Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mi volt pontosan a tunguszkai...

Mi volt pontosan a tunguszkai robbanás?

Figyelt kérdés
Lehetséges hogy egy légkörben felrobbanó meteor váltotta ki a robbanást ? Ha így van az idegenek robbantották szét, hogy megmentsék a földet ?
2013. ápr. 28. 09:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tunguzkára egyébként van olyan eléggé elvetemült magyarázat is, hogy a meteor koncentrált hasadóanyagot tartalmazott, az ütközés kritikus tömegre sűrűsítette, és természetes atomrobbanás keletkezett.
2013. ápr. 30. 22:25
 12/21 Tislerics Máté ***** válasza:

#7!

Abban igazad van, hogy szétrobbanó meteor esetén is kellett volna találni maradványokat. Ezt azzal magyarázzák, hogy nem fémekből és szilikátokból volt túlnyomó részt, hanem fagyott gázokból, és folyadékokból. Magyarul egy gigantikus jégtömb meteor robbanhatott fel a légkörben. Ez igazából mindenre magyarázatot adna. És nem is egy elszállt hipotézis, hiszen simán leszakadhatnak nagyobb üstökösökből ilyen fagyott gázokat tartalmazó darabok.

Persze egy ilyen esemény sem maradna nyom nélkül. Mikroszkopikus szinten akkor is ki kellene tudni mutatni a talajban a robbanás maradványait. Ez meg is történt. Az esemény környékén jelentősen megnövekedett a kozmikus eredetre utaló részecskák aránya.

A másik reális és minden furcsaságot megmagyarázó elmélet, hogy az égitest csak belépett a légkörbe, de annyira gyors és nagy tömegű volt, hogy képes volt utána elhagyni azt és visszarepülni az űrbe. Akár 10 kilométer közel is jöhetett a talajhoz úgy, hogy aztán "vissza-kacsázzon" a légkörről. Az elhaladásával elképesztő hőt és légnyomás hullámot okozva.

Ez sem egy elrugaszkodott hipotézis, hiszen történt már hasonló nagyon jól dokumentált eset 1972-ben, amikor egy (jóval kisebb, mint a Tunguz) égitest lépett be a légkörbe. Látványosan felizzott, és tisztán hallható lökéshullámot okozott mielőtt visszarepült az űrbe. Az eseményről több fotó és videó is készült:

[link]

2023. ápr. 13. 11:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Egy nagy méretű meteor, ami komoly kataklizmát tudott volna okozni, de egy ismeretlen védelmi mechanizmus megsemmisítette.
2023. ápr. 13. 11:55
 14/21 Tislerics Máté ***** válasza:

#13! A Tunguszkai eseménnyel kapcsolatban vannak tudományosan is megalapozott, a téma szakértői által valóban reálisnak tartott, minden furcsaságot megmagyarázó hipotézisek. Ha valakit valóban az igazság érdekel, akkor ezekből indul ki, hiszen ezek a legreálisabb és legjobban alátámasztott tézisek.

A te verziód igazából több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol: Hova lettek a robbanás maradványai? Ki vagy mi működtette a védelmi mechanizmust? Miért nem vettük észre eddig, hogy ilyen védelmi mechanizmus létezik? Esetleg eltitkolják előlünk? Kik titkoljál el és miért? stb... Ráadásul az elképzelésed egyáltalán nem megalapozott.

Az egzotikus tézisek (UFÓ-k, ismeretlen védelmi mechanizmus, Tesla halálsugara, természetes atombomba, miniatűr feketelyuk, stb...) habár nem lehetetlenek, de nem is szabad túl nagy jelnetőséget tulajdonítani nekik. Feltéve, ha a valóság érdekel és nem a misztikumon való émelyítő fantáziálás.

2023. ápr. 13. 14:19
 15/21 anonim ***** válasza:
14: nem érdekel a spekulációd. Leírtam, amit akartam. Jó kutatást!
2023. ápr. 13. 15:59
 16/21 Tislerics Máté ***** válasza:
#15! Én nem szoktam fotelből kutatni! Az a te műfajod!
2023. ápr. 13. 22:30
 17/21 anonim ***** válasza:

Persze, mert te most is Tunguszkaban kutatsz, ba.rom.

Ne offold szét a témát. Ez nem a te csetszobád, itt a kérdésre válaszolnak a tagok. Írd le a véleményed a kérdésről, aszt kocc. Ezzel befejeztem.

2023. ápr. 13. 23:18
 18/21 Tislerics Máté ***** válasza:

Véleménye bárkinek lehet, én inkább valódi kutatásokat veszek alapul. Mert a valóság érdekel, és nem a misztikum. És szerintem a kérdezőt is.

Itt van egy:

[link]

2023. ápr. 14. 09:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Ok. Boomer. Az ezotériában vagy, nem a tudomány rovatban. De nyugodtan add be a tanulmányod a Scientific American-hez. Hadd nevessenek egy jót ők is.
2023. ápr. 14. 23:58
 20/21 Tislerics Máté ***** válasza:
#19! Ne offold szét a témát. Ez nem a te csetszobád, itt a kérdésre válaszolnak a tagok. Írd le a véleményed a kérdésről, aszt kocc.
2023. ápr. 15. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!