Hiszel a földönkívüliekben?
Egy indok is jó jönne.
Vagy valaki találkozott-e már? :DDD
" mond már meg nekem.Hogy ha a tér és idő létre jötte előtt nem létezett semmi,akkor istennek hogyan teremthetett volna meg akár mit is.Mivel se ideje se helye nem volt ahhoz hogy akármit alkothasson egy lény."
és még te (vagy 1 másik névtelen ide írogató) vádol engem földhöz ragadtsággal?
Isten időn és téren kívül létezik. Mindkettőt Ő teremtette. Felette áll mindennek. Tér és idő elött (mert azok teremtett dolgok, ergo kezdetük van) Isten létezett. Ő a Van.
A hinduizmus itt téved, mikor Istennel a létet, a világmindenséget azonosítja. Az univerzum teremtett tér, bizonyítható, s nem öröktől fogva létezik.
Isten nem egyenlő a teremtéssel, mert akkor a teremtés saját magát hozta volna létre ami ad absurdum.
Akármit hablatyoltok, egy öröktől fogva létező személyes lény létezik, máskülöben nem lenne semmi.
Semmi semmiből semmit nem szül, tehát mivel a világnak bizonyíthatóan volt kezdete, VALAKI létrehozta.
Ha ez nem logikus következtetés (Biblia nélkül is ide lyukad ki a gondolkodó) akkor semmi nem az.
akkor most mi a logikusabb:
1 - eszetlen, értelem nélküli, tehetetlen stb. anyag "létrehozta saját magát" (hogy a vérbe?) aztán továbbfejlődött (hogy a vérbe?)
2 - egy végtelenül intelligens, mindenható, személyes Teremtő hozta létre a mindenséget, CÉLLAL, és OKKAL. (ez utóbbi kettőbe most ne menjünk bele)
az utóbbi logikusabb, független a bibliától.
Rómna levél 1 20-22
20Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
ez az igeszakasz a materialistákról szól.... (többek közt)
"Az egyiptomiak
hieroglifái közt kutatva a kutatók
felfedezték, hogy az ókori Egyiptomban már
ábrázoltak gépfegyvert, tankot, helikoptert!!!"
írtam, h én is olvastam Daniken könyveket.
nyilván úgysem hiszed el, de ezeket a sátán csinálta, h az embereket becsapja. félrevezesse.
Lenora.
mi a faxé kérdezel, ha lexarod a választ, el sem olvasva.
negligálod, mert nem tetszik. ez nem racionális hozzáállás.
állítod h minden hsz-t elolvastál amit írtam.
akkor tehát:
1 - szándékosan értetlenkedsz
2 - nem akarod elfogadni az igazságot, mert érzelmileg ellenállsz.
3 - az előzőek keveréke
mivel hülye nem vagy, nem hinném, h nem érted.
Nos, tudod, nem sz*rok le semmikor, semmit.
Érzelmileg nem befolyásol, mivel nem az életem meghatározó része ez a téma, és igazából semleges vagyok. Nem vagyok az a hú, de nagy hívő.
Ha a sátán befolyása alatt csinálták a gépfegyver, stb rajzát, akkor ő honnan ismerte azokat? Ez már felveti a kérdést bennem, hogy akkor hogyan ismerték azokat, amiket nem olyan rég találták fel? Ez nem a földönkívüliekre utal?:))
És amúgy nem Lenora, hanem Lenore.:D
Na ezen jót nevetek mindig mikor egy szent fazék ezzel rukkol elő!
De magyarázd már meg hogy létezhetett a mi terünkön és időnkön kívül.Szó szerint a semmiben.Ugyanis ha nincs idő az = a mozdulatlansággal!
"Nos, tudod, nem sz*rok le semmikor, semmit.
Érzelmileg nem befolyásol, mivel nem az életem meghatározó része ez a téma, és igazából semleges vagyok. Nem vagyok az a hú, de nagy hívő."
értem
"Ha a sátán befolyása alatt csinálták a gépfegyver, stb rajzát, akkor ő honnan ismerte azokat?"
természetfeletti intelligens lény. ismeri az univerzumot, jelen volt a teremtésénél, ezért hazudik könnyen pl. a dogon mítosz esetében. sugalmaz létező bolygókat, azt hazudva h ott van élet. a csillagászok felfedezik, és azt hiszik, a dogonokat idegenek látogatták meg a prehisztorikus korban, különben honnan van ismeretük a távoli csillagrendszerekről. sirius b.
"Ez már felveti a kérdést bennem, hogy akkor hogyan ismerték azokat, amiket nem olyan rég találták fel? Ez nem a földönkívüliekre utal?:))"
a szellemi lények sokkal többet tudnak az embernél. dezinformációkat adnak át megtévesztésül.
"És amúgy nem Lenora, hanem Lenore.:D"
bocs
"És ne gyere nekem az idióta szabad akarat dumával"
pedig az miatt van. sajnálom ha nem tetszik neked.
"Ugyanis ha nincs idő az = a mozdulatlansággal!"
tévedés. a mozgás és az idő csat itt van összekötve.
a mennyben és a pokolban folynak a történések, de nincs idő, ami múlna. örök jelen van. nem mozdulatlanság. nem pause, mint 1 dvd film esetén.
"Semmi semmiből semmit nem szül, tehát mivel a világnak bizonyíthatóan volt kezdete, VALAKI létrehozta. "
Ez megint nem bizonyíték isten létezésére.Attól hogy még nem értjük az univerzum rejtelmeit meg és nem tudjuk a keletkezésének pontos okát .Nem kéne egyből istenre ,meg természet feletti lényekre fogni, hogy valaki teremtette a világegyetemünket.Ha mindenki így állt volna hozzá még mindig halászó vadaszó gyűjtögető faj lennénk!
Még csak néhány tized éve kezdte az emberiség kutatni a világűrt,idővel majd meg tudjuk hogyan jött létre a világegyetem.De tuti nem teremtette senki ezt előre meg tudom mondani neked!
Ha csak nem a mátrixba élünk és akkor egy kibaxot számítógép teremtet minket.
Ja nekem is van egy kérdésem istent ki vagy mi teremtette?
Mert ilyen alapon örökké mehet a mókuskerék !
Mellesleg a kínaiak 5000 éve számítsák az időt szóval a te istened igen csak le van maradva még az időszámításban is :D
Meg szerinted akkor az összes többi vallás hazugság?A keresztények még a karácsonyt is lopták ráadásul a pogányoktól.Szóval nagyon szava hihető a kreativitás mentes istened és a babikád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!