Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ő egy angyal akit azért...

Ő egy angyal akit azért küldtek hogy jobbá tegye mások életét?

Figyelt kérdés

Egy osztálytársamról lenne szó.

Mindenkivel kedves, bármilyen bunkók is vele, soha egy rossz szót nem tesz senkire, pozitív, és mosolygós, mindenkinek segít.

Odamegy a kiközősítettekhez, segít az alsósoknak a háziban.

A multkor rávett minket a metróállomáson, hogy egy gitározó bácsival énekeljünk, és adakozzunk, és nagyon jó érzés volt.

Ő egy angyal akit azért küldtek hogy jobbá tegye mások életét?

2018. máj. 15. 19:06
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
24%

"A genius - génius etimológiailag innen jött. Az angyal az ember lehetősége, hogy fölnőjön hozzá"

Nekem mindegy kit nevezel géniusznak, végülis nem vagyok egy kétlábon járó Wikipédia.

"Tudatállapotokról van szó - ez le is eshet egy alacsony szintre - pl egy saját mocskában fekvő káromkodó részeg nem a normális emberi tudatállapot szinten van - de fel is lehet emelkedni a hétköznapinál magasabbra."

Az erkölcsöt vagy a szocializmust, liberalizmust csak beléd nevelte a közösség és a szülők, köze sincs a tudatállapothoz, mármint antiezoterikus tudatállapothoz biztosan nem! Az emberre törvényekkel és neveltetéssel rákényszerítik ezeket, más esetben mindenki azt tenné, amit valóban akar, kb. úgy viselkedne, mint egy intelligens állatfaj, aki csak a saját és hozzá közelálló személy érdekeit nézi, plusz erőszakkal másra kényszeríti az akaratát. Gondolom volt már olyan, hogy valaki úgy felhúzott, hogy jól orrba akartad verni vagy jól elgáncsolni. Na, most ezt képzeld el szocializmus, liberalizmus és törvények nélkül. Na, azaz ember valódi természete! Nem feltétlenül leszel okosabb, mert neked tiszta a szád és lenézed a mocskos szájúakat. :P

2018. máj. 15. 22:18
 22/40 anonim ***** válasza:
67%
Azért küldték, hogy példát mutasson.
2018. máj. 15. 22:24
 23/40 anonim ***** válasza:
78%
Nem angyal, de érthető, ha a mai világban, annak tűnik.
2018. máj. 15. 22:45
 24/40 anonim ***** válasza:
72%

Miket beszélsz össze-vissza 21-es? nem nézek le senkit, miért néznék le? Attól még ez tapasztalható, hogy felnőtt ember öntudattal tud bánni a saját tudatállapotával Tud dolgozni rajta - hogy ne fetrengjen káromkodva a mocsokban.

Az ember tud magán dolgozni - szabad tudatos ascensiora képes.

Tehetetlenül minden lehull - ahogy a tárgyak is, a tudatállapot is.

Persze, nagy szerepe van a nevelésnek, a szocializációnak a felnőttkorig. Onnan pedig az önnevelésnek. Semmi "belé"-nevelésről szó nincs, szabad értelmes ember kell nevelni. És jó esetben ez történik.

"Az én vezérem bensőmből vezérel!

Emberek, nem vadak -

elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,

nem kartoték-adat.

Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,

jó szóval oktasd, játszani is engedd

szép, komoly fiadat!"

József Attila

[link]

2018. máj. 15. 23:16
 25/40 anonim ***** válasza:
24%

"Miket beszélsz össze-vissza 21-es? nem nézek le senkit, miért néznék le? "

Hát én nem rólad beszéltem, hanem általánosságban. Semmi közöm hozzá, hogy milyen ember vagy.

"Persze, nagy szerepe van a nevelésnek, a szocializációnak a felnőttkorig.... Semmi "belé"-nevelésről szó nincs, szabad értelmes ember kell nevelni. És jó esetben ez történik."

