Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek is hihetetlen,...

Szerintetek is hihetetlen, hogy az ember csak evolúcióval ennyire kiemelkedett a többi élőlény közül?

Figyelt kérdés

Egyre inkább hajlok az idegen DNS beavatkozásos elméletre.

Azért még a tűzrakás, más állatok elejtése, csapdahasználat meg hasonlók talán elmennek, de a mostani szintet már nem hiszem, hogy pusztán természetes evolúció útján elérhettük.

2018. jan. 11. 08:14
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

5-ös:

Nem tudom, viccnek szántad-e, de komolyan is lehet venni Ronaldinho-t. Az alap génállományt hordozzuk, egy gén módosításával is lehet elérni eredményeket, az, hogy hasonlítunk a majmokra számomra csak jobban bizonyítja a módosítást, mivel annyira hasonlóak vagyunk, a majmok okosak, eszközt használnak, jól kommunikálnak, mégsem jutnak egy bizonyos szintnél tovább.

2018. jan. 11. 10:53
 12/35 anonim ***** válasza:
69%
Miért, mi olyan kiemelkedő az agyunkban, ami ne lehetne evolúciós fejlődés eredménye, szerinted?
2018. jan. 11. 10:57
 13/35 anonim ***** válasza:
93%

A holló is használ tudatosan eszközt.

(Kődarabot ejt a magasból a kemény héjú termések feltörésére.)

A ragadozó madarak is használnak -átvitt értelemben- eszközt.

(A magasból ejtik le kőre a csontot, hogy hozzájusson a velőhöz.)

Ők nem tesznek fel ilyen kérdéseket,

.

Gondolod, az értelmi szint a génekben kódolt?

Akkor nagy tudású anyának és szintén nagy tudású apának miért nem lesz felnőtt korára nagytudású a gyereke?

Miért nem lesz minden zenész házaspárnak zenész a gyereke, legyalább olyan fokon, mint az egyik szülő?

Ugyanazon család gyermekei közül miért más és más a gyerekek érdeklődési köre?

2018. jan. 11. 11:30
 14/35 A kérdező kommentje:

13-as:

Pont azért írtam az eszközt, hogy hozzánk képest primitív állatok is használnak eszközt. A kérdésedben ott a válasz: ők miért nem tesznek fel ilyen kérdéseket?

Na, ezt válaszold meg.

2018. jan. 11. 12:39
 15/35 anonim ***** válasza:
89%

"Pont azért írtam az eszközt, hogy hozzánk képest primitív állatok is használnak eszközt. A kérdésedben ott a válasz: ők miért nem tesznek fel ilyen kérdéseket?

Na, ezt válaszold meg."

Az előemeberek eszközhasználata, és az ilyen kérdések feltételéhez szükséges képességek között eltelt jó pár százezer év fejlődés.

Térjünk vissza rá mondjuk egy 5-600.000 év múlva, addigra talán jogos lesz a kérdésed!

2018. jan. 11. 13:58
 16/35 anonim ***** válasza:
77%

"Egyre inkább hajlok az idegen DNS beavatkozásos elméletre. "

OK, ez super. Nagyon faja, hogy van egy elméleted. Itt van a teljes humán genom, az emberi faj DNS szekvenciája. Megtennéd, hogy megkeresed benne azt a szakaszt, ami az elméleted szerint idegen eredetű:

ftp://ftp.ensembl.org/pub/current_fasta/homo_sapiens/dna/

2018. jan. 11. 14:37
 17/35 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Nem az én elméletem.
2018. jan. 11. 15:28
 18/35 anonim ***** válasza:
69%

"Utolsónak: Nem az én elméletem."

Gondolom nem véletlenül hiszed el ezt az ostobobaságot, nyilván te is tudsz a kérdésemre válaszolni.

