFO-hitben szenvedőknek:

összekeveritek a KRF-et az RKF-fel!

(Kecsesen Ringó Fecske - Recsegve F&ngó Kecske)

Ha készakarva magyaráztok félre dolgokat, rosszindulatúak, ha nem készakarva, akkor tudatlanok vagytok.

Online és nyomtatott formában is hozzáférhető az értelmező szótár, nem lenne akkora égés sikaknak, ha előbb megnéznék azt!

A "szkeptikus" nem "tagadót", "elvetőt" jelent, hanem olyan gondolkodót, aki szerint: "nem tartom kizátnak, de csak BIZONYÍTÁS után fogadom el igaznak!

Nem a "nem lévőt", a "nincs"-et kell bizonyítani, hanem annak ellenkezőjét.

.

"Az egy dolog, hogy ha valami UFO-t észlel egy egész város lakossága..."

Itt önellentmondás van!

Ha UFO, akkor AZONOSÍTATLAN a kütyü, ha bárki földönkívüliek csónakjának mondja, megszünt az azonosítatlanság, hiszen ő azonosította!

Ha a látott repülőre sok százan mondják, hogy eketaliga, akkor is repülő marad!

.

Visszatérve:

egyetlen értelmes szkeptikus sem állítja, hogy másutt nem lehet élet, sőt a mienknél fejlettebb élet.

Viszont hangot ad annak, hogy ha van is, nem bizonyított!

2015. márc. 17. 07:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!