Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mivel egészítenéd ki Sóos...

Mivel egészítenéd ki Sóos Tibor beszámolóját az eltérítettekről?

Figyelt kérdés

"Szilárd meggyőződésem, hogy az idegenek Magyarország területén is embereket térítenek el, hogy embereken kísérleteket végeznek, hogy emberekkel információkat közölnek, azonban ez csak az ország lakosságának egy nagyon kicsi részét érinti, ők a kiválasztottak" - vallja Sós Tibor UFO kutató, aki nagy sikerű előadást tartott a témáról szombat délután Gyomaendrődön. Az alábbiakban a szervezők összefoglalóját olvashatják az eseményről:

[link]

2013. márc. 25. 23:03
1 2 3 4 5 6
 31/58 nemelfogult ***** válasza:
Ha te csak ezt találod, az a te bajod. Jóccakát.
2013. márc. 27. 01:10
 32/58 anonim ***** válasza:

"Megint félreértelmezed amit írtam:) Nem olyan esetekről beszéltem, amikor a fenti (érdekes, megint elmebeteg, feltünni akaró és egyéb lenéző vélemény), hanem azokról amiknél mindezek a magyarázatok ki voltak szűrve"

Áruljátok már el légy szíves, hogyan lehet kiszűrni? Nagyon érdekelne.Tényleg!

Például azt mondom, hogy tegnap elvitt engem egy űrlény. Kis kopasz emberszerű lény, nagy fülei voltak, zöld volt. Ebben számotokra mi nem hihető?

2013. márc. 27. 01:14
 33/58 anonim ***** válasza:

Én is utoljára írok, mert fölöslegesnek érzem hogy írjak még neked.

"Ufótémák lelőhelye: Kiskegyed, Bors, Reggeli műsor a kereskedelmi TVkben, hihetetlen magazin, stb.

Csak és kizárólag az Akadémia Kiadó jóvoltából! :)"

ez is csak a szegénységi bizonyítványod mutatja.

Szándékosan kihagysz a kommentelők szövegéből mondatokat, direkt nem veszed figyelembe őket. Fel lett sorakoztatva pár író okoska ha nem vetted volna figyelembe.

"Áruljátok már el légy szíves, hogyan lehet kiszűrni? Nagyon érdekelne.Tényleg!

Például azt mondom, hogy tegnap elvitt engem egy űrlény. Kis kopasz emberszerű lény, nagy fülei voltak, zöld volt. Ebben számotokra mi nem hihető?"

Ha ismeretlen tárgyat lát valaki, megkérdeznek másokat is hogy látták-e, azaz szemtanúkat gyűjtenek. Az illetőt is kikérdezik, néha keresztkérdésekkel, hogy hazudik-e avagy sem. Felhívják a hely légügyi igazgatóságát, vagy a katonaságot hogy járt-e a kérdéses időpontban akkor gép arra felé. Ilyenkor jön hogy igen-e avagy sem. Aztán megnézik a meteorológiát, volt -e vihar esetleg volt-e arra üstökös stb. Megkérdik a NASA-t hogy a közelben bejöhetett-e a Föld légterébe űrszemét.

Így lépésről lépésre szépen kilehet húzni a listáról a szóba jöhető dolgokat. És mikor a végén nem marad magyarázat bekerül az UFO kategóriába, de akkor sem azt mondják hogy jajj ez Alien vót tutira!, hanem hogy egy ismeretlen eredetű tárgy.

Ha valaki azt állítja hogy netalántán nem csak UFO-t látott, hanem találkozott is idegen lényekkel, akkor hasonló a módszer. Kikérdik a tanút, keresztkérdések, ( mint amikor bevisznek egy gyanúsítottat a rendőrségre és becsapós kérdéseket tesznek fel neki, amivel saját magának mondhat ellent vagy belebonyolódhat a meséjébe) más látott-e valamit. Fontosak a körülmények : pl nem mindegy hogy erdőben látta-e vagy a saját házában. Valamint számtalan esetben elviszik pszichológushoz ( na nem azért mert azt gondolják róla hogy szellemi fogyatékos-e mint ahogy te mondod ) hanem regressziós hipnózis során ( gondolom fogalmad sincs mi az) kiderül-e valami a dologból és fontos információkhoz juthatunk. Ráadásul többszöri alkalommal ismétlik ezt meg, nem csak egyszer.

Ezek a nagyon nagyon alap dolgok.

2013. márc. 27. 03:22
 34/58 nemelfogult ***** válasza:

"Áruljátok már el légy szíves, hogyan lehet kiszűrni? Nagyon érdekelne.Tényleg! "

Előbb azt írtam, hogy nem folytatom a vitát, de, ha ez nem egy troll kérdés és tényleg érdekel, akkor röviden a következőek.

Ha te egy hülye sztorit kitalálsz, akkor lehet, hogy a helyi bulvár lap beveszi, de 99% nem fogod csinálni, mert a munkahelyeden, a szomszédodnál, stb. mindenki hülyének fog nézni. Pénzt ezért senki sem kap és OK, van pár barom aki 5 perc "hírességért" mindenre képes. Szóval ez nem téma.

A legtöbb ember akivel ilyesmi történik nem mondja el senkinek vagy csak évek múltán, ha valami miatt visszajön az élménye vagy zavarja, stb. Ezek nem keresik meg a bulvár lapokat, hanem elmennek pszichológushoz vagy ufo szervezethez akik foglalkoznak ilyesmivel.

Innetől kezdve nincs hasalt sztori és, ha van, nagyon kevés, előbb-utóbb kiszűrve.