2018. jan. 11. 17:32
 19/35 anonim ***** válasza:
30%
Nem igazán értek a témához, szóval bocsi, ha hülyeséget mondok, de én is hallottam valami hasonlót. Ugye iskolában mindenki megtanulta, hogy van egy "hiányzó láncszem" az ember evolúciós fejlődésében. Gondolom, ez a tény ezt az elméletet erősíti. Mintha úgy hallottam volna, hogy azért van hiányzó láncszem, mert itt történt az idegenek általi beavatkozás. :D Nem mondom, hogy hiszek benne, mert kevés a tény, de nem is feltétlen zárnám ki.
2018. jan. 11. 19:00
 20/35 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, a személyes hitetlenkedés nem igazán jó érv valami ellen.

Lehet hogy mi vagyunk a Földön a legokosabbak, de azért a többi állatnak is vannak hatalmas előnyei ha az emberhez hasonlítjuk. Például a csimpánz háromszor olyan erős mint az ember. A múltkor láttam egy videót amiben a majmok rájöttek hogy ha megfognak egy embert - mondjuk a kezét - akkor a többi ember kaját hoz, mivel senki nem meri megkockáztatni hogy a majom megnyomorítsa az illetőt egyetlen mozdulattal.

Illetve hitetlenkedés alapján azt kijelenthetnénk hogy a gyors futás még elmegy de az hogy a gepárd gyorsasága az evolúció terméke az nehezen hihető. :)

Az hogy technológiailag ennyire fejlődünk azért van mert ilyen a társadalmi berendezkedésünk, mesterségesen gerjesztjük az igényt. Régen mikor kevesebben voltunk nem is nagyon volt fejlődés, de az utolsó száz évben az egymás közötti háborúk, a gazdasági verseny, stb. mind a fejlődést gyorsítja, míg a világ távoli és elzárt részein az emberek még mindig lándzsával kergetik az állatokat mert a legnagyobb vetélytársuk nem egy másik hatalmas embertömeg hanem mondjuk a monszun, ezért ők nem is állnak neki kitalálni a puskát vagy a kenyérpirítót.

És akkor a fejlődéshez szükséges környezetet nem is említettem, dzsungel közepén senki nem fog kereket feltalálni mert haszontalan, háziasításra alkalmas állatok és ehető növények híján nem fog átállni a termelésre, hanem az idők végezetéig lándzsával kergeti az élelmet. Rossz helyen vannak, nincs igazán lehetőségük sem a fejlődésre.

Említették a "hiányzó láncszemet", bár már régen olvastam róla, leírom amire emlékezni vélek ezzel kapcsolatban. :)

A kifejezés inkább a népszerűsítő tudományos filmek fogalma mint bármilyen biológiaóráé. Arról nem is beszélve hogy evolúcióellenes körökben egy időben ez volt az "érv" az emberi evolúció ellen és a teremtés mellett.

Ma már a dns-ből kiderül hogy közös őse van az embernek és a majomnak. Az hogy nem találják e "hiányzó láncszemet" nem csoda. És itt jön be az hogy a "hiányzó láncszem" egy megtévesztő kifejezés. A letűnt fajokból olyan elenyészően keveset ismerünk hogy több a hiányzó láncszem mint a megtalált.

Egyszerűen szólva még a mai világ is tartogat meglepetést számunkra, új fajokat még mindig találnak (még ha ma már inkább csak apró állatokról, pl. rovarokról van is szó), pedig ma már bárhova el lehet jutni különösebb gond nélkül.

Ehhez képest sokkal lassabb és nehezebb feladat hogy az elmúlt pár milliárd év nyomait a föld alól kell előkaparni és azt rendszerezni. A legtöbb őslény nyom nélkül eltűnt vagy talán sosem bukkanunk rá.

Ezért jó hogy a dns ismeretével felderíthető a rokoni kapcsolat az ismert fajok között még akkor is ha nincs meg a közöttük "hiányzó láncszem".

2018. jan. 11. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!