Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Az ufó hívő idióta, vagy zseni?

Az ufó hívő idióta, vagy zseni?

Figyelt kérdés

A hívők gyakran hivatkoznak arra, hogy a szkeptikusok csak egy szűk csövön keresztül vizsgálják a világot és mindent elfogadnak, amit a tudomány tálcán kínál a számukra. Az azon kívüli világ nem létezik.

Sokan hivatkoznak a zsenikre, akik szembe mentek/mennek a hivatalosan elfogadott világnézettel, vagy tudományos állásponttal.

És itt jön be az idióta és a zseni közötti különbség. A zseni felállít egy zseniálisnak tűnő elméletet, majd megpróbálja azt a legjobb tudása szerint cáfolni. Az idióta viszont az első stádiumnál megáll és rögeszmésen ragaszkodik egy általa zseniálisnak vélt gondolathoz. Persze, ha ebből jól megél, akkor nem is annyira bolond!

Cáfoljátok meg kérlek, ha nem így van! :)

2013. jún. 4. 15:43
1 2 3 4
 31/35 nemelfogult ***** válasza:

"Kíváncsi vagyok hogy még mindig sokra tartod-e egelyt.(Ja hát persze hogy sokra fogod tartani.Te vagy az aki még akkor se enged a véleményéből ha már bebizonyították hogy hülyeség"

Elolvastam a hosszú válaszod és nem tudok se + se - hozzászólni, mert nem vagyok kompetens magfizikai kérdésekben. Azt is írtam, hogy nem vagyok Egely fan, már csak az előbbiek miatt sem. Az előző hozzászóló Egelyt mint példát hozta fel, amit esetleg be lehet helyettesíteni x más névvel is. Ez ami nekem tetszett és a visszalépés miatt szóltam bele a vitába.

Ha igazad van a fizikai levezetésekben akkor Egely gépe nem fog működni és csak a rosszhírt hozná rá. Szerinted ezt miért tenné? Én tényleg nem tudom, de nem tartom logikus lépésnek se üzleti, se emberi szempontból.

Viszont nem tudom, hogy mire alapozod, hogy "Te vagy az aki még akkor se enged a véleményéből ha már bebizonyították hogy hülyeség". Nem tudom, hogy milyen vitánk volt amiből ezt vontad le?

Legutóbb egy másik kérdésben inkább úgy tűnt, hogy a válaszaim gondolatmenetét figyelmen kívül hagytad és egy-egy szót kiragadva próbáltál engem ufo vallással meg hasonló hülyeségekkel összekötni. Na mindegy, de ettől függetlenül eléggé sok mindent nyitva hagyok pont azért, mert nincs minden fekete-fehérrel írva és az ember mindég kell tanuljon.

2013. jún. 5. 14:30
 32/35 A kérdező kommentje:

"nemelfogult válasza:

OK.Értem.

Nem vagyok Egely fan csak furcsállottam, hogy, ha egyszer névvel nevezve hozol fel példát, attól ilyen gyorsan elpártolsz. De értem a gondolatmenetedet.

Meg persze azért is írtam, mert OK. téged megyőzött poliateista, dehát ő tényleg csak egy érdeklődő, köteketdő laikus ami rendben van, de azért Egelynek a fizikáról kisujjában több van:)"

nemelfogult!

Téged a megismerés hajt, vagy hiúsági kérdést csinálsz abból, hogy kinek van igaza?

A vita többi része egész érdekes!

2013. jún. 5. 14:33
 33/35 anonim ***** válasza:

"Ha igazad van a fizikai levezetésekben akkor Egely gépe nem fog működni és csak a rosszhírt hozná rá. Szerinted ezt miért tenné? Én tényleg nem tudom, de nem tartom logikus lépésnek se üzleti, se emberi szempontból."

Lehet, hogy butaságot mondok, de szerintem a videót nem biztos, hogy Egely csinálta, sőt talán nem is tudott róla. Ezért nem is őt "ostoroztam" személy szerint, hanem a kísérletet. (#30 voltam.)

De ha Egely egy-az-egyben leírta valahol ezt a "kísérletet", akkor szerintem azért teszi, hogy magára vonja a figyelmet. Ahogy észrevettem, a fő célja a nyilvánosság és valamilyen támogatás megnyerése, ugyanis a kudarc fő okának a pénzbeli és a szakmai támogatás hiányát hozza fel, és esetleg az alattomos kormányszervek ármányait.

2013. jún. 5. 14:40
 34/35 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=czhaue-M_U4

10:45-től kezdenek el beszélni a fúziós dologról,meg még sok sírást előidéző témáról.

Poliateista

2013. jún. 5. 14:50
 35/35 nemelfogult ***** válasza:

Ha elolvastad, amit a beírásod előtt poliateistának írtam (#32), akkor gondolom meg van válaszolva a kérdésed. Lehet, hogy egyszerre írtunk és akkor még nem láttad.

2013. jún. 5. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!