Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Az ufó hívő idióta, vagy zseni?

Az ufó hívő idióta, vagy zseni?

Figyelt kérdés

A hívők gyakran hivatkoznak arra, hogy a szkeptikusok csak egy szűk csövön keresztül vizsgálják a világot és mindent elfogadnak, amit a tudomány tálcán kínál a számukra. Az azon kívüli világ nem létezik.

Sokan hivatkoznak a zsenikre, akik szembe mentek/mennek a hivatalosan elfogadott világnézettel, vagy tudományos állásponttal.

És itt jön be az idióta és a zseni közötti különbség. A zseni felállít egy zseniálisnak tűnő elméletet, majd megpróbálja azt a legjobb tudása szerint cáfolni. Az idióta viszont az első stádiumnál megáll és rögeszmésen ragaszkodik egy általa zseniálisnak vélt gondolathoz. Persze, ha ebből jól megél, akkor nem is annyira bolond!

Cáfoljátok meg kérlek, ha nem így van! :)

2013. jún. 4. 15:43
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Utolsó.Nagyon szép és jó volt,amíg el nem jutottam az Egelyes részig.Egelyt ne soroljuk már az úgymondott "meg nem értett zsenikhez".Sorolhatod ide Giordano Brúnót akit vad gondolatai miatt megégettek (pedig helyesek voltak.Na jó,mondott tényleg provokatívakat mint hogy Jézus nem is létezett),Kopernikuszt aki félt szerzetes létére,hogy új világmodelljéért elítélik,ezért névtelenül köröztette,Galileot akit életfogytiglani megfigyelésre kényszerítettek,tanai visszavonatása után.Na őket hívhatod "meg nem értett zseniknek"!És miért?Mert egy zseni ahhoz hogy bizonyítsa elméleteit,először is kiindul a régi modell hibáiból (ha rátalál azokra) megvizsgálja,be is bizonyítja tudományos módszerekkel hogy a modell helytelen mert hibás,és AZTÁN szintén TUDOMÁNYOS módszerekkel kiküszöböli a hibát.Egegy ezzel ellentétben önkényesen rámondja akár a majd 100 éves magfizika alapjaira hogy hülyeség,minden hiba megtalálása és bizonyítása nélkül,és nem elég hogy az eddigi eredményeket le hülyeségezte,de ezek után még új erőket,folyamatokat,energiákat is kitalál,és egy lényegében légvár szerű elméletet épít rá,amikben persze hogy ő neki van igaza.Azért légvár mert mindenkit csak elhord hogy "jaj,hát azt a törvényt senki ne vegye figyelembe (mondjuk Bohr-törvény) mert az hülyeség!",viszont nem mondd semmit se helyette.Egyszerűen kibírhatatlan alak,és meg is érdemli hogy mindenki viccmagazinokban gúnyolja.Én,akinek a magfizika a nagy szenvedélye,egyszerűen el voltam keseredve amikor hallottam az Egely féle Nano porfúziós cuccról.Hogy lehet valaki olyan hülye,hogy ezt nem csak hogy komolyan gondolja,de még árusítani is akarja????Szóval E.Gyurit inkább hagyjuk ki a témából,mert rossz rágondolni.

Poliateista

2013. jún. 5. 10:30
 22/35 anonim ***** válasza:

"Nagyon szép és jó volt,amíg el nem jutottam az Egelyes részig."

Jól van, jó, visszavonom! :DDD

Csak azért írtam határesetnek, mert ő legalább próbálja tudományosan megközelíteni. De ezek szerint nem sikerül neki. :)))

2013. jún. 5. 11:07
 23/35 nemelfogult ***** válasza:
17%

Jól van, jó, visszavonom! :DDD

Csak azért írtam határesetnek, mert ő legalább próbálja tudományosan megközelíteni. De ezek szerint nem sikerül neki. :)))

poliateista pár soros agymosása ilyen hatással van rád?

Előbb mintha ezt írtad volna: "..szerintem ő képviseli azt a fajta lázadó, újító gondolkodást, ami a tudományt is előre viszi. Annak ellenére mondom ezt, hogy szkeptikus és tudományos gondolkodású vagyok." Ennyire tudtok kiállni a saját gondolataitok mellett? Furcsa.

2013. jún. 5. 11:26
 24/35 anonim ***** válasza:

Hát teneked biztos van akaraterőd Nemelfogult!Ha te azt mondod hogy 2X4=9 akkor neked letéphetik a körmödet,kihúzhattják a fogadat,nem fogod a ROSSZ véleményedet feladni.

És azt írásodból következtetek hogy nagy E.Gyuri rajongó lehetsz.

Poliateista

2013. jún. 5. 11:32
 25/35 anonim ***** válasza:

""Annak ellenére mondom ezt, hogy szkeptikus és tudományos gondolkodású vagyok." Ennyire tudtok kiállni a saját gondolataitok mellett?"

