Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek is hihetetlen,...

Szerintetek is hihetetlen, hogy az ember csak evolúcióval ennyire kiemelkedett a többi élőlény közül?

Figyelt kérdés

Egyre inkább hajlok az idegen DNS beavatkozásos elméletre.

Azért még a tűzrakás, más állatok elejtése, csapdahasználat meg hasonlók talán elmennek, de a mostani szintet már nem hiszem, hogy pusztán természetes evolúció útján elérhettük.

2018. jan. 11. 08:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Például a csimpánz háromszor olyan erős mint az ember. "

Egy átlagos ember kis edzéssel ki tud nyomni 100kg-t fekve. Tudnál mutatni olyan csimpánzt, aki tud 300 kg-vel fekve nyomni, ami még közelében sincs az emberi maximumnak. Vagy tud-e csimpánz guggolni egy tonnával? Egyszerűen nem értem, hogy a legenda a csimpánzok szupererejéről, miből fakad...

2018. jan. 12. 00:27
 22/35 A kérdező kommentje:

Ilyen építő és elgondolkodtató jellegű hozzászólások, vélemények közlésére kellene használni az oldalt, bár ez a legritkább, mint a Conn_Troll-é. Ő sem ért velem egyet, de nem a kis sértettsége miatt puffog, és linkelget nekem be "teljes humán genom"-okat, mint skfskldjfskdfj;skldj.

Nem szerettem volna személyeskedni, de nem értem, miért zavar valakit ez az "elmélet" (amivel ha egyetértek, akkor az említett hozzászóló szerint elemeznem kellene a teljes humán genomot). Szóval nem tudom, miért sért vagy bánt valakit az idegen DNS beavatkozásos elmélet. Ha a saját kis életedben rend van és van időd, akkor utánanézegethetsz olyan dolgoknak amik érdekelnek és eldöntöd, hogy mi az amit elképzelhetőnek tartasz.

Én továbbra is elképzelhetőnek tartom, bár nem állítom hogy ez történt. Attól csak színesebb lesz a világ, ha az ember ilyen dolgokba is kicsit belekóstol.

Továbbra is érdekelnek a vélemények.

2018. jan. 12. 10:50
 23/35 anonim ***** válasza:
94%

"Ő sem ért velem egyet, de nem a kis sértettsége miatt puffog, és linkelget nekem be "teljes humán genom"-okat, mint skfskldjfskdfj;skldj."

:D Én vagyok sértett?? Nem én hiszek egy komplett baromságban, amit ráadásul alá se tudok támasztani semmivel. És persze én puffogok.

2018. jan. 12. 11:13
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Hszerint nem emelkedik ki az emberiseg, csak a taplaleklanc csucsàn all.

De kb egy ember egy senki egy oroszlancsorda közepén, szoval tulzas azt allitani hogy nagyon ki lennénk emelkedve.

Minden elololenynek adatott eszkoz a taplalekszerzeshez, fogak, terepjaro bundazat, karmok, stb, az embernek meg ész, de test-kozelharcban egy nulla lenne..

2018. jan. 12. 19:10
 25/35 anonim ***** válasza:
88%

"Egyszerűen nem értem, hogy a legenda a csimpánzok szupererejéről, miből fakad..."

Onnan hogy lemérték. Arra nem lehetett rávenni hogy súlyokat emeljen, de arra igen hogy el akarjon valamit venni és már is megvan a húzóereje.

Na de ha már ilyen szépen rákérdeztél utánanéztem és találtam egy egész jó összefoglalót, forrásokkal:

[link]

A cikk azzal nyit hogy egy csimpánz letépte egy nő arcát (ami emberként eléggé nehezen kivitelezhető). Aztán kitér a különféle regényekben található túlzó leírásokra a csimpánzok szupererejéről.

1923-ban indult az első tanulmány, volt olyan csimpánz ami 571 kg erővel húzott, míg az emberi tesztalanyok - amerikai football csapat edzett tagjai - mindössze 226 kg-val. Egy kéz esetén ez az arány 384 és 90 kg volt. A kísérletet némileg torzította hogy míg az emberek szabadon választott pózban húzhatták az erőmérőt, addig a csimpánzokat korlátozva a mozgásukban lehetett csak rávenni a kísérletre, ezért úgy gondolták hogy még a mértnél is nagyobb mértékben, kb. ötször erősebbek.

Azóta további kísérletek történtek változó eredménnyel, volt ami alapján "csak" kétszer annyira erősek. Viszont a kevés kísérletre használt csimpánz miatt elég nehéz megállapítani hogy mi a csimpánzok átlag ereje, volt olyan kísérlet ahol mindössze 8 csimpánzzal dolgoztak.