Akkor mégiscsak van szerepe benne? Eléggé ellentmondásos volt az előbbi szöveg. Mellesleg még mindig nem érted, hogy mire céloztam. Az ember ezek a fogalmak nélkül semmivel se lenne több, mint bármelyik állatfaj. Az állatoknál is meglehet figyelni, ahol nincs "szocializmus" hogyan viselkednek az idegen fajtársakkal. Ki milyen magasabb rendűnek hiszi magát, túlértékeli a létét, mert a hite megkövetelni... hol érdekel az engem? Az embernek megvan a saját természete... Egyébként József Attila is csak egy kétlábon járó állat lett volna szocializmus nélkül. Az elmélkedés, logikus gondolkodás csak az emberi állatfaj egyedi jellemzője. A többi állatfajnak is van hasonló "egyedi jellemzője", ami az emberben nincs meg.

2018. máj. 16. 00:58
 26/40 anonim ***** válasza:
60%

"Akkor mégiscsak van szerepe benne?"

Hogyne! Óriási szerepe van. Az ember az emberré levést az embertől tanulja.

szocializmus = helyesen szocializáció

Képzeld, a függőleges testhelyzetet nem venné fel, ha nem látna /tapasztalna maga körül embereket, énlényeket! Beszélni, szavakkal gondolkodni nem tanulna meg, és ha így él egy idő után már nem is lehet megtanítani. (a Maugli mese,de volt erre példa, sajnos)

A függőleges testhelyzet, a beszédértés, a szavakkal gondolkodás és az én-érzék sajátosan emberi dolgok, nem a természetből nőttek ki - "fentről kapott", alászálló az emberi születéssel, inkarnálódással.

Az ember nem állat. Az állatnak fajspecifikusan adott, mit kell tennie- egy méh tud sejtet építeni, mézet készíteni - nem tanulja az iskolában. De nem szabad ettől a képességétől, nem tud inkább hálót szőni, mert megtetszett a pók-szomszéd munkája stb.

Az embernek potenciálisan - lehetőségként a fogantatástól kezdve adott, hogy emberré váljon.

Ez csak lehetőség - ki kell fejleszteni MINDENT, neveléssel, gyakorlással

(pl lehetőségként adott egy gyereknek, hogy hegedüljön - és ha évtizedekig naponta több órát gyakorol, akkor a potencialitás aktualitássá alakul: el tudja játszani a Bach partitát.)

nagyon-nagyon nem értek egyet veled a fentiek miatt - de nincs sajnos időm tovább ezzel foglalkozni.

Minden jót!

2018. máj. 16. 10:21
 27/40 anonim ***** válasza:
31%

"Képzeld, a függőleges testhelyzetet nem venné fel, ha nem látna /tapasztalna maga körül embereket, énlényeket! Beszélni, szavakkal gondolkodni nem tanulna meg, és ha így él egy idő után már nem is lehet megtanítan"

A majom is függőlegesen áll mégsem jutott el olyan szintre, mint az ember. Az ember csak egy emlős, meg lehet figyelni olyan embereket, akiket állatok neveltek állatként viselkednek. Annyi különbség van köztünk és az állatok között, hogy okosabbak vagyunk és azt kamatoztatni tudjuk, függetlenül attól, hogy egy ember nem tud beszélni, de gondolkodni elmélkedni képes és sosem késő valami újat tanulni. Mondod, hogy a szocializációnak hatalmas szerepe van benne, hogy az ember olyan amilyen. Én ugyanezt mondom. Ha holnaptól megszűnnek a törvények, vagy hirtelenjében egy apokaliptikus világban találnád magad, az emberek mindazt elkövetnék, amit most rossznak gondolsz, pl: gyilkosság, nemi erőszak, megalázás, stb...

"Az ember nem állat."

Rá tudsz cáfolni? Mert eddig nem nagyon jött össze neked, még engem se tudtál megcáfolni, csak úgy adod elő, mintha letettél volna egy szalmaszálat is. Az érzelmekre spekulálsz és a szimpátiára, közel sem a logikára. Mentséged bizonyára a hited, emiatt hoztad fel az "inkarnálódás"-t is. De előre szólok, hogy az ilyesmi nem tartozik most ide. 😏 Mellesleg simán lepontozhattok, hol érdekel az engem? Mint az oviban. Kaszámat belétek! 🖕

2018. máj. 16. 11:27
 28/40 anonim ***** válasza:
72%

"Az ember nem állat." Rá tudsz cáfolni?"

- Mire?