Nem értem, miről beszélsz. Leírtam a véleményemet, hogy én hogy gondolom. Poliateista kifejtette, hogy szerinte miért nincs igazam, és én elfogadtam, mivel nincs ellenérvem. Kiállni egy véleményért csak akkor van értelme, ha nem fogadjuk el az ellenérveket. Én beismerem, ha tévedek. Tudod ez a különbség a vélemények egészséges vitája és a tíz körömmel lázálmokba kapaszkodás között.

2013. jún. 5. 11:58
 26/35 nemelfogult ***** válasza:
8%

"Hát teneked biztos van akaraterőd Nemelfogult!Ha te azt mondod hogy 2X4=9 akkor neked letéphetik a körmödet,kihúzhattják a fogadat,nem fogod a ROSSZ véleményedet feladni.

És azt írásodból következtetek hogy nagy E.Gyuri rajongó lehetsz.

Poliateista"

Látom, egód hatalmasat nőtt, hogy akiről írtam a TE hatásodra rájött, hogy 4+4 mégsem 9. Bravo.

Én mégis jobban kedvellem, ha valaki kitart a szavai mellett, mert az előző hozzászólásomban idézett mondatok nem éppen számítási hiba jellegűek voltak:)

2013. jún. 5. 12:03
 27/35 anonim ***** válasza:

Én vetettem fel az Egely témát.

Poliateista véleményét továbbra is elfogadom, és fenntartom, hogy egy vita során módosulhat a véleményünk.

Viszont azt a véleményemet is fenntartom, hogy az ilyen forradalmi gondolkodás hosszabb távon előnyére vállhat a tudománynak. Sajnos Egely tényleg elkanyarodott a tudományos módszertantól, és légvárakat épít, szóval talán nem őt kellett volna felhoznom. Arra akartam utalni, hogy sajnos a tudományos világ is hajlamos dogmákká alakítani a fennálló tételeket. Nem biztos, hogy így tesz, csak hajlamos. Ilyen volt pl. a Newton-i fizika is, amit Einstein (és Lorentz) nem döntött meg, hanem általánosított, kiterjesztett, és képes volt távolabbról szemlélni azt. Egely valahogy túlságosan elrugaszkodik az elért eredményektől, ez igaz, és túlságosan támadóra vette a hangsúlyt. Az energia megmaradására vonatkozó kétségei pl. elég vadak, de a nagyobb baj, hogy (ha jól tudom) nem készített konkrét elméletre alapuló kísérleti terveket, pedig elmondása szerint egyszerű eszközökkel megoldható lenne. Ehelyett az ezoteria felé fordult, ahol könnyebben kap elismerést. :(

Na, a lényeg, hogy Egely talán rossz példa volt (ezért szabadkoztam), de a forradalmi gondolatok ellen nincs kifogásom, ha meg van alapozva. :)

2013. jún. 5. 12:38
 28/35 nemelfogult ***** válasza:

OK.Értem.

Nem vagyok Egely fan csak furcsállottam, hogy, ha egyszer névvel nevezve hozol fel példát, attól ilyen gyorsan elpártolsz. De értem a gondolatmenetedet.

Meg persze azért is írtam, mert OK. téged megyőzött poliateista, dehát ő tényleg csak egy érdeklődő, köteketdő laikus ami rendben van, de azért Egelynek a fizikáról kisujjában több van:)

2013. jún. 5. 12:59
 29/35 anonim ***** válasza:
91%

Kötekedő?Oké,végül is tényleg magamra ismerek.Az érdeklődővel sincs baj.Még a laikust is szó szó,de elfogadom.De azt hogy egely kisujjában több legyen a fizikából mint az én össz tudásom...Ez már kicsit erős túlzás.

ha már egyszer felhoztam példának a Nano porfúziós cuccot,akkor szépen kivesézném,miért is istentelen nagy baromság.

Kezdjük ott hogy a hidegfúzió elvén alapul.Ha nagfyon kegyes akarok lenni azt mondom hogy "jó,tudományos vitatéma".Ezzel aránylag megmaradhattam semleges nézőpontú,pártatlan alaknak.De ahány csillagásszal találkoztam (van nevük is:Dr.Nagy Richárd például.Ő például magfizikával is foglalkozik.MTA Központi Fizikai Kutatóintézetben dolgozik tehát szerintem ő is ért a szakmához) mind egyszerűen csak kinevetik Egelyt.és még én is,pusztán önképzéssel képes vagyok megmondani Egely úrról hogy hülyeségeket beszél.

de hogy korrekt legyek,el is mondom az "elmélete" (teóriának is gyenge gondolat) hibáit.

