A szkeptikusok csak maguknak hinnének senki másnak?
A szkeptikusok magukat helyezik mindenki fölé. Ez kiderül az itt lefolytatott beszélgetésekből is, aminek kb. ez a lényege:
Szkeptikus - "Hívő", bár nem szeretem ezt a szót
-Sz: miért van az hogy ufót csak kocsmázó és hasonló színvonalú buta emberek látnak?
-H: ez nem igaz, láttak már katonák, rendőrök, pilóták is
sőt asztronauták akik jártak az űrben
-Sz: jaj hagyjuk már asztronauták nem láttak, csak ufó humbuk oldalakon vannak írások, miért nincs erről videó?
-H: *belinkeli a videót, amiben az asztronauta nyíltan elmondja, hogy repülő csészealjat látott*
-Sz: óó jajj oké igazad volt, de hát mindenki megbolondul idős korára
-H: normális vagy? egy nemzeti hős, aki megjárta az űr biztosan megbolondult és hazudozik össze vissza
-Sz: majd akkor elhiszem, ha valami magas beosztású ember mondja el! na akkor már van benne valami!
-H: ilyen is van, katonai tábornokok, miniszterelnök is bejelentette már * belinkeli a videót*
-SZ: jajj hát ezt mégse hiszem el hazudik, csak a pénz kell neki!
-H: magyarul te senkinek sem hiszel akkor???
-Sz: majd ha bejelenti Obama vagy kint lesz egy olyan honlapon akkor elhiszem vagy ha leközlik este a hírekben hogy leszállt ET!
Tehát mindenkit maguk alá helyeznek, senkinek sem hisznek. Ők följebb valók az űrhajósoktól, a katonai vadászgép pilótáktól és a többi.Mindent jobban tudnak, a többiek pedig buták. Jól látszik, hogy amikor kérnek egy adott személyt, akiknek hinni lehet állításuk szerint, de mikor megkapják azonnal viszakoznak hogy mégsem hiszik el amit az illető mond XY ócska kifogás miatt. Ugyanez történne Obama, TV-s és egyéb ügyekben is.
Rá mondanák, hogy Obama hazudik, a TV csak egy prank átverés amiben bemutatják vagy éppen CGI. stb.
Mi a véleményetek, szerintetek is így van?
"de az adamski , meg az annácska is lapul mint a vizibolha a nádon:)"
Mégis miért lapulnának? Ő az a kettő aki hosszan szokott írni és kifejti amit gondol és védi az állításait.
" Válaszoltál a saját kérdésedre: "
Nem tudom, pont ezaz hogy ebben az esetben is az folyna le, mint az összes többi nyilatkozó emberrel. Hogy hazug, csal, dezinformál, csak pénzért csinálja, mentálisan beteg lett.
"bármilyen hiteles forrásnak hinnénk. Sajnos "Roger Almond a utahi berepülőpilóta század okleveles oktatója" nekem nem elég hiteles, és a többi kalapból előhízott tanú sem az."
Hát bocsi, de egy asztronauta miért is nem hiteles? Megjárta az űrt, ezt pedig olyanok tehetik akik mentálisan rendben vannak, számos "próbán" és teszten át kell esnie egy embernek, hogy asztronauta váljon belőle.
" Csak olyan állítás lehet hiteles, ami ELLENŐRIZHETŐ! Ezek az állítások pedig nem ilyenek."
Ha Obama bejelenti miért is lenne ellenőrizhető? Csak mert Obama mondta? Ugyanolyan szava van mint a kérdésben felsorolt embereknek.
Kíváncsi vagyok, hogyha Obama azzal állna elő hogy elrabolták az UFO-k és beszéltek is vele, majd hazahozták, amit még 3-om másik ember is látott a Fehér Házból, akkor mégis mit gondolnátok róla?
Nem, ez abszolút nem így van! Olyan mondatokat adsz a szkeptikusok szájába, amiket soha nem mondanak! (Akik meg élből tagadnak mindent, azok nem szkeptikusok, jó lenne ezt már felfogni végre!)
Egy szkeptikus készséggel elhisz bárkinek bármit, ha az alá tudja támasztani az állítását, ha bizonyítani tudja, hogy amit mond, az tényleg úgy van.
Egyébiránt mondhat bárki bármit, asztronauta, Obama, teljesen mindegy, egyikük sem lesz hitelesebb a részeges Józsi bácsinál, csak azért, mert azt mondják, földönkívüliek járnak köztünk. Ha viszont van mellé bizonyítás (és nem feltételezések!), akkor a részeges Józsi bácsi állítása is rögtön hiteles... lenne, ha létezne ilyen. De ez a gond, hogy az állítások, a nagy bejelentések soha sincsenek semmivel alátámasztva. Ilyen szempontból meg miért élvezne elsőbbséget egy ember véleménye, aki azt mondja, hogy léteznek, több tucat másikkal szemben, akik meg azt mondják, hogy nem?
Szóval itt semmiféle egoizmusról, fölé-alá helyezésről szó nincsen! Egyszerűen csak arról, hogy hiába linkel be egy UFO-hívő több millió oldalt is akár, ha azokon csak feltételezések, meg bizonyítatlan állítások szerepelnek. Akkor épp ugyanott vagyunk, mintha semmit nem linkeltél volna be: vagy vannak földönkívüliek, vagy nincsenek. Így semmivel sem jutunk közelebb a megoldáshoz.
