Nincs feltűnően túl sok furcsaság, nehezen megmagyarázható/megmagyarázhatatlan dolog az ókorban? Eléggé szkeptikus vagyok egyébként, de ezt azért érdekesnek találom
- Akkoriban hogyan lehettek az emberek ennyire képzettek csillagászatban, és már úgy építkezni hogy az pontosan stimmeljen és jelezzen egyes csillagászati ,,eseményeket''?
- Hogyan voltak képesek az akkori technikájukkal ilyen építészeti remekeket összehozni?(piramisok,maláj templomok,Stonehenge)
- Mi a magyarázat az őskori barlangrajzokra amiken a mostani eszünkkel űrhajósokat, űrhajókat látunk? na és persze a Nazca vonalak?azt is hogyan tudták volna szimplán az akkori tudásukkal létrehozni?
- és akkor a jelenkorban ott van pl.roswell, a mindenféle ufo észlelések, stb.
- nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre ezen dolgokkal kapcsolatban, mert engem nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a téma
egyiptomiak használtak gőzgépet. nem voltak ők hülyék, csak a jelen emberi agy nem képes felfogni ekkora időközöket, hogy kr. e 30 000, pl... és megérteni ezeket az egyszerű dolgokat....
most bocs hogy offolok,,de
a piramisok belső falain találhatóak festmények, ugye? hogyan tudtak olyan koromsötétben festeni? világítottak talán? és mivel? fáklyával? mert az összekormolta volna a falakat, még akkor is, ha nem a faltól 2 centire lett volna mint fényforrás.... akkor hogyan? mivel??
... na ezt mondd meg ...
Utolsó:
Voltál te a kairói piramisokba?
Én voltam.
TISZTE MERŐ KOROM belülről az összes plafon, kezdve a járatoktól egész Kheops nagy csarnokáig. Ennyire marha egyszerű.
Mellesleg a Mezopotámiaiak tudtommal ismerték az olajlámpát, ami nem igazán kormol. Akkor akár az egyiptomiak is ismerhették.
Úgyhogy ez egy nagyon gyenge kifogás.
A gőzgép pedig egyszerűen nevetséges, gondolom ezt "valahol olvastad" kategória, bizonyíték nuku.
Ha emberi erőről van szó: az erő elég relatív, függ az emberi pszichétől is. Vannak nagymamák, akik autókat emelnek le az unokáról, vannak emberek, akik képesek kiemelni szekeret a sárból. Mindig is voltak és lesznek Toldik :D :D
Egyéb iránt nekem sokkal hihetőbb az emberi varázshatalom alkalmazása, mint az ufók. :D :D
Barlangrajzok esetében pl tökéletesen átérzem azt az ámulatot, mikor a beavatandó ifjonc belépett a festmények közé, és hirtelen rádöbbent, hogy ő is a világ teljes jogú része, megértette a helyét...
Ha meg ufókat, szellemeket, sámánizmust akar kutatni az ember, akkor mindenképp össze kell vetni a hagyományokat, a népi gondolkodást, a tudományokat, a beleérzést az adott téma lehetséges magyarázatával.
Azt még azért vegyük figyelembe, h az akkori ember sokkal erősebb volt egy mostani embernél. A mostani ember hazajön a munkából (pl.: irodai alkalmazott) leül a gép elé és ott ül vagy 2 órát. Aztán lefekszik szunyálni. Ehhez képest a régen egész nap kint dolgoztak a mezőn, vagyy hordták a fát. Csak vizet ittak, semmiféle szaros kólát, nem ültek be minden másnap a mcdonaldsba. Megkockáztatom egy Kr. E. átlagember közel egy erőszintben lehet egy k
mostani atlétával.A piramisok gyakran 60 évnél is tovább épültek, és nem egy ember húzta a 3 tonnás követ. Az ősembernek valóban nem volt radírja ahogy írták is előttem, lehet szimplán kicsi lett a feje. Nem hinném hogy ha az idegenek idejöttek volna hatalmas technikával, akkor látnánk a ragyás fejüket egy üvegbúra mögött.Ja és az ókori emberek se hülyék, csak velünk ellentétben nem hívtak épitési vállalatot, minden eggyes épülethez.
Nézd meg A múlt megoldatlan rejtélyei c. filmet szerintem abban is nagyon sok érdekességről beszél.
Személyes véleményem szerint léteznek idegen civilizációk.
Fogadjunk vagy higgyük el vagy a teremtés történetét vagy pedig az ősrobbanást. Teremtés történet szerint Isten teremti a világot, de ugye ha csak a Földön teremt életet, akkor miért teremt egy végtelen Univerzumot( Multiverzumot ) értelmetlen lenne végtelen teremteni, ha csak egy helyre akarok életet.
Egy másik meglátásom az emberiség alapvető célja vagy feladata a tudás és a megismerés. Ez pedig a bűnbe esés történetében van, ha csak burkoltan de magyarázható.
Nem a régi (nagyon régi) kor embere volt nagyon fejlett, hanem a mai kor embere fedezi csak fel újra a feledésbe merült dolgokat. Nem kell rögtön földönkívüli élet látogatását feltételezni. Van élet a földön kívül, ez biztos csak qr\/@ messze. Az UFO szóban csak a behatárolt emberek látják (azonnal) az alient.
Te is itt firtatod a múltat amikor az UFO-knak lehet nagyon mai magyarázata is.
Régen kecskét áldoztak ma többnyire ostyát. Régen több istentől várták ugyan azt mint amit ma többnyire egytől. De ez nem zárja ki a kapcsolatot a két vallás pl katolikus-ó egyiptomi között, sőt utána nézhetnél pl az 'ámen' 'szócska' valódi jelentésének.
+a google a barátod(igazából nem, de a fakebook sem), nagyon sok film készült arról, hogy miként csinálhatták a régiek ezeket a hatalmas épületeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!