Miért pont földönkívüliek?
Arra vagyok kíváncsi, hogy miért hoznak az emberek irracionális döntéseket bizonyos jelenségek magyarázatakor? Miért fognak földönkívüliekre mindent, amikor valamit nem értenek?
Ugyanis a legtöbb, elsőre különösnek, érthetetlennek tűnő jelenségre van több lehetséges magyarázat, valószínűek, kevésbé valószínűek és teljesen valószínűtlenek.
Na most, én azt tartanám logikusnak és racionálisnak, hogy egy ilyen esetben a legvalószínűbb magyarázatot fogadjuk el és próbáljuk igazolni, és csak akkor foglalkozzunk a kevésbé valószínűekkel érdemben, ha a legvalószínűbb magyarázatról bebizonyosodik, hogy téves. Az elvakult UFO-hívők viszont pont ellentétesen cselekszenek.
Egy példa:
Valaki megy haza este az autójával, lát valami különös fényt az égen, és nem tudja, hogy mi az.
Erre több lehetséges magyarázat is létezik:
1. simán egy kivilágított repülő, vagy helikopter, esetleg valamilyen pirotechnikai eszköz volt - ez a legvalószínűbb
2. valami titkos katonai kísérlet - ez kevésbé valószínű
3. Valami ismeretlen időjárási jelenség - ez még kevésbé valószínű
3. földönkívüli űrhajó - ez a legkevésbé valószínű
Mégis, az emberek egy része automatikusan a 4. verzióban kezd el hinni, és sehogysem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.
Másik példa:
Találnak egy gabonakört.
1. pár kölyök hülyéskedik, átverés - ez a legvalószínűbb
2. Az éjszaka folyamán leszállt egy helikopter, és a rotor keltette légáramlás lapította le a gabonát - ez is valószínű
3. földönkívüli űrhajó szállt le oda, az hagyta a nyomokat - ez a legkevésbé valószínű
És ismét, lesz az embereknek egy olyan része, aki automatikusan a 3. verzióban kezd el hinni, és sehogysem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.
Miért van ez, miért gondolkoznak néhányan ennyire irracionális módon?
"Amúgy az UFO-k létét már a világon egyre több állam ismeri el hivatalosan, a legutóbbi ha jól emlékszem Mexikó volt ."
Ugyan mutass már valami hivatalos, állami papírt erről, akár Mexikóból, akár máshonnan!
Nem, nem egy videót, ahol mondjuk egyetlen mexikói állami ember, ki tudja, milyen indítékkal, kijelenti, hogy földönkívüliek léteznek. Mert ez egy ember személyes véleménye, semmi köze egy állam álláspontjához, és gyanítom, hogy szintén megalapozatlan és bizonyítatlan. Ugyanis ha bizonyítással egybekötve jelentene ki valaki ilyesmit, akárki, nem is kell, hogy köztiszteletben álló személyiség legyen, akkor már nem lenne kérdés, hogy járnak ide földönkívüliek. De mégsem ez a helyzet...
Kérdező, akkor mégiscsak láttak valamit . Itt az a lényeg mit értünk a "jelenségek" alatt .
"milyen indítékkal, kijelenti, hogy földönkívüliek léteznek."
Én azt írtam hogy UFO, tudod Azonosítatlan Repülő Tárgy . Az UFO nem feltétlenül egyenlő a földönkívüliekkel .
"Drága Annácska felesleges bármit is mondanom minden hülyeségedre válaszoltak az előttem szólók. "
Te még mindig buta vagy és még mindig nem tudsz érdemben hozzászólni a témához .
"Te még mindig buta vagy és még mindig nem tudsz érdemben hozzászólni a témához ."
Nem is kívánok én csak élvezettel nézem ahogy a normális hozzászólók darabokra szednek téged és az nevetséges érveid :D SZórakoztató nagyon.
"Én azt írtam hogy UFO, tudod Azonosítatlan Repülő Tárgy . Az UFO nem feltétlenül egyenlő a földönkívüliekkel . "
Na ne csináld már! Mindketten tudjuk, hogy mit értesz te UFO alatt!
Vagy legalábbis nagyon remélem, hogy nem azzal próbálod saját magad igazolni, hogy Mexikó elismerte, ami nyilvánvaló: vagyis minden, ami repül, az UFO, amíg rá nem jövünk, mi az.