Ha ez igaz, minden szavadat elhiszem. :-D
Nos, nagyon úgy fest, hogy mi, szkeptikusok, máshogy értelmezzük a bizonyíték szót, mint a H-k :)
Számotokra egy youtube videó, amin valami öreg tata ufókról beszél, bizonyíték. Számunkra nem az.
Számotokra egy paranormal.hu-s cikk bizonyíték. Számunkra nem az.
Itt a nagy különbség.
Legjobb példa a kettőnk közti gondolkodásbéli különbség illusztrálására ez a cikk:
ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/02/egy-nasa-tisztviselo-megerositette.html
Legalább 10 alkalommal láttam már itt felbukkani, és erre a cikkre hivatkozva bizonygatták mindig, hogy márpedig a földönkívüliek itt vannak.
Na most, egy hívőnek eszébe sem jut kételkedni, hanem diadalmasan linkelgeti mindenhova, hogy tessék, én megmondtam.
Én, mint szkeptikus, fogom a google-t, beírom, hogy Clark McCelland, és kb. fél perc alatt kiderül, hogy ilyen nevű ember soha nem dolgozott a NASA-nál, így meg is dőlt a nagy bizonyíték..
Egy másik topicban már leírtam egy rövid kis fejtegetést, amivel kapcsolatban viszont roppant kíváncsi lennék az ufóhívők véleményére, alább olvasható:
"De én nem a kormányok módszereit és szándékait pedzegetném, vizsgáljuk meg egy másik szemszögből a dolgot, mégpedig a feltételezett földönkívüliek szemszögéből.
Na ilyenkor van az, hogy gyakorlatilag teljesen káosz az egész történet, semmi nem stimmel:
Ugyanis adott egy rendkívül magas technológiai fejlettségű faj, aki idelátogat a bolygónkra, ugye?
Mik lehetnek a szándékaik?
Kapcsolatba lépni velünk? Hát ennek marha egyszerű módja lenne az, hogy szépen leszállnak mondjuk a central park-ban, és kapcsolatba is léptek. Mivel eddig nem tették, feltételezhetjük, hogy mégsem ezt akarják. Persze az is lehet, hogy először a vezetőinkkel léptek kapcsolatba, de nyilván látják ők is, hogy a kormányok titkolóznak már évtizedek óta, tehát megint csak megtehetnék, hogy a nyilvánosság előtt felfedik magukat. De persze az is egy verzió, hogy CSAK a vezetőinkkel akarnak kapcsolatban lenni, de bármelyik verzió is igaz, kizárásos módon oda jutunk, hogy az átlagember számára észrevétlenek akarnak maradni. De ekkor megint egy csomó ellentmondásba ütközünk! Ugye egy technikailag nagyon fejlett faj kell legyen, ha ide tudtak egyáltalán utazni, viszont akkor hogy lehet, hogy annyira balf*s.z.ok, hogy karácsonyfa módjára kivilágított űrhajókkal repkednek a fejünk felett, ráadásul pont éjszaka, hogy még jobban lássuk őket??
Holott már a mai földi kémrepülőgépek is képesek az emberek számára észrevétlenül közlekedni, kizárt, hogy egy nálunk sokkal fejlettebb faj ne lenne erre képes.
A másik eléggé ellentmondásos szál a kérdésben az elrablások sztorija. Minek is rabolgatnak el embereket? Kézenfekvő magyarázat persze az, hogy vizsgálgatni akarnak minket, de a fentebb említett elég nyilvánvaló szándék, miszerint emellett észrevétlenek akarnak maradni, megint csak nem stimmel. Már mi, emberek is képesek vagyunk úgy elrabolni valakit, megvizsgálni, aztán visszaszállítani az eredeti helyére, hogy abból az illető az égvilágon semmire nem fog emlékezni, és nem is hagyunk semmilyen látható nyomot a célszemélyen. Tehát megintcsak felvetődik a kérdés, az UFO-k miért olyan balfékek, hogy nem tudják ezt megcsinálni? Miért hagyják meg nekünk a lehetőséget, hogy visszaemlékezzünk az elrablásokra, ha nem akarják, hogy tudjunk a létezésükről? Miért használnak külsérelmi nyomokat hagyó, invazív vizsgálati módszereket, mikor már a mi orvosi diagnosztikánk is képes szinte mindent diagnosztizálni anélkül, hogy akár csak egy tűszúrást kellene ejteni a páciensen? Hiszen ezzel is csak elárulják magukat..
Persze az is egy magyarázat, hogy néhány UFO-kölyök elköti néhanapján UFO-apu űrhajóját, és idejönnek poénból szórakozni velünk, de azért ez igen valószínűtlen :D
Szóval nem stimmel ez az egész, hiszen bármit is tételezünk fel az idegenek itt létének okaként, az ellentmond annak, amit tesznek, teljesen logikátlan, márpedig ennyire logikátlanul és irracionálisan viselkedő lények nem juthatnának el technikailag olyan szintre, hogy képesek legyenek iderepülni.
Ezért gondolom én azt, hogy soha nem jártak itt semmiféle földönkívüli lények."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!