Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerinted minden igaz amit a...

Szerinted minden igaz amit a biblia ír vagy csak mese? Akkor van isten van sátán?

Figyelt kérdés

2017. szept. 14. 13:43
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
71%

"Én is világot hódítani jöttem,

s magamat meg nem hódíthatom,

csak ostromolhatom nehéz kövekkel,

vagy ámíthatom és becsaphatom.

Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség. "

Weöres Sándor

2017. szept. 14. 16:49
 12/44 anonim ***** válasza:
40%

PencroftTivald

Ne szórakozz velem....válogatni tudni kell a kötetek vagy részek között (bár én soha nem vettem egyet se). Erre ,,ÉS" mondod, ,,szilárd tények" mondod...szilárd maximum az ablak, mikor hirtelen fejjel nekirohansz. Nem utálom a Bibliát sem a vallást, felőlem azt csinálnak, amit csak akarnak, viszont a Biblia csak egy mese könyv, tetejébe unalmas is, de ez csak az én véleményem.

/Imitáló/

2017. szept. 14. 17:32
 13/44 anonim ***** válasza:
22%

Kedves Imitáló(?)!

Szerintem fuss mégegyszer neki a hozzászólásaimnak, vagy ne akard dirrekte félreértelmezni őket, nem vagy te Vidiripi! :D Vagy de? :O

2017. szept. 14. 17:38
 14/44 anonim ***** válasza:
55%

Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς ¹ τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.

Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél.

Hát tényleg unalmas.. mennyivel szórakoztatóbb egy nyüzsgedelem, egy disco, egy autóverseny, egy a sörözés, egy shoppingolás.

Valójában unalmon túli, mit a tenger hullámzása, vagy a szívverés.

2017. szept. 14. 17:43
 15/44 anonim ***** válasza:
42%

PencroftTivald

"Szerintem fuss mégegyszer... "

Minek? Nem vagyok sportoló.

@14 Kinek az Istenéeől beszélsz? Sok van belőlük, úgyhogy hirtelenjében nem tudom kit kell imádni, bálványozni. Az okosságokat, bölcsességet magad magadnak képzeled be.

/Imitáló/kókler/

2017. szept. 14. 17:50
 16/44 anonim ***** válasza:
53%

Lépj túl imitáló a politeizmuson. Egy van.

Már az ókori görögök is - istenszinonimának használták: Egy.

És ebből már az is következik: nem birtokolható.

2017. szept. 14. 17:54
 17/44 anonim ***** válasza:
32%

@16

Az Istenhit és a vallás egy másik kérdés. Ki mondta neked, hogy lépj át egy másik témába? Mindegy vallásnak saját Istensége van. De egy van mondod...hmm, én valahogy többre emlékszem.

/Imitáló/

2017. szept. 14. 18:17
 18/44 anonim ***** válasza:
76%
én egyre "emlékszem":D Meg hát végtelen és örökkévaló - hogyan is férne el még ott más? :)
2017. szept. 14. 18:30
 19/44 anonim válasza:
32%
A Biblia egy elég behéz olvasmány. Vannak benne valós dolgok de vannak benne kitalált dolgok amik azért vannak nert ezekkel a történetekkel üzenni akarnak valamit. Amikor nem voltam keresztény sokkal kevesebb programom volt, sokkal zárkózottabb voltam. Az már rajtad áll, hogy hiszel e Istenben. Én hiszek. És téged is ösztönözlek rá. Azt nem mondom el miért hiszek benne mert akkor begörcsölne az ujjam a sok írástól. Azért remélem tudtam segíteni.
2017. szept. 15. 06:50
 20/44 anonim ***** válasza:
46%
Nagyrészt mese. Nem létezik sem isten, sem sátán.
2017. szept. 15. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!