Szerinted minden igaz amit a biblia ír vagy csak mese? Akkor van isten van sátán?
Isten sokak szerint létezik. Több is, mert egy nem tudna ennyire kiba52ni velünk. :-))
Viccet félretéve, amióta ember él a földön, és amíg világ a világ, ebben sohasem fogunk megegyezésre jutni. Akár hisz valaki, akár ateista, minden frissen feltárt és beigazolt tényben mindenki a saját álláspontjának a beigazolódását véli felfedezni.
Isten létén nem lehet cáfolni, de bizonyítani sem, mert nincsenek rá eszközeink. Olyan, mintha a piagorasz tétellel akarnád bebizonyítani, hogy kint esik az eső. Ezért fontos a hit, és így is van értelme. A Bibliának meg minden szava igaz, mert az teljesen logikátlan, hogy egyes részekre azt mondjuk hogy igaz, másikokra meg hogy hülyeség, csak azért mert nem tetszik. Mert ha csak a fele igaz, már hinni sem érdemes.
Pedig szerintem hinni jó dolog, és nagyin szeretek Igét olvasni, olyan az, mintha forrásvizet innék, és oltja a szomjamat. És ha kihagyom, hiányzik. Megvígasztal, bátorít, utat mutat.
"teljesen logikátlan, hogy egyes részekre azt mondjuk hogy igaz, másikokra meg hogy hülyeség"
Na, igen. Az ember ilyetén rendszeretetét használják ki az áltudományos szerzők is. Bizonyítható tényekkel kezdik az állításaikat, és amikor már elringattak abban, hogy minden szavuk igaz, előjönnek a maguk fantazmagóriájával. Mert ilyen az emberi természet.
igen minden igaz
Na, tudtam, hogy valaki előjön a farbával:
"hiába magyarázunk is bármit, attól függ, hogy az illető, maga hogy viszonyul a témához. teljesen földhöz ragadt, vagy sem"
Akár vallásról, akár ezotériáról van szó, a hívők önmagukat szellemi szárnyalóknak, míg a szkeptikusokat földhözragadtnak aposztrofálják.
"nagyin szeretek Igét olvasni"
Hát, nem is tudom, én inkább egy kényelmes fotelben...
:-)
Egyébként nem kaptam még választ arra a kérdésemre, és különösen a Kérdezőtől szeretném megtudni, hogy mit ért azon hogy "igaz"? (segítségként néhány kérdés:)
Igaz az, hogy a természet szép?
Igaz, hogy a mákosrétes finom?
Igaz, hogy a rabszolgatartás kegyetlenség?
Igaz, hogy az önzés bűn?
Az igaz, hogy "Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik"?
Igaz, hogy Rómát Romolusz és Rémusz alapította?
Igaz, hogy Mátyás király igazságos volt?
Igaz, hogy Luke Skywalker legyőzte Darth Vadert?
A mesék nem igazak? Tehát kijelenthetjük, hogy nem igaz, hogy Hófehérke beleharapott a mérgezett almába, és nem igaz, hogy Hókuszpók el akarja kapni a törpöket?
Szerintem kezdd el olvasni. Nem az elejétől,hanem Lukács evangéliumától. Lukács egy orvos volt,aki utána akart járni a dolgoknak, szemtanúkat keresett, és kérdezett meg.
Aztán János ev, Apostolok cselekedetei, Pál levelei, János levelei.
Szerintem rájössz,hogy igaz-e?
Majd írd meg,mire jutottál :)
Csak az lehet amiben hiszel.
Olvass el mas osi vallas konyveket hogy meg nagyobb ralatasod legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!