Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hisztek abban, hogy valakit...

Hisztek abban, hogy valakit megszállhat az ördög, akit ki lehet és ki kell űzni?

Figyelt kérdés

2018. febr. 27. 19:03
1 2 3
 11/25 bandycska válasza:
59%

A Dr Hoffmann bejegyzése padlóra küldött !

Ördög nincs,nem volt és nem is lesz! Embertársaink tudnak ördögien viselkedni.

2018. febr. 28. 13:31
 12/25 A kérdező kommentje:

A 4-es válaszolónak: arra vagyok kíváncsi, hogy aki szerint van ördög, az szerint tud-e megszállni embereket.

Persze a kérdés összefügg azzal, létezik-e ördög.

A 7-es válaszolónak: jártam, igen-igen régen a Hit Gyülekezeténél (pusztán kíváncsiságból), a jövőben nem tervezem.

2018. febr. 28. 16:22
 13/25 anonim válasza:
49%
dr. Hoffmann válasza alapos és korrekt. Látszik, hogy olvassa és ismeri a Bibliát. Mindazok akik ezt nem teszik, bár nem tudnak róla, de bajban vannak. Nagyon nagy bajban! Vannak un. hitetlenség démonok, akik rátelepednek az ilyen emberre, és ez egy szellemi vakságot okoz. Földi halálotok pillanatában megnyílik a másik világra a szemetek és a rémület fog úrrá lenni rajtatok. Az első felismerés és kérdés: hát mégis csak igaz? Mi lesz most velem? Hogyan tudnám visszacsinálni az időt és a mulasztásaimat? De akkor már késő! Keressétek az Istent, amíg megtalálható! Újprotestáns, élő hitű, keresztény gyülekezeteket keressetek: pl. baptisták, pünkösdiek, stb.
2018. márc. 1. 22:12
 14/25 anonim ***** válasza:
60%

előző

ez màr elmebaj a javàból xd

2018. márc. 2. 06:25
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

Azért, mert Te valamiben nem hiszel, még nem kell a másikat elmebajosnak titulálni: mi van akkor ha Ő az igazságot mondja? Ba tudod bizonyítani, hogy nincs igaza?

És azt be tudod bizonyítani, hogy Neked igazad van?

Na és mi van azokkal a dolgokkal, amikor valaki a klinikai halálakor lepereg az élete, majd alagutat lát, fényt, világosságot, stb és utána visszajön az életbe "megvilágosodva"?

Megjegyzem, nem biztos, hogy a fent leírtak egyben a véleményem is, csak igyekszem gondolkodásra késztetni az embereket :-)

2018. márc. 2. 09:41
 16/25 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze a hithez, szimpla logika kérdése. A vallás a szabad akaratra hivatkozik (mindeközben minden Isten akarata

szerint való, az is, ha valami megszáll, tehát szabad akarat sincs), ennek alapján ítéltetsz meg a végén, hiszen bűneidet szabad akaratból

követted el, nem valami külső befolyásra... de közben mégis. Melyik hülye akarná (pár sátánistán kívül), hogy megszállják?

Ez a bűnös ember bűnei "vonzzák" a gonoszt megint érdekes önellentmondás, mert közben az a szöveg, hogy a sátán pont a tiszta, megtért

hívekre pályázik (a bűnösök már úgyis az övé, minek túlórázna). Ez a szép benne, hogy mindig az erősebb érdeke szerint lehet magyarázni.

Ha meg akarod érteni az abszurditás logikáját nem a hit, hanem a hatalom oldaláról kell vizsgálnod. Korábban nem volt szétválasztva

(most sincs, csak ezzel vakítanak) a világi és az egyházi hatalom. Ezen vallások tanai az államegyház mindenkori vezetőinek (legyen az püspök, imám, rabbi,

szektavezér) érdekeit tükrözik.

Ez alapján TE döntheted el, hogy vallási (politikai) ellenfeled eretnek és máglyára küldöd. Vagy "csak" megszállta valami és, ha mondjuk nem nyuvad ki az ördögűzéstől, még mindig

elküldheted máglyára, biztos, ami biztos.

Ha az én "kommunistám" hivatkozhatok a krisztusi könyörületre, hiszen Isten majd megítéli, ha a te "kommunistád", akkor a szemet-szemért jegyében sajnos muszáj lesz

felkötni, nem kegyelmezhetek, mivel Istennél a kegyelem.

Ezért érdemes bogarászni a Szentírást, mindenre, meg az ellenkezőjére is tudsz hivatkozni, ha (ál)szenteskedni akarsz.

