Senki nem gondolt még arra, hogy a"Hubble mély űr"módszerrel nézzünk szét a Holdon? Annyira királyok vagyunk, hogy ellátunk 13 milliárd fényévre, de homályos foltokat fényképezünk 405ezer km-ről, ez nem ciki?
1-es , nem ufó képról van szó, hanem hogy sok hivatalos NASA fotó rossz minőségű, mintha egy ezeréves telefonnal csinálták volna...éppen ezért érdekes, hogy ezeket oly sokan elfogadják, míg a rosszabb minőségű holdas ufó képekre mindenki fújtat. Holott, azokról nem az ufókutatók tehetnek, hanem szintén a NASA fotósai, mert az ő képeiket veszik górcső alá.
A rossz minőségű Holdas fotókért, nem az ufók és nem is az ufókutatók a hibásak :)
Utolsó: Hidd el, rengeteg dolog van, amiről nem tudunk még!
mulati lászló: Érdekes amit írsz, vagy egy fél éve hallottam a tévében, hogy az egyik űrteleszkóp(lehet, hogy pont a Hubble), 2 milliárd megapixeles képet képes készíteni. A Hold viszont már, szerintem, senkit sem izgat annyira, hogy jobb felvételeket készítsen róluk.
Lehet hogy a hold-ufo téma lerágott csont.Néhány hónapja találkoztam először a témával az Apolló 20-rol,a millió éves űrhajóról...érdekesnek tűnik.Olyan érzése van az embernek,mintha igazak volnának a Mátrix-ban(a filmben)látottak...talán addig jó,míg nem ébredünk fel...
Köszi.
ciki, nem ciki, ez van!
ha nem tetszik, csinálhatsz saját űrmegfigyelési eszközt, és azzal próbálkozhatsz jobb felvételeket csinálni.
A Holdról több millió szuper HD-s fénykép készült csak az elmúlt 10 évben! Utánuk lehet keresni a space.com, nasa.com vagy esa.int oldalakon!
A Hubble úgy van megépítve, hogy a távolabbi objektumokat észlelhesse. Nem csak távoli csillagokat, hanem pl. Naprendszerünk holdjait is kémlelte. A mi Holdunk sajnos túl közel van, illetve a Hubble nem a látható fény tartományában kutatott elsősorban, így a Holdról nem is készülhettek volna értékelhető képek.
Én azt furcsállom, hogy a Kepler-távcső (a Hubble utóda), amely a távoli Naprendszerek bolygóit fedezi fel, miért nem figyeli például a Plútót vagy a Kuiper-öv objektumait, esetleg az Oort-felhőt? Ugyanis a Keplerrel tényleg profi képek készülhetnének ezekről!
Ha ma valaki megnézi a Plútóról készült fényképeket, csak szürke pacát lát.
De majd jövő augusztusában, a New Horizon szonda megmutatja nekünk a Plútót is!
Bocs, elragadtattam magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!