Ezután kitér a genetikára, hogy ismertek olyan aktív gének a csimpánzokban amik az izomzatért felelősek és az embereknél már inaktív vagy csak a kivételes sportolóknál található meg.

Végül, az 1923-as kísérletről azt írja hogy pontatlan lehetett, a majmok nem egyszer feszült állapotban voltak - egy másik cikk írja hogy az 571 kg-ot egy dühöngő majomnál mérték - vagy egyszerűen a mérőeszköz nem volt teljesen hiteles (mondjuk mikor a dühöngő majom rángatta).

Megnéztem pár oldalt, a legtöbb 2x-4x erősebb eredményről írt, a legújabb (tavalyi!) tanulmánynál úgy számolták az izmok vizsgálatánál hogy "mindössze" 1.5x a csimpánzok ereje, a csimpánzok gyors izma 1.35x erősebb, de emellett arányaiban több van belőle mint az embernek.

[link]

Ugyanakkor egyes kritikák szerint ez nem elégséges végeredmény levonásához, fontos az is hogy hogyan csatlakozik az izom a csontokhoz, ami a csimpánzoknál más mint az embereknél. Vagy az erőhasználatot befolyásolja az is hogy az ember idegrendszere a finom mozgás irányába fejlődött, míg a majom az erőteljes mozdulatok irányába, ami hatással lehet arra hogy mekkora maximális erő kifejtésére képes. De olyan is volt ahol megkérdőjelezték hogy a csimpánz teljes erővel dolgozott, elvégre hogyan vennék rá?

Szóval a dolog még nem igazán eldöntött, számszerűen az izomzat alapján 1.5x erősebbek - viszont az átlag csimpánz csak 50 kg -, a valós erőről még megy a meccs mert nehéz helyesen vizsgálni.

Sajnos - talán épp a fentiek miatt - olyat nem találtam hogy egy csimpánz milyen erősen tud markolni, pedig kíváncsi lettem volna rá, ha már egyszer képes súlyos és maradandó sérüléseket okozni.

2018. jan. 12. 19:35
 26/35 anonim ***** válasza:
10%
Ez csak annyit jelent, hogy nem érted az evolúciós elméletet.
2018. jan. 12. 23:02
 27/35 Pombe ***** válasza:
100%

@Kérdező

[link]

[link]

Ezek a majmok hihetetlenül intelligens lények. Gyakorlatilag sok szempontból emberiek.

Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy minek kellett volna ezeket a lényeket bárkinek is "beoltani" az emberré való változgatásban, amikor nincsenek annyira lemaradva tőlünk, mint ahogy azt te szeretnéd bemagyarázni magadnak.

És ha valakik beavatkoztak az evolúcióba, akkor annyira pancserek voltak hogy csak nyolc-hat millió év alatt tudták ezt a sort kialakítani?

[link]

Egy halom mindenféle kezdetleges-, majd félig emberi, meg egyre emberibb lény jelent meg a Földön, mindenféle közös ősökön keresztül, amely sor azt mutatja, hogy az agyméret átlagban folyamatosan pont úgy nőtt, ahogy azt az evolúció működése alapján elvárjuk. Csak ilyen apró fokozatokban volt képes növelni az agy teljesítményét az idegen technológia, miközben mindenféle emberszerű lények garmadáit gyártották le, amiket azután a romlott-levesbe küldtek direkt?

Lemészárolták az egyre fejlettebb emberféle fajok sokaságát, hogy csak mi maradjunk végül? Nálunk már elégedettek voltak a teljesítményünkkel és azt mondták, hogy na jó, itt megállunk?

Nem zavar az, hogy a valóságban egyáltalán nem csak mi voltunk a Föld hátán ennyire okosak, csak közben mellettünk egy halom emberféle kipusztult?

Ha az általad lenézett csimpánzokat és gorillákat és a többi hasonlóan okos lényt is sikerül manapság kipusztítanunk (amire nagy az esély), akkor még hatalmasabb szakadék lesz szellemileg a szárazföldi legokosabb állat és a mi okosságunk között, és egy akkori hozzád hasonló fickó majd még jobban fog azon csodálkozni, hogy mennyivel okosabbak vagyunk mint az állatok, és még nagyobb zöldségeket fog kitalálni arról, mint te, hogy mi miért vagyunk ennyire különlegesek.

És csak egyszer avatkozott be az idegen technológia???

