404. Te hogyan szoktál meditálni? Milyen módszerrel amit én is alkalmazhatok?
Természetben szeretek meditálni, de a helyszín attól is függ, milyen meditációt akarunk. Szeretek meditációs hangokra és zenékre meditálni, pl. madarak hangjára, patakok folyására, tenger zúgására és hullámok hangjaira ahogy partra vetődnek. Otthon is lehet meditálni, ha meghitté teszed a környezetet ahol meditálni akarsz. Ha kezdő vagy, fontos hogy csendben meditálj, mert a kezdőket még egy pisszenés is megzavarhat meditatív állapotban.
Sok fajta meditálás létezik, de két főcsoportban oszlanak el. Az egyik az átélő meditáció, amikor gondolatban vagy jelen a meditáció alatt. A másik csoport a tudattalan állapot, amikor semmire nem gondolsz. Az utóbbit általában a haladók tudják csak gyakorolni, hiszen tudni kell kikapcsolni a gondolatainkat. Lehet hogy könnyűnek tűnik, de nem az, próbálj csak meg semmire nem gondolni és meglátod milyen nehéz lesz. Ez azért van mert az agy egyfolytában gondol valamire, monoton munkát végez, még alvás közben sem pihen. Amikor alvás közben elmélkedsz akkor azt úgy nevezzük álmodsz. Ha nem álmodsz, az agyad jobban kipiheni magát alvás közben mint ha álmodnál valamiről.
Az előttem szóló helyesen írta, az alvás egyfajta akaratlan meditáció mely szintén két főcsoportra oszlik mint ébrenlétkor. Egyik a gondolat meditáció aminek hatására átélsz valamit, a másik a tudattalan, melynél nem gondolsz semmire s így jobban pihen az agy. Ha valaki rosszat álmodik hiába alszik 10 órát, mégis az piheni ki jobban magát aki 7 órát alszik csak, viszont semmit nem álmodott mert mélyen aludt, mély meditáció hatása alatt volt. Szerintem próbáld ki a meditációs zenéket, hangokat. Az internetről is le lehet tölteni ha nem akarsz rá költeni, nem muszáj megvenni. Nyáron pedig ha jó idő van, menj ki a természetbe, keress egy csendes helyet ahol nem zavar senki, és gyűjtsd magadba a körülötted áradó erőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!