Igazam van? Nincsenek ide érkező földönkívüliek?
Nagyon belerágtam magamat ebbe az UFÓ témába és bizton állíthatom, hogy talán nem is érkeznek ide az űrből idegenek !
Gondold végig. A világűrben kimondhatatlan messzeségek vannak, a legközelebbi csillag fényévekre van innen és a többbiről még nem is beszéltem és nem lehet nagy sebességekkel utazni, maximum fénysebességgel ! Amivel is igen lassú az utazás, ráadásúl a test nem bírja ki az állandó utazást a gyorsulást és lassulást. Féregjáratokban pedig a test összepréselődik, tehát ez sem játszik.
Az egyetlen hitelt érdemlően létező földönkívüli faj a Reptíliánok pedig a föld alatt élnek és kifejlődésük a dinoszauruszok korában tőrtént. A kataklizma után hatalmas föld alatti barlangokba, üregekbe és az édesvizi, paradicsomi, pálmafákkal borított antarktiszi oázisokban élnek a Reptoidok, onnan jönnek ide.
Tehát lényegében nem a világűrben kell keresni az idegeneket hanem a föld alatt ?
"Dugulj el pedro "
Amint meg tudsz cáfolni, megteszem.
De ahogy olvasom amit írtál, ettől nem kell tartanom... :-DD
Pedro
Most még nem tudjuk kizárni azt hogy ezen relatívisztikus effektusok mennyire valósak és mennyire csak a koordináta rendszerek egymáshoz viszonyításából fakadó látszólagos anomália. Fizikusok sem tudják ezt, mert sok esetben reálisnak kell lennie, máskor pedig nem. Vita van ezen,mint ahogyan a speciális realtívitás elmélet helyességén is.
Azonban akkora sebességnél, vannak olyan elektrodinamikai anomáliák melyek jelentősek lehetnek ! Az atomokban a részecskéknek lesz különféle olyan sebességkomponense mely relatívisztikus lesz és náluk ez másképpen játszódik le mint a semleges emberi testben ! A testben is, a nagy sebességéknél tőrténő gyorsulások és lassuládok végzetesek lehetnek.
Ha az űrhajó vákuum c-vel belerohan egy űrszemétnek vagy akár egy egy centis kődarabnak ami elég sok van kinnt, simán átvágja a legkeményebb acélt is ! Neked annyi.
Igaza van ma 22:01-es válaszolónak, mert pl ha más univerzumból jönnének ott más szabályok vannak, akkor sanszos lenne a dolog. Ott ugyanis mások a fizikai hatások és a kölcsönhatások és erősségük, mondjuk ez egy másik vita tárgya lehetne. Pillanatnyilag ebből az univerzumból szinte lehetetlennek látszik űrutazgatni és az egyetlen faj ami itt élhet alattunk a Reptoidok.
"Fizikusok sem tudják ezt, mert sok esetben reálisnak kell lennie, máskor pedig nem. Vita van ezen,mint ahogyan a speciális realtívitás elmélet helyességén is. "
Sok mindenen van vita, ezt nem tagadom. De azért a relativitáselmélet helyességét már nem nagyon vitatják, sőt, egyre inkább elfogadott és bizonyított elméletté válik.
De vitathatatlan, hogy NEM ÍRJA LE pontosan a világegyetem működését, azaz nem tud MINDEN jelenséget megmagyarázni - ezért is szokták néha kétségbe vonni - aztán valahogy eddig még mindig bebizonyosodott, hogy jó az az elmélet... :-)
Kétségtelen tény, hogy bizonyos részletei ellentmondanak a kvantumelmélet adott részeinek, tehát nem lehet egyszerre MINDKÉT elmélet teljesen helyes, valószínűleg egyikük, vagy talán mindkettő későbbi kiigazításra, korrekcióra szorul. De ez azért NEM AZT JELENTI, hogy alapvetően hibás az elmélet, hanem azt, hogy bizonyos részei (illetve az abból fakadó következtetések) pontatlanok, kidolgozatlanok.
"Azonban akkora sebességnél, vannak olyan elektrodinamikai anomáliák melyek jelentősek lehetnek !"
Nincsenek. (Ezt biztosan állíthatom, villamosmérnök vagyok.)
"Az atomokban a részecskéknek lesz különféle olyan sebességkomponense mely relatívisztikus lesz és náluk ez másképpen játszódik le mint a semleges emberi testben !"
Maradjunk annyiban, hogy a fénysebességet megközelítő sebességek esetén a kvantumfluktuáció okozhat még meglepetéseket... De ez viszont független attól, hogy az a test élő, vagy élettelen...