Nézzük például a hidegfúziós cuccot: http://www.youtube.com/watch?v=mJ5rYzY65GY

Mi a hiba?Mint említettem ott kezdődik a probléma hogy a valószinüleg nem létező hidegfúzió elvén működik a szerkezet.A hidegfúziót elfogadók lehetségesnek vélik hogy a csillagokban lezajló fúzióval ellentétben itt sokkal alacsonyabb (pár száz fok) hőmérsékleten ,légköri nyomáson is lezajlik a fúzió.(mellékesen:Mindezt minden bizonyíték hiányában természetesen)

De jó,hunyjunk szemet fölötte.(ilyet nem lehet csinálni a tudományos életben)

Tételezzük fel hogy Egyely úr képes volt 10 000-30 000 Ft értékű mikrohullámú sütő alkatrészekből,fúziós reaktort építeni,házilag,ami első ránézésre lehet úgy 20-30 kilós.Kérdésem:Hogy lehet az hogy ő hobbiból ezt összerakta,de a világ minden kutatólaborjában azon küszködnek a tudósok hogy megépítsenek ennél milliószor nagyobb gépeket?Dél-Korea,USA,Franciaország,Japán,Kína,Oroszország,az EU és még számos ország támogatja egymást illetve egyéni terveit.Ezzel a hatalmas együtműködéssel is csal ott tartanak,hogy várhatólag 2016-ban lesznek képesek elindítani a Dél-Franciaországi fuziós reaktort.(de tudjuk hogy az ilyen programok simán csúszhatnak 4 évet is)Ez a reaktor hatalmas lesz.Több tonnás hűtőeszközök,és szintén több tonnás mágnesek fogják a millió fokos plazmát mágneses erőterekkel irányítani egy gyűrű (tórusz) alakú úgynevezett Tokamak reaktorban.Itt hélium 3-at fognak fuzionálni.Ezzel valószínül megoldják fél Nyugat-Európa energetikai helyzetének kérdését.Az Amcsik is csak odáig jutottak hogy hihetetlenül kis mennyiségű folyékony hidrogént fuzionáltak héliummá.Erre itt Magyarországon egely úr házilag összedob egy mikró alkatrészekből készült fuziós reaktort.Nagyon hihető...

De ez még bőven nem a vége!Mit láthattunk a videón?Egely úr nem hidrogént vagy héliumot fúzionált (amik a legkönnyebben fúzionálható elemek).Neeeeeem.Egely úr egyenesen szenet (!) fúzionált vassá (!!!!!).Tudjuk ehhez mekkora energia kell?Az asztrofizikusok és magfizikusok,valamint űrkémikusok azon az állásponton vannak hogy a mi napunk is maximum a szén-oxigén létrehozásáig lesz képes eljutni,mert az ez alatti elemek létrejöttéhez nem elég nagy a tömege.Még a mi Napunk se képes vasat létrehozni!Akkor egy ilyen kis gyerekjáték majd létrehoz vasat?A Canis Majors.Na az fog vasat meg más átmeneti fémeket létrehozni,nem ez a teaforraló.

De mennyünk még tovább.Oké,fogadjuk el,Egely úr képes volt szénből vasat előállítani.Egy kvarc gömbben.Ez nagyon érdekes.Ha már meg volt az a hőmérséklet hogy a szén vassá fuzionáljon,akkor az még mindig életben hagyta a kvarcgömb anyagát?A minimum lett volna hogy megolvad,illetve alkotóelemeire (szilícium és oxigén) bomlik.Ha nem bomlik szét,és nem is olvad meg,akkor az azt jelenti hogy a kvarc olvadáspontja alatt volt a benti hőmérsékletet ,tehát 1700 fok környékén.Ha ilyen alacsony hőmérsékleten már beindul a szén vassá fuzionálása,akkor egy villámcsapás esetén,egy fából miért nem lesz vas?

Valamint azt se értem igazán hogy miért ugyanolyan porformában kerül ki a vas,mint ahogy bekerült?Nem kellett volna megolvadnia?Pedig 1700 fok környékén már szokott olvadni a vas!Illetve 8-os emlékeimből tudom mennyire fejünkbe lett verve Andi néni által hogy a forró vas,elveszti mágnesezhetőségét.

Szerintem elég részletesen bebizonyítottam hogy Egelynek annyi hozzászólási készsége van a magfizikához mint nekem a dél-spanyol festőművészethez.Kíváncsi vagyok hogy még mindig sokra tartod-e egelyt.(Ja hát persze hogy sokra fogod tartani.Te vagy az aki még akkor se enged a véleményéből ha már bebizonyították hogy hülyeség)

Poliateista

2013. jún. 5. 14:02
 30/35 anonim ***** válasza:

Jó volt az a videó. :) És a komment is kimerítő.

Én igazán nem vagyok fizikus, de ha több grammnyi szén vassá fúzionál, akkor a keletkező energia hol van? Nem kellett volna elpárolognia az egész szobának? Mert ha csak annyi energia keletkezik, amit azok a lángnyelvek képviseltek, akkor inkább a szénkályha. :)

(Zárójelben jegyzem meg, hogy Craig Wheeler-re hivatkozva, valóban létezik hidegfúzió, akár nulla kelvinen is, de ez a folyamat speciális állapotú, robbanás előtt álló fehér törpék középpontjában megy végbe, ahol a hőmérsékleti nyomást rég felváltotta a kvantumnyomás. Ilyen viszonyokat egy húsdarálóban soha nem fog létrehozni senki. De valószínűleg máshol sem a Naprendszerben.)

2013. jún. 5. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!