"Kérdező, akkor mégiscsak láttak valamit . Itt az a lényeg mit értünk a "jelenségek" alatt"
Igen, de amit láttak, az nagyon valószínű, hogy a csillaghullás volt, amit mások is láttak.
Abban meg nincs semmi rendkívüli.
A zajok meg.. hát nem tudom, hogy töltöttél-e már el éjszakát erdőben vagy erdő közelében, de állandóan zajokat hallani :)
"Mindketten tudjuk, hogy mit értesz te UFO alatt! "
Én azt értem alatta amit jelent a mozaik szó, nem kell itt kiforgatni a másik szavait . A kormányok azt ismerték el, hogy léteznek ezek az ismeretlen tárgyak, amik a légtérben repülnek .
"hozzászólók darabokra szednek téged és az nevetséges érveid :D "
Milyen kár, hogy nem te cáfolod meg ezeket, és megmaradsz kis butusnak :-)
Kérdező ! Szerinted ha csillaghullás lett volna, akkor miért lezáratlan még ez az akta ?! Szerinted a légierő, a rendőrök és az FBI nem gondoltak erre ? Szerinted nem voltak olyan körülmények amiért kizárják ezt a lehetőséget ? Szerinted ha ilyen egyszerű lenne az ügy, akkor még mindig lezáratlan lenne az akta, saját magukat égetve ezzel ?
"Kérdező ! Szerinted ha csillaghullás lett volna, akkor miért lezáratlan még ez az akta ?! Szerinted a légierő, a rendőrök és az FBI nem gondoltak erre ? Szerinted nem voltak olyan körülmények amiért kizárják ezt a lehetőséget ? Szerinted ha ilyen egyszerű lenne az ügy, akkor még mindig lezáratlan lenne az akta, saját magukat égetve ezzel ?"
Nem, semmi sem zárja ki a meteorokat vagy a csillaghullást, csak épp semmi nem is támasztja alá kétségbevonhatatlanul.
Amúgy meg minek jössz folyton ezzel a 'nevetségessé teszik maguk' meg 'lejáratják maguk' dumákkal? Egyetlen épeszű ember előtt sem járatja le magát semmilyen hivatalos szerv a lezáratlan ügyekkel. Olvasgass rendőrségi statisztikákat, ha érdekel, hogy mennyi lezáratlan ügy keletkezik évente, amik az esetek nagy részében mindig is lezáratlanok maradnak!
"Én azt értem alatta amit jelent a mozaik szó, nem kell itt kiforgatni a másik szavait . A kormányok azt ismerték el, hogy léteznek ezek az ismeretlen tárgyak, amik a légtérben repülnek ."
Én kérek elnézést! Mindenesetre én ezt inkább nem mertem volna bevallani. Olvasd vissza az előző hozzászólásom utolsó mondatát! Szóval valódi jelentésében beszéltél az UFO-król, akkor viszont a mondatod jelentősége gyakorlatilag semmi!
"Amúgy meg minek jössz folyton ezzel a 'nevetségessé teszik maguk' meg 'lejáratják maguk' dumákkal?"
Mert ha egy állami szerv nem tud megoldani egy ügyet, akkor a saját alkalmatlansági bizonyítványát állítja ki .
"Kérdező ! Szerinted ha csillaghullás lett volna, akkor miért lezáratlan még ez az akta ?! Szerinted a légierő, a rendőrök és az FBI nem gondoltak erre?"
De, pont hogy gondoltak erre. Csupán csak azért lezáratlan, mert nem tudják BIZTOSAN, hogy mi történt. De nem állítják, hogy földönkívüliek voltak, mert ennyiből ezt nem lehet felelősen kijelenteni. Ennyi.
És pont ez a különbség a józan gondolkodású emberek és közted.
Egy józan gondolkodású ember a következőképpen gondolkodik:
Nem ismerünk pontosan minden részletet, ezért csak annyit mondhatunk, hogy nem tudjuk biztosan, mi történt.
Ezzel szemben te:
Nem ismerünk pontosan minden részletet, tehát biztosan földönkívüliek voltak.
Remélem, érted a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!