Lehet valami vissza-vissza térő lény a házunkban? 16L
Fura ezt így olvasni, mert még csak hasonlót se tapasztaltam. Ellenben hiszek Neked, mert alapvetően nyitott gondolkodású vagyok, nem vetek el élből dolgokat, csak mert én nem találkoztam velük. Ahogy az ember (az emberi lélek) is egy entitás, úgy létezhetnek más entitások is, amiket a jelenlegi korlátolt tudásunkkal és eszközeinkkel nem vagyunk képesek "látni", igazolni.
Hogy mit tudsz tenni ez ellen? Igazából mindent és semmit. Ami fontos, hogy csak olyan dologgal próbálkozz, aminek hiszel a sikerességében. Én pl. a sót a pörkölt főzéskor használom, nem hiszem, hogy ha a küszöbre szórom, akkor távol tartom vele az ártó szellemeket. De ha valaki ebben hisz, akkor tegye ezt. Abban sem hiszek, hogy Neked az ima lenne a megoldás, mondom ezt úgy, hogy jómagam hívő ember vagyok, vallásos családban nőttem fel, és ha ritkán is, de gyakorlom is a vallásomat. Ellenben úgy imádkozni, hogy amúgy nem hiszel abban, amit csinálsz, semmi értelme, legalábbis szerintem.
Ahogy itt előttem írta valaki, hogy a húgod vagy Te teremtetted meg ezt a lényt, erre azt tudom mondani, hogy szerintem nem így van. Viszont az emberi elme teremtő erejében hiszek, szerintem a gondolkodásod, a jelenségekhez, dolgokhoz, emberekhez stb. való viszonyulásod teremti meg a saját világod. Ha pozitív a kisugárzásod, ha őszintén tudsz mosolyogni, szeretni, akkor ezt is kapod vissza, és megteremted a saját boldogságodat. Ha folyton elégedetlenkedsz, panaszkodsz, akkor pedig egy negatív érzés fog átjárni folyamat. Ezt a negatív szemléletet sajnos a félelem érzése is erősíti. Amit egyébként a leírtak alapján teljesen megértek, félreértés ne essék.
Amit tanácsolni tudok (és ez nem tuti megoldás, de nekem az utóbbi 2-3 év tapasztalata alapján abszolút bejött), az az, hogy szeretettel, jókedvvel, pozitívan állj hozzá a dolgokhoz, és mindenben a jót próbáld meglátni. Bármilyen hülyeségnek tűnik, de én azt mondom, fogd fel ezt egy élménynek, és tekintsd úgy, hogy már ilyen fiatalon valami olyasmit élhetsz át, amit sokan 80-90 év alatt sem. És most nem a függöny leszaggatásra gondolok, hanem hogy számodra bizonyosság az, amit sok magát hívőnek gondoló ember is valójában csak remél: tapasztalod, hogy az életnek sokkal több és másmilyenebb megnyilvánulása is van, mint ez, amit mi itt magunk körül 3D-ben látunk, tapasztalunk. A félelmed rengeteg energiát emészt fel, ezt az energiát próbáld meg abba fektetni, hogy utánaolvasol a témának, konzultálsz olyanokkal, akik hasonlót átéltek. Így a félelem helyett ezt az energiát a tanulásba fekteted, ami két szempontból is hasznos: egyrészt tágítod vele az elmédet, befogadóbbá válsz, másrészt a félelmet egy pozitív érzés váltja fel, ugyanis minél többet tudsz erről az egészről, annál kevésbé fogsz félni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!