2018. márc. 2. 18:35
 17/25 anonim válasza:
67%
Én sokáig nem hittem benne, amíg saját szememmel meg nem győződtem róla. Egy közeli rokonom lakott nálam, akit szakorvos kezelt skizofréniával. Valójában a tudathasadásos elmebajt hívják "ördögtől való megszállottság"- nak. Egy, amúgy teljesen normálisnak tűnő ember átváltozása egy más személlyé, anélkül, hogy tudna róla. Az átváltozás szemmel is jól látható: elborul a tekintete, eltorzul a hangja, lemélyül és rendkívüli fizikai erőt tud produkálni a rohama alatt. A "gyúrós" emberek testi ereje hangyafing egy ilyen emberéhez képest! Ugyanis külső segítséget kap és nem a saját erejét használja. Amit én láttam: egy kb. 50 kilós idős nő, egy vasfeszületet puszta kézzel úgy kettétört, mint a ropit! Ha én ugyanezt szándékoztam volna elkövetni, csak satuban , kalapáccsal tudtam volna kivitelezni. Egy más alkalommal pedig kijött a kórházból négy markos, fiatal ápoló, hogy bevigyék és kis híjával le se bírták fogni!...aki hiszi, hiszi, aki meg nem, az kételkedik. Semmi okom arra, hogy hazudjak...
2018. márc. 3. 00:38
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"Valójában a tudathasadásos elmebajt hívják "ördögtől való megszállottság"- nak"

Az elmebetegség (ill. bármilyen betegség), és a gonosz lelkektől való megszállottság között lényeges különbség van. Már a Bibliában is megkülönböztették a kettőt, amikor arról írtak, hogy Jézus meggyógyította a betegeket ÉS megszabadította az ördögtől megszállottakat.

A tünetek azonban lehetnek közösek, így nagyon nehéz lehet biztos diagnózist hozni, továbbá az egyik valóságosan is együtt járhat a másikkal: egy ördögi megszállás okozhatja az elme megbomlását, de nem feltétlenül: elmebaj a legtöbb esetben nem megszállás következménye. Az árnyékát is el kell kerülnünk annak, hogy egy betegséget - tévesen - megszállottságnak nyilvánítsunk, sok baj volt már ebből a történelem során. (Tipikusan azért, mert nem kapták meg a szükséges orvosi ellátást azok, akiknek valójában erre lett volna szükségük. Ritkábban de előfordult a fordítottja is: az illetőnek szabadító imákra lett volna szüksége, de ezt senki nem ismerte fel.)

Az eredeti kérdésre válaszolva: létezik megszállás, ami démonok (bukott angyalok) olyan időleges vagy állandó befolyása, amely az érintett ember személyiségét teljes mértékben háttérbe szorítja. Szerencsére nagyon ritkán előforduló megnyilvánulása ez a gonosz erőknek.

2018. márc. 3. 21:24
 19/25 anonim ***** válasza:

"Az elmebetegség (ill. bármilyen betegség), és a gonosz lelkektől való megszállottság között lényeges különbség van. Már a Bibliában is megkülönböztették a kettőt, amikor arról írtak, hogy Jézus meggyógyította a betegeket ÉS megszabadította az ördögtől megszállottakat. "

Ennek nem az az oka, hogy akkoriban az orvostudomány meg úgy kb minden nemű tudomány abban a régióban a béka segge alatt volt és fogalmuk nem volt arról, hogy léteznek különböző pszichés betegségek, amiket ők "az ördög megszállásának" tituláltak?

2018. márc. 3. 21:52
 20/25 anonim válasza:

"az illetőnek szabadító imákra lett volna szüksége, de ezt senki nem ismerte fel."

Ön feltételezésem szerint szakember, a korrekt válasza alapján megítélve. Én sajnos teljesen laikus vagyok az orvoslás tudományában és igencsak hézagosak az ismereteim, de a végén szinte ugyanerre az elhatározásra jutottam, mivel a beteg kezelőorvosa( pszichiátere)megkeresésemre annyit tett, hogy felírt egy még erősebb nyugtatót, amitől a beteg olyan lett, mint egy részeg alvajáró. Teljesen tanácstalan voltam. Bár klerikális dolgokban sincsen túlzottan nagy tájékozottságom- meg kicsit szkeptikus is vagyok!- , ennek ellenére mégis hívtam egy exorcizmussal foglalkozó papot, aki megszentelte a házat és ördögűzést vitt véghez. A beteget- aki az Édesanyám volt, azóta sajnos meghalt :-(- meggyóntatta és megáldoztatta. Nem tudom mennyire volt hatékony a módszere, de szubjektíve annyit azért észrevettem, hogy már nem voltak annyira kirívóak, természetellenesek a viselkedései. Az ördögűzést megelőzően volt olyan esete is, hogy a tenyerét csontig bevágta valamivel és össze- vissza kente vérrel a folyosói vécét. Ez valamikor az éjszaka folyamán történt vele. Én másnap reggel szembesültem csak a történéssel. Mivel nagyon meg voltam döbbenve és ezt látta is rajtam, olyan magyarázatot adott, hogy elesett (???)... Semmi éles tárgy nem volt a vécében, se a környékén! Egy másik alkalommal mindkét karját eltörte, amit a traumatológián be is gipszeltek. Ő ezt úgy reagálta le, mintha egy rettentő vicces dolognak lenne a részese! Mivel én dolgozni járok és a szívműtött lányomról is nekem kell gondoskodnom, ekkor döntöttem úgy, hogy hívok egy papot, hátha tud segíteni...( mentségemre legyen mondva, hogy egy 62 éves férfi vagyok!)...

2018. márc. 4. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!