"A testben is, a nagy sebességéknél tőrténő gyorsulások és lassuládok végzetesek lehetnek. "
Ha nem haladják meg a 8-10 g-t, akkor nem... Ennyit egy vadászpilóta kibír. Mondjuk egy közember ennek csak úgy a felét. De ki mondta, hogy valami hatalmas gyorsulásokat kell produkálni? :-)
"Ha az űrhajó vákuum c-vel belerohan egy űrszemétnek vagy akár egy egy centis kődarabnak ami elég sok van kinnt, simán átvágja a legkeményebb acélt is ! Neked annyi. "
Igen, ez így van. Ekkora sebességeknél egy porszem is olyan hatású, mint egy atombomba.
"ha más univerzumból jönnének ott más szabályok vannak, akkor sanszos lenne a dolog. Ott ugyanis mások a fizikai hatások és a kölcsönhatások és erősségük, mondjuk ez egy másik vita tárgya lehetne. "
Ha ide jönnek, két eset lehetséges:
1. Rájuk is vonatkoznak a mi univerzumunk törvényei.
2. Megváltoztatnák a mi univerzumunk törvényeit.
Vagy ők nem élnék túl az ilyen utazást, vagy mi...
Hiszen pl. ha az elektron töltése csak egy kicsivel más lenne, vagy a protonok közötti gyenge kölcsönhatás megváltozna, nem léteznének atomok.... A fizikai törvények kis mértékű megváltozása is hatalmas változásokat idézne elő, annyira, hogy lehetetlen lenne az élet - vagy az övék, vagy a miénk. Azaz két ilyen civilizáció KÖZVETLENÜL nem találkozhatna. (De közvetve talán igen!)
"Pillanatnyilag ebből az univerzumból szinte lehetetlennek látszik űrutazgatni"
Egyetértek.
"és az egyetlen faj ami itt élhet alattunk a Reptoidok."
Ezt meg humornak veszem. :-)
Pedro
Francba... Most lebuktam.
Pedro
nyugodt lehetsz Pedro, csak laikus :D Elemi hibákat írt, csak felületesen látja a dolgokat.
Én azt írtam a sepciális relatívitás elméletben vitatkoznak ezzel a relativisztikus hatás milyenségén, te pedig a kvantummechanikára tértél ki, aminek a sciális relatívitáselmélethez nincsen köze, az az általános relatívitás elmélet vs kvantummechanika, te kevered a szezont a fazonnal !
Vannak elektrodinamikai anomáliák mert lesz az elektronnak és az atomban levő részecskéknek hírtelen relatívisztikus pályamenti komponense is.
nem bírjuk ki a gyorsulásokat és lassulásokat, a vadászpilóta enyhén szolva nem éppen nagy gyorsulásokat bír ki, így jóval nagyobb mint 10g-ket kellene kibírni.
Fénysebességnél TÖMEGNÖVEKEDÉST tapasztalnánk. Pontosan fénysebességnél csaknem végtelen lenne a tömegünk ! Ahhoz közeledve is millió tonnákat nyomnánk, gondolj a relatívisztikus tömegnövekedésre, ami már a fénysebeség háromnegyedénél is elég sok lenne ! Szétesnének a sejtjeid mert nem bírnák ki !
Mondjuk én a másik univerzumból jövő fajnál vagy egy hasonló emberszabású lényekre gondolok, de akkor nekik egy olyan űrhajóval kell közlekedni, amely egy amolyan plazmamezőben van és védi. Tulajdonképpen belül a saját téridejük lenne és ha ide jönnek a lények is kívülről egy álvédőrétegben lennének, bár ez eléggé irreális feltételezés.
Másik univerzum alatt Én nem biológiai egyedeket értettem, hanem nem szén alapú, sejt nélküli lényeket, akik nem biológiai életfunkciók révén léteznek, ilyenek lennének pl az intelligens plazmagömbök és slanderman.
Pillanatnyilag az egyetlen kimutatott és létező faj alattunk a Reptoidok. Ez egy hüllőszerű faj, roppant intelligensek az emberhez képest ! Az orosz mérnökök már találkoztak vele és elhiheted nekem, nem volt humoros ! Be is falazták a talapzatot.
Na jó, bocs, de nekem erre nincs energiám. Meglehetősen tudománytalan amit írsz, de természetesen neked is jogod van azt hinni, amit akarsz.
Én pedig ebben nem is akarlak megingatni.
Csak jelzem, hogy NAGYON nem értek egyet veled, főleg azokkal, amiket legutóbb írtál. Több helyen is téves, de nekem ma már nincs kedvem vitatkozni, és ezerszer ismételt fizikai levezetéseket ismét elmagyarázni...
Bocs! :-)
Pedro
:-D
Legyen igazad...
De azért majd olvass utána, ha ráérsz.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!