Hiszel a földönkívüliekben?
Egy indok is jó jönne.
Vagy valaki találkozott-e már? :DDD
Mindenekelőtt azonban meg kellene határoznunk, hogy mi az az ÉLET.
Ez a létező legnehezebb kérdések egyike, ha a világot pusztán materialista, anyagelvű nézőpontból vizsgáljuk. Ebben az esetben ugyanis az anyagból magából kellene kimutatnunk, hogy miképpen szerveződik életté. Márpedig ez eddig még senkinek sem sikerült sem elméletben, különösen pedig gyakorlatban nem. Sikerülhet-e azonban valaha?
Az okság elve szerint semmi nem adhat másnak olyasmit, amivel ő maga nem rendelkezik! Az atomok, molekulák sem egyenként, sem összevéve sem rendelkeznek az élőlényekre jellemző magasabb tulajdonságokkal. Erőik és hatásaik csak fizikai és kémiai erőket és hatásokat eredményezhetnek.
Bármilyen hőfokon, bármennyi nedvességgel, fénnyel, mechanikus mozgással, vegyi hatással párosítva sem jöhet létre belőlük élő szervezet, csak holt anyag.
Fizikai értelemben élőlénynek tehát csak azt nevezhetjük, amelynek megvan a lehetősége a nem-életre, tehát a halálra is. Csak az él, ami meg tud halni. Lehet egy kémiai vegyület akármilyen bonyolult, ha nincs minőségi különbség élő és holt állapota között, akkor az nem élőlény. Ha egy élőlény elpusztult, akkor ami hátramaradt, a tetem, az az élőlény anyagi része. „Eltávozott belőle az élet” mondjuk. Márpedig ha eltávozott, akkor korában benne volt.
Ha az anyag hordozná az életet, akkor miért nem él a tetem, hiszen a fizikai része most is jelen van?
Azok számára, akik az isteni teremtésben hisznek, nem probléma annak belátása, hogy az élet nem származhat az élettelenből, isteni közbeavatkozás nélkül. Azok számára azonban, akik az anyagi világon túl nem akarnak mást elfogadni, a halál lehetősége egy nagyon jó érv élő - élettelen megkülönböztetésére.
Aqer, ha hiszed ha nem, az egész 11 oldalt, ami eddig létrejött ennél a kérdésnél, mind elolvastam. A-tól Z-ig. Egytől-egyig, amibe a te hsz-eid is beletartoznak.
Válaszolni se telik nekem hosszú időbe, pedig telefonról vagyok, mégis tudok viszonylag - számomra - rövid idő alatt egy hosszú, és lényeget tartalmazó választ írni, szóval ne mondd, hogy ezért nem vagy képes válaszolni a kérdésekre. Ha gép közelbe lennék, és feltennél sok kérdést, biztos tudnék válaszokat adni. Maximum nem 10 perc az írás, hanem több, de ahogy észrevettem, van szabadidőd bőven, szóval inkább menj ki a szabadba, és kérdezgess erről a témáról /esetleg még jó sok más felmerült témákról/ olyan embereket, akiket nem butított el a mai világ, avagy a még múltból ránk maradó b*romságok temérdeke. És akkor a kérdése/i/dre választ adók, illetve az itt kommentelők válaszai alapján alkoss egy olyan elméletet, amiben több a valósághoz közelítő dolog, avagy ami megtörténhet, és nem csak mese.
Ne vedd rossz néven, de a kérdéshez adott válaszaid eleinte még normálisnak /talán/ voltak mondhatók, de most már.... Csak annyit tudsz felhozni, hogy Isten így, Isten úgy, meg Biblia így, Biblia úgy. Honnan tudod, hogy nem csak valami kitaláció?
Ez a kérdés tudom, a földönkívüli létformákra is igaz, de arra legalább több utaló jel is van (lásd a nem tudom hanyadszor említett 4 pont, aminek az utolsó 2 pontjára még nem válaszoltál!), amik egy része igaz, hamis, de nem mind.
Tudom, erre felvetődik az a kérdés, hogy akkor istennel kapcsolatban ez miért nem így van? Saját véleményem szerint (mint mindig) csak egy akkoriban rabszolgasors közelébe jutott nép írt Istenről, stb. Senki más. Az nem tartozik ide, hogy utána a vallás elterjedt. Az más szósz. A szószhoz a tészta, hogy egyetlen más kézzel fogható bizonyíték sincs - a Biblián kívül, de az csak ha jól rémlik 4 ember által írt könyv -, mi bizonyíthatná, hogy igenis, ez meg ez történt.
Továbbra sem személyeskedem, ezt jegyezd meg, és ha nem tévedek, én kb mindenre, amin egy gagyi telóról lehet, választ adok. Szóval ezt elvárom, hogy te is teljesítsd.
Apropó, nekem nincs bajom az isteneddel, csak gyerekként sokat csalódtam benne, illetve, pár tényen való elgondolkodás után már nem hittem/hiszek benne. Ennyi. Szóval az, hogy nem hiszek benne, nem lényeges.:)
Remélem harmadik, vagy hanyadik kérésre már válaszolt a 3. és 4. pontra.
