Szerinted minden igaz amit a biblia ír vagy csak mese? Akkor van isten van sátán?
"Én is világot hódítani jöttem,
s magamat meg nem hódíthatom,
csak ostromolhatom nehéz kövekkel,
vagy ámíthatom és becsaphatom.
Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség. "
Weöres Sándor
PencroftTivald
Ne szórakozz velem....válogatni tudni kell a kötetek vagy részek között (bár én soha nem vettem egyet se). Erre ,,ÉS" mondod, ,,szilárd tények" mondod...szilárd maximum az ablak, mikor hirtelen fejjel nekirohansz. Nem utálom a Bibliát sem a vallást, felőlem azt csinálnak, amit csak akarnak, viszont a Biblia csak egy mese könyv, tetejébe unalmas is, de ez csak az én véleményem.
/Imitáló/
Kedves Imitáló(?)!
Szerintem fuss mégegyszer neki a hozzászólásaimnak, vagy ne akard dirrekte félreértelmezni őket, nem vagy te Vidiripi! :D Vagy de? :O
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς ¹ τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél.
Hát tényleg unalmas.. mennyivel szórakoztatóbb egy nyüzsgedelem, egy disco, egy autóverseny, egy a sörözés, egy shoppingolás.
Valójában unalmon túli, mit a tenger hullámzása, vagy a szívverés.
PencroftTivald
"Szerintem fuss mégegyszer... "
Minek? Nem vagyok sportoló.
@14 Kinek az Istenéeől beszélsz? Sok van belőlük, úgyhogy hirtelenjében nem tudom kit kell imádni, bálványozni. Az okosságokat, bölcsességet magad magadnak képzeled be.
/Imitáló/kókler/
Lépj túl imitáló a politeizmuson. Egy van.
Már az ókori görögök is - istenszinonimának használták: Egy.
És ebből már az is következik: nem birtokolható.
@16
Az Istenhit és a vallás egy másik kérdés. Ki mondta neked, hogy lépj át egy másik témába? Mindegy vallásnak saját Istensége van. De egy van mondod...hmm, én valahogy többre emlékszem.
/Imitáló/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!