Mit jelenthet ez a visszatérő rémálom?
hét nyolc éves koromban jelentkezett először ez a visszatérő rémálmom.
Mindig egy atom robbanás elől menekülök.Ezt a robbanást álmomban többnyire atombomba idézi elő de van ,hogy egy meghibásodott erőmű.Az a legrosszabb az egészben , hogy látom ahogy körülöttem meghalnak a többiek de én mindig túlélem.Olyan is előfordúlt hogy az atombombát építő tudósok között voltam és ez volt az összes közül a legrosszabb.Eddig ha jól emlékszem 9-10 szer volt ilyen álmom.Megfigyeltem ,hogy stresszesebb időszakaimban fordul elő legtöbbször.
Kissé furcsa, hogy egy kisgyerek ilyesmiről álmodik...
Arra gondolok, talán volt a családban megbízhatatlan vagy agresszív személy?Voltak veszekedések?Korán hárult rád felelősség?Ezeket az okokat tudnám felhozni, ami leginkább oka lehet ilyen álmoknak.Valószínűleg nem szereted a vitákat, a stresszt.Tartasz a "robbanásveszélyes" helyzetektől.Amiben kiskorodban is lehetett részed.
Persze más magyarázat is lehet, esetleg láthattál, hallhattál valamit robbanással, bombákkal kapcsolatban, ami élénken megmaradhatott a képzeletedben,és bizonyos élethelyzetek álomban előhozták ezt.
Én is álmodtam ezt párszor. (A házunkra dobtak bombákat repülőből. Mindenki meghalt a robbanásban, tűzben, gázban, csak én nem. Kimenekülök a házból és kúszok a sárban, mocsokban, emberi holtestek között, nehogy észre vegyenek a levegőben folyamatosan kőröző vadászgépek.)
Igen, valószínű a stresszes időszak miatt jön elő ez az álom. Esetleg vizsgaidőszak, érettségi miatt. A túlhajszoltság miatt. Valamilyen veszekedés miatt... vagy mert túl sokat várnak el tőled a szüleid, vagy valaki a környezetedben és te nem tudod, nem vagy képes lépést tartani velük. Szeretnél megfelelni, de egyszerűen nem tudsz, túl sok már neked ez az egész...
Gondolkodj el, hogy mi lehet az, ami mostanában kikészít, ami zavar... mitől vagy rosszkedvű, vagy túlterhelt, és máris megkapod a kérdésedre a választ!
Igazatok lehet.Talán a túl sok stressz miatt jöhet elő.
Túlontúl maximalista vagyok és néha szenvedek ettől.
Az egészben az-az érdekes hogy akkoriban nem igazán tudtam róla hogy létezik ilyen.
Azóta viszont érdekel az atomos dolog tudományos oldala.
Még a végén atomkutató leszel :)
Jelképezheti azt is az álmod, hogy "robbanásig" vagy feszültséggel, csak épp elnyomod, nem mered kitombolni a dühöd, meg egyéb negatív érzéseket.
Ha nagyon visszatérő,én is reinkarnációs emlékre tippelek.
Egyébként a 8 éves kor az mikor a gyerekek elkezdenek "visszaemlékezni" az előző életeikre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!