Aper azt mond már meg nekem.Hogy ha a tér és idő létre jötte előtt nem létezett semmi,akkor istennek hogyan teremthetett volna meg akár mit is.Mivel se ideje se helye nem volt ahhoz hogy akármit alkothasson egy lény.
Amúgy meg pont a bibliára hagyatkozól ahol egy teljes félre kettyintést leírtak.Ugyanis a krisztusod valahogy így született nem pedig a szentlélek szánta meg Mariskát.Valószínűleg szegény Józsi bácsit verte át jól Mariska azzal hogy azt hazudta az urának ,hogy őt isten csinálta fel.Pedig valójában a szomszéd Pista bácsi volt az akit a dicséret illeti.Csak mint tudjuk az Ács Józsi bácsit fejen vágta egy gerenda valamikor és azóta mindent elhisz amit a Maris neje mond neki és így nyugodtan annyit kefélhetett félre Maris amennyit akart ,mert az urát már jól be etette, hogy őt isten baxta meg és bele lehelt a szentlélek huu!
Na ennyire hihető a bibliád és az egész isten általi teremtés elmélet!
Ja amúgy meg az érzelmeinket sem a lélek adja jobb ha tudod.Mindössze az agyunkat ért külső ingerekre válaszol a testünk különböző kémiai vegyületekkel és idegi impulzusokkal.A természetben az összes érzés amit érzel a túlélését szolgálta az emberi fajnak.Pl félelem érzet + adrenalin a meneküléshez,szerelem/szeret fajfenntartás miatt.
Szóval a lélek létezése már itt is megbukott.
Mellesleg 99,999 százalék hogy a halál után nincs semmi!De aki fél a haláltól minden isten mennyország,pokol bla bla blával próbálja nyugtatgatni magát.De jobb ha beletörődöl ha meghalsz az a vég és nincs utána semmi!
"baktérium élő. Hiába tagadod. Most megint homokba dugod a fejed. És te is, meg én is atomokból, molekulákból állunk. Miért, szerinted miből? :D GOndolkodni az idegrendszered miatt tudsz, ami szintén atomokból, ionokból épül fel, és sajnállak, de ez bizonyított tény, nem megkérdőjelezhető."
és az atomok, ionok, stb EMLÉKEZNEK? TUDNAK? TAPASZTALNAK? SZERETNEK-GYŰLÖLNEK, BOLDOGOK? (
hét évente az összes sejted kicserélődik, akkor hogyhogy ugyanaz marad a személyiséged?
írjátok már össze mit akartok. nem tudom hányan vagytok itt, sokan név nélkül. mindenki feltesz 6-7 kérdést. csak kapkodom a fejem.
1 - vagy beszéljétek meg mit akartok kérdezni
2 - vagy várjatok míg mindenki kérdéseit kimásolom word-be, és egyenként megválaszolom, majd beillesztem ide. de ez sok idő...
melyik legyen?
Bemásolom neked, hogy melyik két pontról beszélek, sokadjára. Eleinte tudomást sem vettél róla, utána meg elfelejtetted.. Oké...
"ma csillagászatnak hívunk!!
3.: ez az egyik kedvencem:3 Az egyiptomiak
hieroglifái közt kutatva a kutatók
felfedezték, hogy az ókori Egyiptomban már
ábrázoltak gépfegyvert, tankot, helikoptert!!!
4.: Ez az 1900-as években történt, hogy egy
faluban a házak falában különleges
térképdarabok vannak építve (valahol
Oroszországban), és egy kutató csoport
megszerzett egy ilyet a sok db közül, amiről
megállapították, hogy 10000 (!) éves! A
térkép ábrázolt egy krátert, aminek nyoma
sem volt, ezután pár évvel felfedzték, hogy a
térkép által ábrázolt kráter létezett!!!! "
Ez az a kettő, amire rá se bagóztál. Adj ezekre is választ.:)
Nos, azt hiszem ma már a sok sületlenséget nem fogom olvasni, de a választ attól írd meg..
Bemásolom neked, hogy melyik két pontról beszélek, sokadjára. Eleinte tudomást sem vettél róla, utána meg elfelejtetted.. Oké...
"3.: ez az egyik kedvencem:3 Az egyiptomiak
hieroglifái közt kutatva a kutatók
felfedezték, hogy az ókori Egyiptomban már
ábrázoltak gépfegyvert, tankot, helikoptert!!!
4.: Ez az 1900-as években történt, hogy egy
faluban a házak falában különleges
térképdarabok vannak építve (valahol
Oroszországban), és egy kutató csoport
megszerzett egy ilyet a sok db közül, amiről
megállapították, hogy 10000 (!) éves! A
térkép ábrázolt egy krátert, aminek nyoma
sem volt, ezután pár évvel felfedzték, hogy a
térkép által ábrázolt kráter létezett!!!! "
Ez az a kettő, amire rá se bagóztál. Adj ezekre is választ.:)
Nos, azt hiszem ma már a sok sületlenséget nem fogom olvasni, de a választ attól írd meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!