Gondolkozzunk! Kik is építették a piramisokat?
Kizárt dolognak tartom, hogy az ókoriak.
Megnéztem egy erről szóló dokumentumfilmet, és a sok hülyeség, ilyen olyan térképészeti alakzatok mellett mutattak egy olyat, hogy az már az én érdeklődésemet is felkeltették.
A tömböknek a lapjai nem sík lapok voltak, hanem hullámok vannak bennük, hogy ne csúszkáljanak egymáson. Eddig ebben semmi különleges sincs, viszont ezek a lapok úgy vannak egymásra illesztve, hogy még a vizet se engedik át...
Hogy tudott legyártani valaki olyan régen ilyen pontossággal bármit is? Gondoljatok már bele, MA SE TUDNÁK MEGCSINÁLNI.
Hullámok, mélyedések amiknek az amplitúdói 1cm-en belül vannak, és a ráfekvő vagy alatta lévő következő tömb, HAJSZÁLPONTOSAN ILLIK RÁ, követi annak hullámait.
Jobban most nem tudom elmagyarázni.
Ilyet ma se tudnak csinálni, maximum öntéssel fémből.
Na?
Megjegyzem ez nem mindegyik piramisra jellemző, csak néhányra a világon szétszórva.
Szerintem volt egy másik civilizáció az ókoriak előtt, amely sokkal fejlettebb volt nálunk.
Mégis mi más magyarázat lenne?
"Ja, elméletben. Persze mikor gyakorlatban kéne piramist építeni, akkor megbuknak :) "
Nem buktak meg :)
"Igazad van, a piramis, a baalbeki trilithon, a maják piramisai mind picik! "
"Igazad van, végül is a párezer éve álló monumentális építmény csöppet sem maradandó. "
Ne haragudj meg, de még a mai technikai színvonalunkhoz képest is ocsmányak, faék egyszerűek és aprók. Ne magyarázd már be nekem, hogy egy olyan faj, ami képes a fénynél gyorsabban utazni, átszeli az univerzumot csak azért, hogy ilyen szerencsétlen kis apró kőhalmokat építgessen a sivatagba :D Röhög a májam.
"A 9. válaszoló írta, hogy "a piramisok nem is maradandóak", erre csak annyit reagálnék, ha valóban így van, mit keres a marson és a holdon piramis? :) Tehát a 9. válaszoló szerint az ókoriak átruccantak a holdra és a marsra is építkezni? :))) "
Ühüm.... mit is szívtál amikor kitaláltad, hogy a Marson vannak piramisok? :DDDD
Imádom az ezotéria rovatot :D
#10: Csak azt mondtam, hogy kiöntötték a köveket egy olynan speciális betonszerű anyagból, amit nem ismerünk, mert a mai beton más (a mairól egyértelműen megállapítható, hogy beton).
Ezt pontosan formába tudták önteni és utána még ki is égetni a felszínét. Nem kell a kvarchomok megolvasztásához lézer, nézz be egy üvegfújó műhelybe.
Az a probléma, hogy egyetlen ilyen -egymásnak gyakran ellentmondó - áldokumentumfilm sem volt képes még közelítő pontossággal sem megállapítani, hogy pontosan kik, mikor és milyen módszerekkel építették, míg a régészetnek erre van néhány adata.
A szuperfejlett civilizáció és az ufók részvételének feltételezése is csak XXI.századi elkényelmesedett, fantáziátlan agy víziója. Ugyanerre alapoz a laikusok körében népszerű paleoasztronautika is. Kényelmes Atlantiszt vagy az idegeneket rávágni egy olyan dologra, amit nem tudunk megmagyarázni, vagy nem nézünk alaposabban utána.
"Megjegyzem ez nem mindegyik piramisra jellemző, csak néhányra a világon szétszórva."
Melyek ezek?
"Szerintem volt egy másik civilizáció az ókoriak előtt, amely sokkal fejlettebb volt nálunk."
Amiket írtál, csak annyit jelent, hogy volt egy nálunk megalit építészetben fejlettebb civilizáció. Ez nem nagy újdonság, hiszen nem így építkezünk manapság, úgyhogy nagy kőtömbök egymásra pakolásában és összefaragásában akár az egyiptomi, akár a görög, akár a római civilizáció is fejlettebb volt nálunk.
Az, hogy valakik a múltban kőtömböket pontosan összecsiszoltak, nem feltételez szuperfejlettséget, feltételezhet szuper odaadást, elkötelezettséget is az adott mű/épület felé.
"Érdekesség még,a piramisokkal kapcsolatban,hogy minél régebbi annál jobb állapotban van.A piramisépítés tudománya lassan a feledés homályába merült.Ez bizonyíték lehet arra,hogy létezett valaha fejlettebb civilizáció mint a miénk."
Ha már az ókori építészek is fokozatosan elfelejtették a technikát, akkor ezt miért kérik folyton számon a paleoblabla, meg Atlantisz hívei a mai régészeken, akik még csak nem is építőipari szakemberek?
Ha a technika fokozatosan halt ki, akkor az elsőnek kell a legjobbnak és legpontosabbnak lennie. Melyik az első piramis? (A legpontosabbat ismerem, de az nem az első tudtommal).
Egyre rosszabb piramisokat építettek? Hát ne már. Ennyire szerencsétlenek ne legyünk már. Történelem, ötödik osztály.
Ez aztán nagyon szép, meg kidolgozott meg monumentális, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!