Kik éltek a földön 3 milliárd éve?
A dél-afrikai fémgolyókra gondolok.
A Dél-Afrikában talált különös fémgolyók előtt értetlenül állnak a kutatók. Az egyedi leletekre az 1900-as évek második felében bukkantak dél-afrikai bányászok, ráadásul több száz golyót hoztak a felszínre. A leletek azért is nagyon különlegesek, mert olyan üledékes rétegben találták őket, melynek kora nagyjából 2,8 milliárd év. Ekkor a Föld még nem volt tele élettel: csak kezdetleges élőlények éltek rajta. Ennek ellenére természetesen előfordulhat az, hogy szabályos fémgömbök keletkezzenek, a kérdés az, hogy a dél-afrikai fémgolyókra hogyan kerülhettek minták és rovátkák.
A mindössze két-három centiméter átmérőjű golyók egy részén ugyanis barázdák láthatók: három párhuzamos vonal, pontosan középen, mintha az Egyenlítőt szimbolizálnák. A golyók alapvetően két kategóriára oszthatók: van közöttük kékes árnyalatú, fémből készült fehér foltokkal, illetve vájt típus, szivacsos jellegű, fehér anyaggal a belsejében. Hogy hogyan keletkezhettek, mi célt szolgálnak, és honnan kerültek elő pontosan, máig nem tudják.
Kik éltek itt és hova lettek ? Lehet hogy igaz a mahabharata írásai, mely szerint ősi atombombákkal kipusztították egymást és azok az üveges maradványok skóciában is erről tanúskodnak ? Vagy lehet hogy a misztikus és legendás Atlantisz lakói is léteztek ?
Nagyjából 2.8-2.5 milliárd évvel ezelőtt halmozódott fel az oxigén a légkörben, ami a redukáló élőlényeket jelentős számban kipusztította, de lehetőséget adott az oxidáló élőlények kialakulására.
3 milliárd évvel ezelőtt a legelső DNS-központú élő rendszerek létezhettek, melyek sokkal egyszerűbbek lehettek a mai baktériumoknál vagy mikoplazmáknál. Redukcióval nyertek energiát és oxigén termeltek, valamint kibírták az akkori forróságot a földfelszínen.
Nem tudom, milyen részleteket szeretnél tudni. :)
"Kik éltek a földön 3 milliárd éve?
A dél-afrikai fémgolyókra gondolok."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Strigi, én nem egysejtűekre gondolok, hanem emberre.
A Dél-Afrikában talált különös fémgolyók előtt értetlenül állnak a kutatók. Az egyedi leletekre az 1900-as évek második felében bukkantak dél-afrikai bányászok, ráadásul több száz golyót hoztak a felszínre. A leletek azért is nagyon különlegesek, mert olyan üledékes rétegben találták őket, melynek kora nagyjából 2,8 milliárd év. Ekkor a Föld még nem volt tele élettel: csak kezdetleges élőlények éltek rajta. Ennek ellenére természetesen előfordulhat az, hogy szabályos fémgömbök keletkezzenek, a kérdés az, hogy a dél-afrikai fémgolyókra hogyan kerülhettek minták és rovátkák.
A mindössze két-három centiméter átmérőjű golyók egy részén ugyanis barázdák láthatók: három párhuzamos vonal, pontosan középen, mintha az Egyenlítőt szimbolizálnák. A golyók alapvetően két kategóriára oszthatók: van közöttük kékes árnyalatú, fémből készült fehér foltokkal, illetve vájt típus, szivacsos jellegű, fehér anyaggal a belsejében. Hogy hogyan keletkezhettek, mi célt szolgálnak, és honnan kerültek elő pontosan, máig nem tudják.
Valakik éltek itt.
Meg nézném ezeknek a golyóknak a képeit , ha van linkeld nekem ha lehet kérdező, ez nagyon érdekes...
Ha jól tudom 12 ezer évvel ezelőtt élt zamelox, és egy emberi várós ahol a kozmikus tudás átjárt mindent egy kristály segítségével, és ők voltak a Antaltisziak ősei
Strigi, ha nem értesz a geológiához miért itt kell reklámoznod ?
Tessék Diator, itt találtam belőle sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!