- Az ember nem állat - Logosz lény, beszélni tud, szót érteni,verest írni, szimfóniát szerezni, alkotni olyat, aminek semmilyen lét- és fajfenntartási szerepe nincs

(a költők gyakorta éhen-haltak ezt igazolandó:)

"mintha letettél volna egy szalmaszálat is"

- ??? öö... mi tudsz rólam?

"Az érzelmekre spekulálsz és a szimpátiára, közel sem a logikára"

- Nem spekulálok semmire.

Nem kell ezt a beszélgetést folytatni, kezd eldurvulni. (én nem pontoztalak le)

"Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.

Láttam, hogy a mult meghasadt

s csak képzetet lehet feledni;

s hogy nem tudok mást, mint szeretni,

görnyedve terheim alatt -

minek is kell fegyvert veretni

belőled, arany öntudat!"

2018. máj. 16. 13:24
 29/40 anonim ***** válasza:
52%

"- Az ember nem állat - Logosz lény, beszélni tud, szót érteni,verest írni, szimfóniát szerezni, alkotni olyat, aminek semmilyen lét- és fajfenntartási szerepe nincs"

Ez lenne a cáfolat? Túlértékeled az embert. Bármelyik állat képes lenne rá azonos intelligenciával. Ez az egyetlen olyan tulajdonság, ami megkülönböztet a többi állattól, viszont mindegyik állat rendelkezik "sajátos" jellemzőkkel, plusz jó néhány állat képes a "fajon belüli" kommunikációra, néhány pedig a beszédre is.

"??? öö... mi tudsz rólam?"

Nem tudok rólad semmit. Ne gondolj rosszra, de nem is érdekel. A lényeg az, hogy semmit sem tettél le, semmit se cáfoltál meg. Leszólítottál és végül ez lett belőle. A tényeket közlöm veled nem akarlak megbántani vagy leugatni. Hogy miben hiszel az csakis a te dolgod, nem pedig az enyém.

"Nem spekulálok semmire."

Az érzelmekre spekulálsz, ezért csak olyan gondolatok fogalmazódnak meg benned, amik az érzésekkel kapcsolatosak és nem látsz tőlük tisztán.

"Nem kell ezt a beszélgetést folytatni, kezd eldurvulni. (én nem pontoztalak le)"

Mire célzol? Én nem foglak sárral dobálni vagy ilyesmi. A pontozással kapcsolatban pedig tehetnek egy szívességet, mind tövig bekaphatja! 🖕

2018. máj. 16. 14:33
 30/40 anonim ***** válasza:

Kérdező hány éves vagy? érdekel ez, amit írok?

*

"Túlértékeled az embert. Bármelyik állat képes lenne rá azonos intelligenciával"

Azonos intelligenciával - aha..hm..öö... igen.

De valahogy mindig ember írt verset és szimfóniát. Valami nem stimmel ezzel az azonos intelligenciával.

Nem értékelem "túl " az embert - csak EMBERNEK tartom, és csak az emberi lényegre és sajátosságokra hívtam fel a figyelmet.

Abszolút jól kommunikálnak az állatok (a méhek eltáncolják, hol van a jó virágos rét:)

EMBERI SZÓVAL viszont nem.

Az állatok beszéde jelzés és reflex.

(ne gyere nekem a papagájjal mert kivégzem magam:)

(és nem, függőleges gerinccel csak az ember közlekedik - a majom leül úgy, meg néhány madár is gyanús- de mégis:

az ember aki gerincével merőleges a természetre - az állat belesimul a természetbe a gerincével

- ezek nyilván új dolgok neked és talán a kérdezőnek is, aki még iskolás (ott nem hall ilyet, én sem hallottam sajnos), de érdemes szerintem átgondolni.

"Hogy miben hiszel az csakis a te dolgod, nem pedig az enyém."

Ezt én is így gondolom, és nem zavar, hanem fogadod el, amiket írtam, hidd te is azt, amit akarsz, az meg a te dolgod, ebben legalább egyetértünk:).

"Az érzelmekre spekulálsz, ezért csak olyan gondolatok fogalmazódnak meg benned, amik az érzésekkel kapcsolatosak és nem látsz tőlük tisztán."

Ezt nem értem, de nem baj, nem kell nekem mindent érteni.

az ember értés-érzés-akarat - jó ha együtt működik a három.

Minden jót, viszlát.

2018. máj. 16. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!