Kb. 25-30 millió évvel ezelőtt az akkor élt legokosabb majomszerűségnek az agya alig volt nagyobb, mint egy pingponglabda, és röpke 20-22 millió év alatt kialakult ebből a pingponglabdából a hatalmas 310-360 cm^2 agyméret, amivel a majomszerű őseink már rendelkeztek, és nyilvánvalóan már akkor ők voltak a Föld legintelligensebb lényei, hiszen a csimpánz is igen nagy mértékben emelkedik ki az intelligenciájával az élővilágból az átlaghoz képest.

Vagyis már réges-régóta a majomszerű lények agya elképesztő sebességgel növekedett és fejlődött. Ezért hülyeség azt képzelni, hogy az idegenek csak a fejlett majomnál avatkoztak be, mert minek, amikor előtte csaknem ugyanolyan iramban fejlődött az agy?

Annak idején egy szárazföldi kutyaféle formából mindössze 50 millió év alatt kialakultak a szintén hatalmas aggyal rendelkező delfinek, vagy bálnák és..

Ha megnézed a változás léptékét az agynövekedésük mellett a test és egyéb szervek kialakulását, akkor a kutyaszerűből delfin és cet kialakuláshoz sokkal nagyobb arányú változások kellettek, mint ami az emberrel történt nyolc-hat millió év alatt.

Netán az idegenek a delfinekkel is szórakoztak? :D

2018. jan. 13. 01:47
 28/35 Pombe ***** válasza:
95%

#21 "Egy átlagos ember kis edzéssel ki tud nyomni 100kg-t fekve."

Az összehasonlításod eléggé sok kívánnivalót hagy maga után. Egy csimpánzt senki sem vett még rá olyanra, hogy egész életében súlyokat emeljen, és erre gyúrjon rá. Ha ezt el tudnád érni nála, tuti, hogy lazán lehagyna bármilyen izompacsirtát. Plusz, az ilyen statikus súlyemelésekhez kidolgozott technika is kell, amire a sportolók vagy rájönnek maguktól, vagy megtanítják őket, és nyilván ezt is el kellene sajátítania a csimpánznak ahhoz, hogy értelmes összehasonítást végezhessünk.

Tehát egy átlagember erejét kell nézni, nem pedig egy egész nap súlyokat emelő emberét... Eléggé elfogult álláspont, hogy egy emberből kihozol kínkeservesen egy maximumot, majd azt veted össze egy átlagcsimpánz erejével.

https://www.youtube.com/watch?v=jXdjgPhQnFw

Négy férfinak sem volt esélye egy csimpánzzal szemben sem.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a csimpánz ösztönös vadulásának mértéke jóval meghaladja egy emberét.

2018. jan. 13. 01:55
 29/35 Pombe ***** válasza:
100%

Ja... még @Kérdező!

Kb. 500 millió év alatt fejlődött ki a semmi agyból a közös ősünk hatalmas szuper-agya. Előtte 3 milliárd évig nem volt agynak nevezhető izé. Hát ebben a durván 500 millió évben az előzőhöz érához képest az evolúció gőzerővel fejlesztette az agyat.

Ugyan miért lógna ki ebből az utóbbi loholó ütemből az ember agya? Szerintem pont belepasszol.

És az idegen technológia az agyfejlesztésünk mellett miért szúrt ki velünk annyira, hogy elvette tőlünk a jó kis testszőrzetünket, meg az erős harapásunkat, meg a fogzománcunkat gyengítette, meg hogy ma már szinte minden gyereknek kell fogszabályzó? Meg pocsék futóvá tett minket (igaz, hosszútávon viszont nagyon jók vagyunk), meg hogy még egy kölyökmacska is jobban úszik nálunk ösztönből... stbstb... ???

Bocsika, de úgy tűnik, hogy a Földre a galaxis legszutyokabb és legerkölcstelenebb géntechnológusát küldték ki... Náluk is szarul működik a nyilvántartás?

:DDD

2018. jan. 13. 02:14
 30/35 Pombe ***** válasza:
100%

Magamtól: "...és röpke 20-22 millió év alatt kialakult ebből a pingponglabdából a hatalmas 310-360 cm^2"

Párdon, ez hülyeség! Persze cm^3 -ről van szó. :D - de ha már magamat javítottam, akkor még néhány gondolat...

#21 "Egy átlagos ember kis edzéssel ki tud nyomni 100kg-t fekve...Egyszerűen nem értem, hogy a legenda a csimpánzok szupererejéről, miből fakad..."

Talán onnan, hogy egy csimpánz súlya a 60-70kg-ot is elérheti, és a saját testtömegét röhögve dobálja ide-oda az ágak között? Én inkább azon csodálkozom, hogy miből gondolja ezek után azt valaki, hogy egy ilyen csimpánznak bármi gondot okozna 100kg kinyomása kapásból és mindenféle edzés nélkül???

2018. jan. 13. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!