Pszichológusnál (mint Adamski írta) végezhetnek regressziós hipnózist. Ez nem egy 100%-os módszer, van előnye van hátránya, de sok érdekes kiderülhet, ha helyesen végzik.

Melleseleg a te feltételezésed, hogy persze, bárki kitalálhat egy ufo sztorit igaz, de a valóságban nem így működik. Hány nő sétál be a rendőrségre, hogy megerőszakolták, de nincs bizonyítéka? Kevés. Van ebben is egy pár pszichopata vagy aki a barátját tönkre akarja tenni, de kicsi a számuk. És az ufo téma még a nemi erőszaknál is kellemetlenebb, mert egyből hülyének néznek.

Ezzel ellentétben sok ezer regressziós hipnózis történt és a sztori többé-kevésbé ugyanaz. Pedig van sok részlet amit semmilyen kutató és pszichológus direkt nem tesz könyvbe, hogy a jövőben összehasonlítás végett használhassa.

És van még 100+1 dolog, de végül te is utánanézhetsz csak ugye ne a kiskegydben keressed.

2013. márc. 27. 10:23
 35/58 anonim ***** válasza:

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a kérdés közelebb áll a pszichológiához, mint a földönkívüliekhez.

A repülő tárgyak észlelését külön is venném, mert az bármi lehet.

A földönkívüliekkel való találkozást pedig továbbra is tünet. Ezeket lehet analizálni, sőt szerintem kell is, hogy jobban megértsük miért alakul ki az emberekben. De a történetek közös motívumai semmit sem bizonyítanak.

Ahogy már írtam:

Az, hogy a családjukat lemészárolók mind egy belső késztetésről számolnak be, vagy hangokat hallanak, attól még nincsenek hangok.

Ha Isten létezésére van bizonyíték, akkor az biztosan nem az, hogy sok embernek megjelent. Egyébként ezeket is az eseteket is kivizsgálják. Hasonlóan "tudományos" módszerrel, mint az ufo jelenéseket.

2013. márc. 27. 11:29
 36/58 nemelfogult ***** válasza:

"A földönkívüliekkel való találkozást pedig továbbra is tünet."

OK. Én elmondtam mit gondolok mert kérdeztél. Te is. Senkit nem akarok megtéríteni. Talán csak elgondolkoztatni olyasmivel, amiről a kérdező sosem hallott.

Nálad viszont ez egy előre eldöntött hozzáállás. Eddigi beírásaidból egyértelműen kiderül, hogy semmilyen konkrét esetrőt semmi információd nincs. Az egész dolgot kiskegyed szinten ismered és mégis biztos véleményed van róla. Te dolgod.

2013. márc. 27. 11:53
 37/58 anonim ***** válasza:

Való igaz. Nem olvasom a vallásos jelenésekről szóló beszámolókat se az ufósokat. Engem a jelenség pszichológiája érdekel, azzal nem töltök időt, hogy a valóságtartalmukat boncolgassam, mert felesleges.

Valaki átél valamit. A legtöbb zavaros beszámoló ->Valaki interjút készít a szerencsétlennel. A beszélgetés során a kérdező befolyásolhatja, torzíthatja az információkat ->Majd megírja valaki (esetleg a fenti kérdező, hogy mit hallott (mit akart hallani), de lehet az már egy második személy is ->valaki lefordítja magyarra (ha külföldön történt) -> a kiadó, szerksztő még módosít rajta egy kicsit mert azért a profit is lényeges

Nem feltétlenül kell hazudni. Elég elhallgatni, vagy "kifelejteni" a dolgokat. Pl, hogy a sztori úgy kezdődött, hogy "Teccik tunni az agyműtétem óta nem ittam egy kortyot sem!"

Ha feltétel nélkül elhiszitek az UFO beszámolókat (nem a kiskegyed féléket, hanem a szakértők által írottakat), akkor miért nem hiszitek el pl. a vallásos jelenéseket?

Továbbra is az a kérdés, hogy mi alapján szelektáltok. Csak elbeszélések, vallomások vannak és a hit. Nincs bizonyíték.

2013. márc. 27. 12:17
 38/58 A kérdező kommentje:
A vallásos jelenségek hátterében is UFÓ áll ! Amúgy sok katonaezredes, diplomás, egészséges ember talizik ufóval.
2013. márc. 27. 12:23
 39/58 anonim ***** válasza:

A végzettségnek, vagy az IQ-nak nincs jelentősége a beszámolók esetében.

Elmebeteg bárki lehet. Ha pedig csak manipulálni akarja a többi embert akkor ahhoz pont jól jön ha nem debil az illető.

Ahhoz, hogy tudományos kérdés legyen az ufóból, ki kellene zárni az emberi tényezőket. Túl sok a mendemonda, amire ez az egész épül. Rendezgethetjük a mendemondákat ameddig akarjuk, meg szervezhetünk konferenciákat róla amennyit akarunk. Azok nem lesznek bizonyítékok.

2013. márc. 27. 12:32
 40/58 nemelfogult ***** válasza:

Remélem nem akarsz pszichológus lenni. Ha téged a dolog pszichológiája érdekel, de nem érdekelnek a beszámolók akkor agyhalott vagy. reménytelen.

"Ahhoz, hogy tudományos kérdés legyen az ufóból, ki kellene zárni az emberi tényezőket."

Ez az egyik leghülyébb mondat ami itt a GYK-on elhangzott.

Ha emberek észlelnek valamit akkor, hogy zárhatod ki az emberi tényezőt. Tényleg reménytelen vagy.

2013. márc. 27. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!